Вернуться назад Распечатать

Кабачки, запечені з помідорами і сиром

Кабачки, запечені з помідорами і сиром
У сезон кабачків можна частіше готувати смачні закуски з цього чудового овочу. Щоб урізноманітнити меню і порадувати домашніх чимось незвичайно красивим і смачним, приготуємо кабачки, запечені з помідорами і сиром. Є різні варіанти приготування цієї страви.

Порційна закуска з кабачків з помідорами і сиром


Інгредієнти:

  • олія оливкова – 30 мл;

  • кабачки молоді дрібні – 2-3 шт.;

  • майонез – 100 мл;

  • томати щільні – 05 кг;

  • «Російський» сир – 120 г;

  • чорний перець – щіпка;

  • часник – 4-5 зубчиків;

  • зелень – 1 невеликий пучок.


  • Приготування
    Готується це блюдо в листі, так що для початку добре змастимо його маслом. Кабачки і помідори миємо й обсушуємо, ріжемо упоперек круглими скибочками не товщі 1 див. Часник пропускаємо через прес, додаємо в майонез, перчимо і добре перемішуємо. Сир тремо на тертці. Дерев'яні шпажки на годину укладаємо у воду. Шматочок кабачка злегка змащуємо майонезом, зверху кладемо помідорний гурток, знову майонез, кабачок. Чергуємо овочі в 3-4 шари, складаємо шпажкою і укладаємо на деко. Запікаємо на середньому вогні близько півгодини, потім розподіляємо по поверхні тертий сир і залишаємо в духовій шафі на пару хвилин. Сервіруємо закуску з кабачків з зеленню, сметаною, відварною картоплею.
    Якщо шпажок немає, можна приготувати подібне блюдо не порційно, а просто запекти шарами.

    Запіканка з кабачків і помідорів із сиром


    Інгредієнти:

  • помідори довгасті, щільні – 05 кг;

  • кабачки або цукіні – 08 кг;

  • майонез – 1 пакет;

  • часник – 1 головка;

  • сир «Голландський» – 100 г;

  • оливкова олія холодного віджиму – 30 мл


  • Приготування
    Підготуємо лист – змастимо його олією, не забуваючи про бортики. Овочі промиємо, обсушим і за допомогою шатківниці наріжемо поперек максимально тонко. Чим більш тонко вийде подрібнити овочі, тим смачніше вийде запіканка з кабачків і помідорів із сиром. Сир теж краще нарізати тонкими пластинками, але якщо не виходить, можна натерти на тертці. У майонез додаємо часник, продавлений через прес. Укладаємо окремими шарами: розподіляємо кабачки, поливаємо їх шаром майонезу, третім шаром укладаємо помідори. Сир в цьому випадку додаємо в кінці.
    Як бачите, рецепт запечених кабачків з помідорами і сиром нескладний, таке блюдо може приготувати навіть початківець кулінар. Однак можна ще простіше.

    Смажені кабачки з помідорами і сиром


    Інгредієнти:

  • олія соняшникова 50 мл;

  • кабачки молоді – 2 шт.;

  • мука в/с пшеничне – 5-6 ст. ложок;

  • томати – близько 200 г;
  • Кабачки, запечені з помідорами і сиром

  • сир «Російський» – 120 р.


  • Приготування
    Кабачки і помідори миємо, обсушуємо, ріжемо пластинами, бажано однакового розміру. Кабачки паніруємо в борошні, викладаємо на сковороду в розігріту олію і смажимо до готовності. Скибочки повинні підрум'янитися і стати м'якими. На гарячий кабачок кладемо трохи сиру, накриваємо скибочкою помідора, знову сир і другий шматочок кабачка. Викладаємо наші овочеві бутербродики на застелений пергаментом деко і запікаємо в духовці при 180 градусах хвилин 10. Подаємо з зеленню або салатом зі свіжих овочів.