Суп з тушонкою – рецепт
Консерви створені для того, щоб полегшити наше життя. Першим доказом цього є звичайнісінька тушонка в банку. Тушковану свинину, яловичину або курятину можна за лічені хвилини перетворити в рагу, соус або суп, лише з'єднавши м'ясо з певними інгредієнтами. Цю статтю ми вирішили присвятити розповіді про те, як варити суп з тушонкою.
Чи доводилося вам чути про супі лазіння? Якщо ні, то знайомтеся – ситний суп за мотивами класичного італійського блюда. Листи лазаньї в ньому замінені звичайної яєчної локшиною, томатний соус – цілими плодами, а м'ясний фарш – готової тушонкою.
Інгредієнти:
тушкована яловичина в банку - 500 г;
білий цибуля - 120 г;
томати - 380 г;
солодкий перець - 125 г;
часникові зубчики - 4 шт.;
томатна паста - 40 г;
м'ясний бульйон - 3 л;
вершки - 240 мл;
сушений орегано і базилік - по 3г;
яєчна локшина - 120 г;
твердий сир.
Приготування
Наливаємо в жаровню або будь-яку іншу товстостінну посуд масло, чекаємо, поки воно підігріється, а потім обсмажуємо на ньому нарізану цибулю зі шматочками солодкого перцю. Через 4-5 хвилин додаємо до овочів пропущений через прес часник і сушені трави. Бланшируем томати, знімаємо з них шкірку і ріжемо кубиками. Кладемо томати в суп і готуємо овочеву основу ще 15 хвилин. Тушковане м'ясо відокремлюємо від жиру, розминаємо виделкою і кладемо до овочів. Заливаємо блюдо бульйоном, додаємо вершки і томатну пасту. Зменшуємо вогонь і варимо суп ще півгодини. Подаємо суп з тушонкою щедро посипавши тертим сиром.
Інгредієнти:
вершкове масло - 35 г;
білий цибулю - 85 м;
тушонка яловича - 280 м;
квашена капуста - 1 ст.;
картопля - 210 г;
м'ясний бульйон - 2 л;
борошно - 25 г;
сметана.
Приготування
Розтопивши масло прямо в каструлі, в якій збираєтеся варити суп, пасеруємо на ньому нарізану цибулю 5 хвилин, після чого додаємо відокремлену від жиру і желеподібного бульйону тушонку і розминаємо все так, щоб м'ясо розділилося на волокна. Поки яловичина обсмажується, бульби картоплі очищаємо і ріжемо кубиками. Кладемо картоплю до м'яса з цибулею, через 2 хвилини посипаємо все борошном і перемішуємо. Заливаємо вміст каструлі бульйоном, кладемо капусту і зменшуємо вогонь. Суп з тушкованого м'яса з картоплею повинен варитися під кришкою близько 15 хвилин або до тих пір, поки картопля не розм'якнути. Подавати страву слід зі сметаною і зеленню.
Інгредієнти:
тушонка - 1 кг;
білий цибулю - 190 г;
часникові зубчики - 4 шт.;
лист лавра і гілочка чебрецю;
яловичий бульйон - 2 л;
темне пиво - 500 мл;
томати у власному соку - 620 г;
морква - 160 г;
білий цибулю - 180 г;
картопля - 180 г;
печериці - 210 г;
зелений горошок - 90 р.
Приготування
Збираємо трохи жиру з банки з тушонкою, розтоплюємо його і використовуємо для пасерування цибулі, часнику, грибів і моркви. Додаємо в каструлю м'ясо, кубики картоплі і горох. Заливаємо бульйон, томати і пиво. Варимо гороховий суп з тушонкою на середньому вогні півгодини.
Інгредієнти:
тушкована яловичина в банку - 500 г;
рослинна олія - 30 мл;
білий цибулю - 85 м;
часниковий зубчик - 1 шт.;
прованські трави - 4 г;
томатна паста - 25 г;
яловичий бульйон - 1 л;
червоне вино - 60 мл;
вода - 240 мл;
картопля - 130 г;
морква - 130 г;
гречана крупа - 80 р.
