Кабачки, запечені з помідорами і сиром
У сезон кабачків можна частіше готувати смачні закуски з цього чудового овочу. Щоб урізноманітнити меню і порадувати домашніх чимось незвичайно красивим і смачним, приготуємо кабачки, запечені з помідорами і сиром. Є різні варіанти приготування цієї страви.
Інгредієнти:
олія оливкова – 30 мл;
кабачки молоді дрібні – 2-3 шт.;
майонез – 100 мл;
томати щільні – 05 кг;
«Російський» сир – 120 г;
чорний перець – щіпка;
часник – 4-5 зубчиків;
зелень – 1 невеликий пучок.
Приготування
Готується це блюдо в листі, так що для початку добре змастимо його маслом. Кабачки і помідори миємо й обсушуємо, ріжемо упоперек круглими скибочками не товщі 1 див. Часник пропускаємо через прес, додаємо в майонез, перчимо і добре перемішуємо. Сир тремо на тертці. Дерев'яні шпажки на годину укладаємо у воду. Шматочок кабачка злегка змащуємо майонезом, зверху кладемо помідорний гурток, знову майонез, кабачок. Чергуємо овочі в 3-4 шари, складаємо шпажкою і укладаємо на деко. Запікаємо на середньому вогні близько півгодини, потім розподіляємо по поверхні тертий сир і залишаємо в духовій шафі на пару хвилин. Сервіруємо закуску з кабачків з зеленню, сметаною, відварною картоплею.
Якщо шпажок немає, можна приготувати подібне блюдо не порційно, а просто запекти шарами.
Інгредієнти:
помідори довгасті, щільні – 05 кг;
кабачки або цукіні – 08 кг;
майонез – 1 пакет;
часник – 1 головка;
сир «Голландський» – 100 г;
оливкова олія холодного віджиму – 30 мл
Приготування
Підготуємо лист – змастимо його олією, не забуваючи про бортики. Овочі промиємо, обсушим і за допомогою шатківниці наріжемо поперек максимально тонко. Чим більш тонко вийде подрібнити овочі, тим смачніше вийде запіканка з кабачків і помідорів із сиром. Сир теж краще нарізати тонкими пластинками, але якщо не виходить, можна натерти на тертці. У майонез додаємо часник, продавлений через прес. Укладаємо окремими шарами: розподіляємо кабачки, поливаємо їх шаром майонезу, третім шаром укладаємо помідори. Сир в цьому випадку додаємо в кінці.
Як бачите, рецепт запечених кабачків з помідорами і сиром нескладний, таке блюдо може приготувати навіть початківець кулінар. Однак можна ще простіше.
Інгредієнти:
олія соняшникова 50 мл;
кабачки молоді – 2 шт.;
мука в/с пшеничне – 5-6 ст. ложок;
томати – близько 200 г;
сир «Російський» – 120 р.
Приготування
Кабачки і помідори миємо, обсушуємо, ріжемо пластинами, бажано однакового розміру. Кабачки паніруємо в борошні, викладаємо на сковороду в розігріту олію і смажимо до готовності. Скибочки повинні підрум'янитися і стати м'якими. На гарячий кабачок кладемо трохи сиру, накриваємо скибочкою помідора, знову сир і другий шматочок кабачка. Викладаємо наші овочеві бутербродики на застелений пергаментом деко і запікаємо в духовці при 180 градусах хвилин 10. Подаємо з зеленню або салатом зі свіжих овочів.
Порційна закуска з кабачків з помідорами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Готується це блюдо в листі, так що для початку добре змастимо його маслом. Кабачки і помідори миємо й обсушуємо, ріжемо упоперек круглими скибочками не товщі 1 див. Часник пропускаємо через прес, додаємо в майонез, перчимо і добре перемішуємо. Сир тремо на тертці. Дерев'яні шпажки на годину укладаємо у воду. Шматочок кабачка злегка змащуємо майонезом, зверху кладемо помідорний гурток, знову майонез, кабачок. Чергуємо овочі в 3-4 шари, складаємо шпажкою і укладаємо на деко. Запікаємо на середньому вогні близько півгодини, потім розподіляємо по поверхні тертий сир і залишаємо в духовій шафі на пару хвилин. Сервіруємо закуску з кабачків з зеленню, сметаною, відварною картоплею.
Якщо шпажок немає, можна приготувати подібне блюдо не порційно, а просто запекти шарами.
Запіканка з кабачків і помідорів із сиром
Інгредієнти:
Приготування
Підготуємо лист – змастимо його олією, не забуваючи про бортики. Овочі промиємо, обсушим і за допомогою шатківниці наріжемо поперек максимально тонко. Чим більш тонко вийде подрібнити овочі, тим смачніше вийде запіканка з кабачків і помідорів із сиром. Сир теж краще нарізати тонкими пластинками, але якщо не виходить, можна натерти на тертці. У майонез додаємо часник, продавлений через прес. Укладаємо окремими шарами: розподіляємо кабачки, поливаємо їх шаром майонезу, третім шаром укладаємо помідори. Сир в цьому випадку додаємо в кінці.
Як бачите, рецепт запечених кабачків з помідорами і сиром нескладний, таке блюдо може приготувати навіть початківець кулінар. Однак можна ще простіше.
Смажені кабачки з помідорами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки і помідори миємо, обсушуємо, ріжемо пластинами, бажано однакового розміру. Кабачки паніруємо в борошні, викладаємо на сковороду в розігріту олію і смажимо до готовності. Скибочки повинні підрум'янитися і стати м'якими. На гарячий кабачок кладемо трохи сиру, накриваємо скибочкою помідора, знову сир і другий шматочок кабачка. Викладаємо наші овочеві бутербродики на застелений пергаментом деко і запікаємо в духовці при 180 градусах хвилин 10. Подаємо з зеленню або салатом зі свіжих овочів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Оладки з кабачків з сиром і часником
Оладки з кабачків з сиром і часником - це досить смачне і ситне блюдо, підходить під будь-який гарнір. Готуються вони дуже просто, з цим рецептом
Кабачки в духовці з помідорами і сиром
Кабачки – дивовижний овоч, ніжний і соковитий, що дозволяє приготувати сотні смачних страв. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як приготувати кабачки
Кабачки в духовці з сиром
Кабачки, запечені в духовці з сиром, можуть підкорити серце навіть самого бувалого гурмана, якщо правильно підібрати рецепт і не прогадати з соусом.
Кабачки з часником
Кабачки з часником можуть бути приготовлені у вигляді основного блюда, закуски або бутербродів, в будь-якому випадку вони стануть прикрасою столу і
Кабачки, смажені з часником і помідорами
З появою перших молоденьких кабачків, вони так і просяться, щоб їх засмажили з помідорами і подали з часниковим соусом. Ці надзвичайно смачні та
Кабачки з сиром і часником
Вам обов'язково сподобається цей рецепт приготування кабачків з сиром і часником, так як кабачки виходять соковитими і гострими, з сирним присмаком.