» » Суп з тушонкою – рецепт

Суп з тушонкою – рецепт

Суп з тушонкою – рецепт
Консерви створені для того, щоб полегшити наше життя. Першим доказом цього є звичайнісінька тушонка в банку. Тушковану свинину, яловичину або курятину можна за лічені хвилини перетворити в рагу, соус або суп, лише з'єднавши м'ясо з певними інгредієнтами. Цю статтю ми вирішили присвятити розповіді про те, як варити суп з тушонкою.

Суп з тушонкою і локшиною


Чи доводилося вам чути про супі лазіння? Якщо ні, то знайомтеся – ситний суп за мотивами класичного італійського блюда. Листи лазаньї в ньому замінені звичайної яєчної локшиною, томатний соус – цілими плодами, а м'ясний фарш – готової тушонкою.
Інгредієнти:

  • тушкована яловичина в банку - 500 г;

  • білий цибуля - 120 г;

  • томати - 380 г;

  • солодкий перець - 125 г;

  • часникові зубчики - 4 шт.;

  • томатна паста - 40 г;

  • м'ясний бульйон - 3 л;

  • вершки - 240 мл;

  • сушений орегано і базилік - по 3г;

  • яєчна локшина - 120 г;

  • твердий сир.


  • Приготування
    Наливаємо в жаровню або будь-яку іншу товстостінну посуд масло, чекаємо, поки воно підігріється, а потім обсмажуємо на ньому нарізану цибулю зі шматочками солодкого перцю. Через 4-5 хвилин додаємо до овочів пропущений через прес часник і сушені трави. Бланшируем томати, знімаємо з них шкірку і ріжемо кубиками. Кладемо томати в суп і готуємо овочеву основу ще 15 хвилин. Тушковане м'ясо відокремлюємо від жиру, розминаємо виделкою і кладемо до овочів. Заливаємо блюдо бульйоном, додаємо вершки і томатну пасту. Зменшуємо вогонь і варимо суп ще півгодини. Подаємо суп з тушонкою щедро посипавши тертим сиром.

    Картопляний суп з тушонкою – рецепт


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 35 г;

  • білий цибулю - 85 м;

  • тушонка яловича - 280 м;

  • квашена капуста - 1 ст.;

  • картопля - 210 г;

  • м'ясний бульйон - 2 л;

  • борошно - 25 г;

  • сметана.


  • Приготування
    Розтопивши масло прямо в каструлі, в якій збираєтеся варити суп, пасеруємо на ньому нарізану цибулю 5 хвилин, після чого додаємо відокремлену від жиру і желеподібного бульйону тушонку і розминаємо все так, щоб м'ясо розділилося на волокна. Поки яловичина обсмажується, бульби картоплі очищаємо і ріжемо кубиками. Кладемо картоплю до м'яса з цибулею, через 2 хвилини посипаємо все борошном і перемішуємо. Заливаємо вміст каструлі бульйоном, кладемо капусту і зменшуємо вогонь. Суп з тушкованого м'яса з картоплею повинен варитися під кришкою близько 15 хвилин або до тих пір, поки картопля не розм'якнути. Подавати страву слід зі сметаною і зеленню.

    Гороховий Суп з тушонкою – рецепт


    Інгредієнти:

  • тушонка - 1 кг;

  • білий цибулю - 190 г;

  • часникові зубчики - 4 шт.;

  • лист лавра і гілочка чебрецю;

  • яловичий бульйон - 2 л;

  • темне пиво - 500 мл;

  • томати у власному соку - 620 г;

  • морква - 160 г;

  • білий цибулю - 180 г;

  • картопля - 180 г;

  • печериці - 210 г;

  • зелений горошок - 90 р.


  • Приготування
    Збираємо трохи жиру з банки з тушонкою, розтоплюємо його і використовуємо для пасерування цибулі, часнику, грибів і моркви. Додаємо в каструлю м'ясо, кубики картоплі і горох. Заливаємо бульйон, томати і пиво. Варимо гороховий суп з тушонкою на середньому вогні півгодини.

    Суп гречаний з тушонкою – рецепт


    Інгредієнти:

  • тушкована яловичина в банку - 500 г;

  • рослинна олія - 30 мл;

  • білий цибулю - 85 м;

  • часниковий зубчик - 1 шт.;

  • прованські трави - 4 г;

  • томатна паста - 25 г;

  • яловичий бульйон - 1 л;

  • червоне вино - 60 мл;

  • вода - 240 мл;

  • картопля - 130 г;

  • морква - 130 г;
  • Суп з тушонкою – рецепт

  • гречана крупа - 80 р.


  • Приготування
    Першим ділом пасеруємо цибулю і часник на розігрітому маслі. Змішуємо засмажку з томатною пастою і травами, заливаємо все вином, водою і бульйоном. Кладемо в каструлю м'ясо разом з невеликою кількістю жиру, а слідом за ним – кубики картоплі і моркви. Через півгодини варіння на середньому вогні овочі повинні стати м'якими, а це знак того, що настала черга гречаної крупи. Разом з гречкою засинайте і спеції. Суп з тушонкою і гречкою буде готовий рівно тоді, коли крупа розм'якшиться.
    Додав: admin | 21-06-2015, 15:36
    Переглядів: 787