Гречка з тушонкою
Іноді треба приготувати щось ситне, і зробити це досить швидко. А ще деякі люди люблять періодично ходити в туристичні походи, на рибалку або полювання. Чудове блюдо для таких випадків - гречка з тушонкою. Потрібен ще казан або похідний казанок, і все неодмінно вийде.
Тушонку можна вибрати будь-яку, свинячу або з яловичини, проте все ж краще купувати консерви, виготовлені за Гостом. Це значить, на банку повинно бути написано: «Свинина тушкована» або «Яловичина тушкована» і ніяк інакше. В хорошій тушенке тільки натуральні компоненти: м'ясо, сіль, перець і лавровий лист (і ніяких інших). Намагайтеся уникати консервів з хімічними добавками. Вибір, втім, звичайно ж, за вами, раптом ви знайдете у продажу пристойні консерви, виготовлені за ТУ. Чи використовуєте консервоване тушковане м'ясо домашнього приготування.
Розповімо, як і які страви можна приготувати з гречки з тушонкою. Гречка, зрозуміло, повинна бути якісною.
Слід врахувати, що крупа-ядриця вариться довше, ніж крупа-проділ (їх дроблених зерен).
Приготування
2 чашки (місткістю близько 170-200 г) гречаної крупи заливаємо 3-4-ма чашками води і варимо до готовності. За 5 хвилин до готовності, коли майже вся вода вбереться в гречку, додаємо в казан тушонку (1-2 стандартних банки) і ретельно перемішуємо. Прогріваємо. Можна злегка приправити часником і рубаною зеленню.
Приготування
Мається на увазі, це ми готуємо страву в домашніх умовах. Відкриваємо банку і викладаємо її вміст в гріються сковороду. Коли справа близько до закипання, додаємо бажану кількість попередньо звареної гречки. Перемішуємо і прогріваємо все разом протягом 5-ти хвилин. Приправляємо подрібненим часником, можна додати рубаної зелені, і соус який-небудь буде не зайвим буде подати, наприклад, вершковий або томатну підливу.
Приготування
Вранці 2 чашки сухої гречаної крупи заливаємо 3 чашками гарячої води в товстостінному сотейнику або казані. Закриваємо кришкою і закутуємо щільно. Йдемо возитися в сад-город години на 3-4. Повернувшись, виявляємо розсипчасту гречку, готову до вживання. Тушонку розминаємо виделкою і закладаємо в сімейний горщик. Перемішуємо і відправляємо його в духовку (можна готувати у прогрітій російської печі або на «шведки»). Час приготування - 20 хвилин.
Можна хлюпнути в горщик трохи води. Зрозуміло, можна готувати в порційних горщиках для кожного окремо. У цьому варіанті закладаємо в горщик трохи тушонки і трохи готової гречки. Можна додати трохи спецій і невеликий шматочок натурального вершкового масла - для смаку. Також непогано в цьому блюді буде виглядати тертий сир.
Для супу добре підійде не тільки тушонка свиняча або яловича, але і тушковане м'ясо курчат.
Інгредієнти:
тушонка - 1 банка;
гречка - близько 100 г;
картопля - 3-4 шт.;
морква - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
часник;
спеції;
зелень різна.
Приготування
Кип'ятимо воду в каструлі або казані - 15-2 літри. Закидаємо очищену картоплю, нарізану скибочками, і подрібнену за смаком моркву, цибулину - цілком. Закладаємо чашку промитої гречки і спеції. Варимо суп протягом 20 хвилин. Непогано додати і солодкий червоний перець, нарізаний соломкою, - 1-2 штуки, за 10 хвилин до готовності.
За 5 хвилин до готовності додаємо власне тушонку, попередньо розім'явши її виделкою. Цибуля викидаємо. Готовий суп з гречкою розливаємо по тарілках або суповим чашках. Приправляємо часником і присипаємо зеленню безпосередньо перед їжею. Окремо можна подати сметану.
Тушонку можна вибрати будь-яку, свинячу або з яловичини, проте все ж краще купувати консерви, виготовлені за Гостом. Це значить, на банку повинно бути написано: «Свинина тушкована» або «Яловичина тушкована» і ніяк інакше. В хорошій тушенке тільки натуральні компоненти: м'ясо, сіль, перець і лавровий лист (і ніяких інших). Намагайтеся уникати консервів з хімічними добавками. Вибір, втім, звичайно ж, за вами, раптом ви знайдете у продажу пристойні консерви, виготовлені за ТУ. Чи використовуєте консервоване тушковане м'ясо домашнього приготування.
