Гарбузовий суп – рецепт
Гарбузове супи стали одними з перших пюрированных супів, які здобули популярність на наших теренах. З тих пір пройшло вже багато часу і на світ з'явилися сотні різноманітних рецептів супів з гарбузом в основі, про деякі з сучасних варіацій цього першого страви ми вирішили поговорити далі.
Інгредієнти:
рослинна олія - 15 мл;
білий цибулю - 55 г;
часникові зубчики - 2 шт.;
мелений імбир - 6 г;
гливи - 240 г;
овочевий бульйон - 780 мл;
кокосове або соєве молоко - 440 мл;
гарбузове пюре - 190 г;
сік лайма - 35 мл;
локшина рамен - 90 г;
шовковий тофу - 380 р.
Приготування
Ставимо жаровню на середній вогонь і розігріваємо в ній масло. У гаряче масло кладемо цибулю з часником, трохи меленого імбиру і смажимо 5 хвилин, постійно помішуючи. Через відведений час додаємо нарізані печериці, або будь-які інші улюблені гриби, і продовжуємо приготування ще пару хвилин. Тепер залишається лише залити основу для супу сумішшю кокосового молока, овочевого бульйону, гарбузового пюре і соку лайма. За смаком можна додати в суп гострого соусу начебто шрірача.
Через 3-4 хвилини доповнюємо блюдо кубиками шовкового тофу, відварений локшиною, все перемішуємо і подаємо.
До речі, такий гарбузовий суп можна зробити і в мультиварці. Спершу обсмажте основу для страви використовуючи «Випічку», а потім залийте рідину і перейдіть в режим «Суп» на 15 хвилин.
Інгредієнти:
гарбуз (м'якоть без насіння) - 720 г;
часниковий зубчик - 1 шт.;
шалот - 55 г;
тертий корінь імбиру - 3 г;
овочевий бульйон - 550 мл;
апельсиновий сік - 120 мл;
креветки - 380 г;
вершкове масло - 10 г;
оливкова олія - 15 мл
Приготування
Перед тим, як приготувати гарбузовий суп, беремо гарбузову м'якоть і крупно нарізаємо прямо з шкіркою. Збризкуємо її маслом, приправляємо і викладаємо на деко. Гарбузі необхідно запікати в розігрітій до 195°С духовці до м'якості (близько півгодини). З готових гарбузових скибочок зрізаємо шкірку, а м'якоть пюрируем.
Пасеруємо тертий імбир з часником і шалотом, додаємо гарбуз і заливаємо все бульйоном. Тепер кладемо гарбузове пюре, все ретельно перемішуємо, вливаємо сік апельсина і варимо разом ще хвилин 6-7.
Тим часом на вершковому маслі можна встигнути підсмажити очищені від панцирів хвости креветок. Кладемо креветок в суп і подаємо.
Інгредієнти:
овочевий бульйон - 1 л;
корінь імбиру - 20 г;
карі (порошок) - 5 г;
часникові зубчики - 2 шт.;
гарбуз - 380 г;
білий цибулю - 75 р.
Приготування
Запікаємо гарбузову м'якоть в духовці, після чого пюрируем з допомогою блендера. Розігріваємо 15 мл олії в каструльці і пасеруємо на ньому тертий імбирний корінь з цибулею і часником. Коли суміш пустить аромат, а шматочки цибулі стануть прозорими, значить саме час заливати все бульйоном і додаємо раннє підготовлене пюре. Змішуємо всі інгредієнти разом і варимо гарбузовий суп з імбиром ще хвилин 6-7.
Інгредієнти:
гарбузове пюре - 460 м;
кукурудзяні зерна - 85 м;
курячий бульйон - 25 л;
картопля - 230 г;
гострий перець;
борошно - 15 г;
вершки - 60 мл;
курятина - 180 р.
Приготування
На дно жаровні кладемо очищені кубики картоплі і кукурудзяні зерна, поливаємо їх невеликою кількістю масла, посипаємо борошном і перемішуємо, щоб покрити рідиною. Слідом кладемо шматочки сирої курятини і трохи гострого перцю. Заливаємо вміст жаровні бульйоном і ставимо на слабкий вогонь, нехай поваритися з півгодини, щоб картопля розм'як, а м'ясо повністю приготувалося. Далі справа за малим, адже залишається лише доповнити наш гарбузовий суп з вершками, самими вершками і гарбузовим пюре безпосередньо.
