Консерви створені для того, щоб полегшити наше життя. Першим доказом цього є звичайнісінька тушонка в банку. Тушковану свинину, яловичину або курятину можна за лічені хвилини перетворити в рагу, соус або суп, лише з'єднавши м'ясо з певними інгредієнтами. Цю статтю ми вирішили присвятити розповіді про те, як варити суп з тушонкою.
Суп з тушонкою і локшиною
Чи доводилося вам чути про супі лазіння? Якщо ні, то знайомтеся – ситний суп за мотивами класичного італійського блюда. Листи лазаньї в ньому замінені звичайної яєчної локшиною, томатний соус – цілими плодами, а м'ясний фарш – готової тушонкою.
Інгредієнти: тушкована яловичина в банку - 500 г; білий цибуля - 120 г; томати - 380 г; солодкий перець - 125 г; часникові зубчики - 4 шт.; томатна паста - 40 г; м'ясний бульйон - 3 л; вершки - 240 мл; сушений орегано і базилік - по 3г; яєчна локшина - 120 г; твердий сир. Приготування Наливаємо в жаровню або будь-яку іншу товстостінну посуд масло, чекаємо, поки воно підігріється, а потім обсмажуємо на ньому нарізану цибулю зі шматочками солодкого перцю. Через 4-5 хвилин додаємо до овочів пропущений через прес часник і сушені трави. Бланшируем томати, знімаємо з них шкірку і ріжемо кубиками. Кладемо томати в суп і готуємо овочеву основу ще 15 хвилин. Тушковане м'ясо відокремлюємо від жиру, розминаємо виделкою і кладемо до овочів. Заливаємо блюдо бульйоном, додаємо вершки і томатну пасту. Зменшуємо вогонь і варимо суп ще півгодини. Подаємо суп з тушонкою щедро посипавши тертим сиром.
Картопляний суп з тушонкою – рецепт
Інгредієнти: вершкове масло - 35 г; білий цибулю - 85 м; тушонка яловича - 280 м; квашена капуста - 1 ст.; картопля - 210 г; м'ясний бульйон - 2 л; борошно - 25 г; сметана. Приготування Розтопивши масло прямо в каструлі, в якій збираєтеся варити суп, пасеруємо на ньому нарізану цибулю 5 хвилин, після чого додаємо відокремлену від жиру і желеподібного бульйону тушонку і розминаємо все так, щоб м'ясо розділилося на волокна. Поки яловичина обсмажується, бульби картоплі очищаємо і ріжемо кубиками. Кладемо картоплю до м'яса з цибулею, через 2 хвилини посипаємо все борошном і перемішуємо. Заливаємо вміст каструлі бульйоном, кладемо капусту і зменшуємо вогонь. Суп з тушкованого м'яса з картоплею повинен варитися під кришкою близько 15 хвилин або до тих пір, поки картопля не розм'якнути. Подавати страву слід зі сметаною і зеленню.
Гороховий Суп з тушонкою – рецепт
Інгредієнти: тушонка - 1 кг; білий цибулю - 190 г; часникові зубчики - 4 шт.; лист лавра і гілочка чебрецю; яловичий бульйон - 2 л; темне пиво - 500 мл; томати у власному соку - 620 г; морква - 160 г; білий цибулю - 180 г; картопля - 180 г; печериці - 210 г; зелений горошок - 90 р. Приготування Збираємо трохи жиру з банки з тушонкою, розтоплюємо його і використовуємо для пасерування цибулі, часнику, грибів і моркви. Додаємо в каструлю м'ясо, кубики картоплі і горох. Заливаємо бульйон, томати і пиво. Варимо гороховий суп з тушонкою на середньому вогні півгодини.
Суп гречаний з тушонкою – рецепт
Інгредієнти: тушкована яловичина в банку - 500 г; рослинна олія - 30 мл; білий цибулю - 85 м; часниковий зубчик - 1 шт.; прованські трави - 4 г; томатна паста - 25 г; яловичий бульйон - 1 л; червоне вино - 60 мл; вода - 240 мл; картопля - 130 г; морква - 130 г; гречана крупа - 80 р. Приготування Першим ділом пасеруємо цибулю і часник на розігрітому маслі. Змішуємо засмажку з томатною пастою і травами, заливаємо все вином, водою і бульйоном. Кладемо в каструлю м'ясо разом з невеликою кількістю жиру, а слідом за ним – кубики картоплі і моркви. Через півгодини варіння на середньому вогні овочі повинні стати м'якими, а це знак того, що настала черга гречаної крупи. Разом з гречкою засинайте і спеції. Суп з тушонкою і гречкою буде готовий рівно тоді, коли крупа розм'якшиться.