Розповімо, як і які страви можна приготувати з гречки з тушонкою. Гречка, зрозуміло, повинна бути якісною.
Як варити гречку з тушонкою?
Слід врахувати, що крупа-ядриця вариться довше, ніж крупа-проділ (їх дроблених зерен).
Приготування
2 чашки (місткістю близько 170-200 г) гречаної крупи заливаємо 3-4-ма чашками води і варимо до готовності. За 5 хвилин до готовності, коли майже вся вода вбереться в гречку, додаємо в казан тушонку (1-2 стандартних банки) і ретельно перемішуємо. Прогріваємо. Можна злегка приправити часником і рубаною зеленню.
Гречка з тушонкою на сковороді
Приготування
Мається на увазі, це ми готуємо страву в домашніх умовах. Відкриваємо банку і викладаємо її вміст в гріються сковороду. Коли справа близько до закипання, додаємо бажану кількість попередньо звареної гречки. Перемішуємо і прогріваємо все разом протягом 5-ти хвилин. Приправляємо подрібненим часником, можна додати рубаної зелені, і соус який-небудь буде не зайвим буде подати, наприклад, вершковий або томатну підливу.
Смачна гречка з тушонкою в горщику
Приготування
Вранці 2 чашки сухої гречаної крупи заливаємо 3 чашками гарячої води в товстостінному сотейнику або казані. Закриваємо кришкою і закутуємо щільно. Йдемо возитися в сад-город години на 3-4. Повернувшись, виявляємо розсипчасту гречку, готову до вживання. Тушонку розминаємо виделкою і закладаємо в сімейний горщик. Перемішуємо і відправляємо його в духовку (можна готувати у прогрітій російської печі або на «шведки»). Час приготування - 20 хвилин.
Можна хлюпнути в горщик трохи води. Зрозуміло, можна готувати в порційних горщиках для кожного окремо. У цьому варіанті закладаємо в горщик трохи тушонки і трохи готової гречки. Можна додати трохи спецій і невеликий шматочок натурального вершкового масла - для смаку. Також непогано в цьому блюді буде виглядати тертий сир.
Густий суп з тушонкою і гречкою
Для супу добре підійде не тільки тушонка свиняча або яловича, але і тушковане м'ясо курчат.
Інгредієнти:
Приготування
Кип'ятимо воду в каструлі або казані - 15-2 літри. Закидаємо очищену картоплю, нарізану скибочками, і подрібнену за смаком моркву, цибулину - цілком. Закладаємо чашку промитої гречки і спеції. Варимо суп протягом 20 хвилин. Непогано додати і солодкий червоний перець, нарізаний соломкою, - 1-2 штуки, за 10 хвилин до готовності.
За 5 хвилин до готовності додаємо власне тушонку, попередньо розім'явши її виделкою. Цибуля викидаємо. Готовий суп з гречкою розливаємо по тарілках або суповим чашках. Приправляємо часником і присипаємо зеленню безпосередньо перед їжею. Окремо можна подати сметану.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопля, тушкована з тушонкою
Картопля, тушкована з тушонкою - елементарне, і в теж час дуже смачне і ситне блюдо, яке можна зробити без особливих зусиль. Ми зібрали для вас
Гречана каша з тушонкою
Гречана каша з тушонкою - воістину армійська класика. Це чудовий варіант обіду, коли просто не вистачає часу, щоб приготувати щось вишукане або
Перлова каша з тушонкою
Перловка містить масу вітамінів і велику кількість клітковини, але, тим не менш, в сучасній кулінарії вона не користується великим попитом. Давайте,
Пшоняна каша з тушонкою - рецепт
Пшоно - корисна крупа, яка насичує кров і печінку поживними речовинами. І сьогодні ми поділимося з вами смачними рецептами приготування пшоняної каші
Гречка в мікрохвильовці
Готувати гречку в мікрохвильовій печі найпростіше, оскільки така каша в готовому вигляді залишається розсипчастою, при правильних пропорціях води не
Макарони з тушонкою в мультиварці
Макарони з тушонкою - хто з нас не пробував цю дивну смакота, яка готується досить просто?! А чи знаєте ви, що ще швидше це блюдо можна зробити за