Пісний гарбузовий суп
Інгредієнти:
Приготування
Ставимо жаровню на середній вогонь і розігріваємо в ній масло. У гаряче масло кладемо цибулю з часником, трохи меленого імбиру і смажимо 5 хвилин, постійно помішуючи. Через відведений час додаємо нарізані печериці, або будь-які інші улюблені гриби, і продовжуємо приготування ще пару хвилин. Тепер залишається лише залити основу для супу сумішшю кокосового молока, овочевого бульйону, гарбузового пюре і соку лайма. За смаком можна додати в суп гострого соусу начебто шрірача.
Через 3-4 хвилини доповнюємо блюдо кубиками шовкового тофу, відварений локшиною, все перемішуємо і подаємо.
До речі, такий гарбузовий суп можна зробити і в мультиварці. Спершу обсмажте основу для страви використовуючи «Випічку», а потім залийте рідину і перейдіть в режим «Суп» на 15 хвилин.
Гарбузовий суп з креветками
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати гарбузовий суп, беремо гарбузову м'якоть і крупно нарізаємо прямо з шкіркою. Збризкуємо її маслом, приправляємо і викладаємо на деко. Гарбузі необхідно запікати в розігрітій до 195°С духовці до м'якості (близько півгодини). З готових гарбузових скибочок зрізаємо шкірку, а м'якоть пюрируем.
Пасеруємо тертий імбир з часником і шалотом, додаємо гарбуз і заливаємо все бульйоном. Тепер кладемо гарбузове пюре, все ретельно перемішуємо, вливаємо сік апельсина і варимо разом ще хвилин 6-7.
Тим часом на вершковому маслі можна встигнути підсмажити очищені від панцирів хвости креветок. Кладемо креветок в суп і подаємо.
Гарбузовий суп з імбиром – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Запікаємо гарбузову м'якоть в духовці, після чого пюрируем з допомогою блендера. Розігріваємо 15 мл олії в каструльці і пасеруємо на ньому тертий імбирний корінь з цибулею і часником. Коли суміш пустить аромат, а шматочки цибулі стануть прозорими, значить саме час заливати все бульйоном і додаємо раннє підготовлене пюре. Змішуємо всі інгредієнти разом і варимо гарбузовий суп з імбиром ще хвилин 6-7.
Гарбузовий суп з куркою – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
На дно жаровні кладемо очищені кубики картоплі і кукурудзяні зерна, поливаємо їх невеликою кількістю масла, посипаємо борошном і перемішуємо, щоб покрити рідиною. Слідом кладемо шматочки сирої курятини і трохи гострого перцю. Заливаємо вміст жаровні бульйоном і ставимо на слабкий вогонь, нехай поваритися з півгодини, щоб картопля розм'як, а м'ясо повністю приготувалося. Далі справа за малим, адже залишається лише доповнити наш гарбузовий суп з вершками, самими вершками і гарбузовим пюре безпосередньо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з тушонкою – рецепт
Буває таке - зібрався варити суп, а м'яса під рукою не виявилося. На виручку приходить тушонка! Суп з тушонки ні чим не поступається за смаком
Крем-суп з гарбуза
Якщо ви отримали багатий урожай гарбуза і вже перепробували всі страви з неї кашу, і випічку, салати, спробуйте зварити гарбузовий крем-суп. Смак
Гарбузовий суп-пюре з вершками
Суп-пюре з вершками - чудова альтернатива звичним гарячих страв. Він неодмінно припаде до смаку і дітям, і дорослим. І сьогодні поговоримо про те, як
Гарбузовий крем - універсальний і ніжний десерт
Гарбузовий крем - універсальне і смачне блюдо, яке можна подати у вигляді ніжного десерту до чашки чаю або фруктового соку, а можна промазати їм будь
Гарбузовий кекс
Коли душа вимагає солодкого, а здоровий глузд напирає на шкідливість такого продукту, приготуйте гарбузовий кекс - і корисно, і неймовірно смачно. А