Приготування
Першим ділом пасеруємо цибулю і часник на розігрітому маслі. Змішуємо засмажку з томатною пастою і травами, заливаємо все вином, водою і бульйоном. Кладемо в каструлю м'ясо разом з невеликою кількістю жиру, а слідом за ним – кубики картоплі і моркви. Через півгодини варіння на середньому вогні овочі повинні стати м'якими, а це знак того, що настала черга гречаної крупи. Разом з гречкою засинайте і спеції. Суп з тушонкою і гречкою буде готовий рівно тоді, коли крупа розм'якшиться.
Суп з тушонкою і локшиною
Чи доводилося вам чути про супі лазіння? Якщо ні, то знайомтеся – ситний суп за мотивами класичного італійського блюда. Листи лазаньї в ньому замінені звичайної яєчної локшиною, томатний соус – цілими плодами, а м'ясний фарш – готової тушонкою.
Інгредієнти:
Приготування
Наливаємо в жаровню або будь-яку іншу товстостінну посуд масло, чекаємо, поки воно підігріється, а потім обсмажуємо на ньому нарізану цибулю зі шматочками солодкого перцю. Через 4-5 хвилин додаємо до овочів пропущений через прес часник і сушені трави. Бланшируем томати, знімаємо з них шкірку і ріжемо кубиками. Кладемо томати в суп і готуємо овочеву основу ще 15 хвилин. Тушковане м'ясо відокремлюємо від жиру, розминаємо виделкою і кладемо до овочів. Заливаємо блюдо бульйоном, додаємо вершки і томатну пасту. Зменшуємо вогонь і варимо суп ще півгодини. Подаємо суп з тушонкою щедро посипавши тертим сиром.
Картопляний суп з тушонкою – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Розтопивши масло прямо в каструлі, в якій збираєтеся варити суп, пасеруємо на ньому нарізану цибулю 5 хвилин, після чого додаємо відокремлену від жиру і желеподібного бульйону тушонку і розминаємо все так, щоб м'ясо розділилося на волокна. Поки яловичина обсмажується, бульби картоплі очищаємо і ріжемо кубиками. Кладемо картоплю до м'яса з цибулею, через 2 хвилини посипаємо все борошном і перемішуємо. Заливаємо вміст каструлі бульйоном, кладемо капусту і зменшуємо вогонь. Суп з тушкованого м'яса з картоплею повинен варитися під кришкою близько 15 хвилин або до тих пір, поки картопля не розм'якнути. Подавати страву слід зі сметаною і зеленню.
Гороховий Суп з тушонкою – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Збираємо трохи жиру з банки з тушонкою, розтоплюємо його і використовуємо для пасерування цибулі, часнику, грибів і моркви. Додаємо в каструлю м'ясо, кубики картоплі і горох. Заливаємо бульйон, томати і пиво. Варимо гороховий суп з тушонкою на середньому вогні півгодини.
Суп гречаний з тушонкою – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом пасеруємо цибулю і часник на розігрітому маслі. Змішуємо засмажку з томатною пастою і травами, заливаємо все вином, водою і бульйоном. Кладемо в каструлю м'ясо разом з невеликою кількістю жиру, а слідом за ним – кубики картоплі і моркви. Через півгодини варіння на середньому вогні овочі повинні стати м'якими, а це знак того, що настала черга гречаної крупи. Разом з гречкою засинайте і спеції. Суп з тушонкою і гречкою буде готовий рівно тоді, коли крупа розм'якшиться.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопля, тушкована з тушонкою
Картопля, тушкована з тушонкою - елементарне, і в теж час дуже смачне і ситне блюдо, яке можна зробити без особливих зусиль. Ми зібрали для вас
Рис з тушонкою
Рис з тушонкою, можна сказати, чергову страву, коли не вистачає часу на створення обіду або вечері. Приготувати таку страву можна за лічені хвилини.
Гречка з тушонкою
Гречка з тушонкою - це просте смачне блюдо, яке можна приготувати на швидку руку для вечері або обіду, коли не вистачає часу на створення більш
Гречана каша з тушонкою
Гречана каша з тушонкою - воістину армійська класика. Це чудовий варіант обіду, коли просто не вистачає часу, щоб приготувати щось вишукане або
Перлова каша з тушонкою
Перловка містить масу вітамінів і велику кількість клітковини, але, тим не менш, в сучасній кулінарії вона не користується великим попитом. Давайте,
Пшоняна каша з тушонкою - рецепт
Пшоно - корисна крупа, яка насичує кров і печінку поживними речовинами. І сьогодні ми поділимося з вами смачними рецептами приготування пшоняної каші