В аматорів шоколадної випічки думки про шматочку смачного шоколадного торта, особливо домашнього приготування, завжди десь поруч. Ми певним чином допоможемо виконання заповітного бажання і розповімо в наших рецептах, як приготувати шоколадний торт досить швидко і легко, не докладаючи особливих зусиль.
Простий шоколадний торт на окропі
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 2 склянки; цукровий пісок – 2 склянки; яйця – 4 шт.; молоко – 200 мл; рослинне масло – 100 мл; окріп – 200 мл; порошок какао – 6 ст. ложок з гіркою; сода – 15 ч. ложки; розпушувач – 15 ч. ложки; Для просочення:
сметана – 500 г; цукровий пісок – 200 р. Приготування У глибокій мисці з'єднуємо всі інгредієнти, крім окропу і збиваємо міксером до однорідності. Потім вливаємо склянку киплячої води і знову збиваємо півхвилини. В результаті отримуємо досить рідке тісто. Деко або форму для запікання промазуємо рослинним маслом і виливаємо отриману рідку масу. Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовій шафі сорок хвилин, і даємо трохи охолонути.
Тепер нарізаємо бісквіт кубиками, розміром приблизно півтора-два сантиметри, кожен мачає в просоченні, яку готуємо з сметани з додаванням цукрового піску, трохи збивши міксером, і складаємо шарами у відповідну форму, застелену харчовою плівкою. Ставимо в холодильник на три-чотири години, а краще на ніч. Потім перевертаємо форму, знімаємо харчову плівку і прикрашаємо на свій розсуд. Можна полити солодкою сметаною або приготувати шоколадну глазур.
Пісний вишнево-шоколадний торт
Інгредієнти: борошно – 2 склянки; вишня заморожена – 420 г; цукровий пісок – 05 склянки; мед – 2 ст. ложки; какао порошок – 2 ст. ложки; рослинне масло – 100 мл; ванільний цукор – 1 пакетик; розпушувач – 15 ч. ложки. Приготування Просіяне борошно змішати з какао і розпушувачем. В іншій ємності з'єднуємо рослинна олія, мед, цукор, ванільний цукор, сіль,
вишневу рідину, одержану після відтавання вишні і доведену до обсягу одного склянки, і перемішуємо до розчинення крупинок цукру. Потім поступово підсипаємо суху суміш, приготовлену раніше, і перемішуємо до однорідного стану. В кінці замісу додаємо вишню.
Перекладаємо отриману масу в промазану рослинним маслом форму і запікаємо при температурі 190 градусів приблизно п'ятдесят хвилин. Готовність перевіряємо за сухою дерев'яною скіпкою. Потім торт охолодити у формі, перекладаємо на блюдо і прикрашаємо на свій розсуд. Можна також розрізати його на дві рівних поздовжніх частини і просочити сиропом .