Гарбузове супи стали одними з перших пюрированных супів, які здобули популярність на наших теренах. З тих пір пройшло вже багато часу і на світ з'явилися сотні різноманітних рецептів супів з гарбузом в основі, про деякі з сучасних варіацій цього першого страви ми вирішили поговорити далі.
Пісний гарбузовий суп
Інгредієнти: рослинна олія - 15 мл; білий цибулю - 55 г; часникові зубчики - 2 шт.; мелений імбир - 6 г; гливи - 240 г; овочевий бульйон - 780 мл; кокосове або соєве молоко - 440 мл; гарбузове пюре - 190 г; сік лайма - 35 мл; локшина рамен - 90 г; шовковий тофу - 380 р. Приготування Ставимо жаровню на середній вогонь і розігріваємо в ній масло. У гаряче масло кладемо цибулю з часником, трохи меленого імбиру і смажимо 5 хвилин, постійно помішуючи. Через відведений час додаємо нарізані печериці, або будь-які інші улюблені гриби, і продовжуємо приготування ще пару хвилин. Тепер залишається лише залити основу для супу сумішшю кокосового молока, овочевого бульйону, гарбузового пюре і соку лайма. За смаком можна додати в суп гострого соусу начебто шрірача.
Через 3-4 хвилини доповнюємо блюдо кубиками шовкового тофу, відварений локшиною, все перемішуємо і подаємо.
До речі, такий гарбузовий суп можна зробити і в мультиварці. Спершу обсмажте основу для страви використовуючи «Випічку», а потім залийте рідину і перейдіть в режим «Суп» на 15 хвилин.
Гарбузовий суп з креветками
Інгредієнти: гарбуз (м'якоть без насіння) - 720 г; часниковий зубчик - 1 шт.; шалот - 55 г; тертий корінь імбиру - 3 г; овочевий бульйон - 550 мл; апельсиновий сік - 120 мл; креветки - 380 г; вершкове масло - 10 г; оливкова олія - 15 мл Приготування Перед тим, як приготувати гарбузовий суп, беремо гарбузову м'якоть і крупно нарізаємо прямо з шкіркою. Збризкуємо її маслом, приправляємо і викладаємо на деко. Гарбузі необхідно запікати в розігрітій до 195°С духовці до м'якості (близько півгодини). З готових гарбузових скибочок зрізаємо шкірку, а м'якоть пюрируем.
Пасеруємо тертий імбир з часником і шалотом, додаємо гарбуз і заливаємо все бульйоном. Тепер кладемо гарбузове пюре, все ретельно перемішуємо, вливаємо сік апельсина і варимо разом ще хвилин 6-7.
Тим часом на вершковому маслі можна встигнути підсмажити очищені від панцирів хвости креветок. Кладемо креветок в суп і подаємо.
Гарбузовий суп з імбиром – рецепт
Інгредієнти: овочевий бульйон - 1 л; корінь імбиру - 20 г; карі (порошок) - 5 г; часникові зубчики - 2 шт.; гарбуз - 380 г; білий цибулю - 75 р. Приготування Запікаємо гарбузову м'якоть в духовці, після чого пюрируем з допомогою блендера. Розігріваємо 15 мл олії в каструльці і пасеруємо на ньому тертий імбирний корінь з цибулею і часником. Коли суміш пустить аромат, а шматочки цибулі стануть прозорими, значить саме час заливати все бульйоном і додаємо раннє підготовлене пюре. Змішуємо всі інгредієнти разом і варимо гарбузовий суп з імбиром ще хвилин 6-7.
Гарбузовий суп з куркою – рецепт
Інгредієнти: гарбузове пюре - 460 м; кукурудзяні зерна - 85 м; курячий бульйон - 25 л; картопля - 230 г; гострий перець; борошно - 15 г; вершки - 60 мл; курятина - 180 р. Приготування На дно жаровні кладемо очищені кубики картоплі і кукурудзяні зерна, поливаємо їх невеликою кількістю масла, посипаємо борошном і перемішуємо, щоб покрити рідиною. Слідом кладемо шматочки сирої курятини і трохи гострого перцю. Заливаємо вміст жаровні бульйоном і ставимо на слабкий вогонь, нехай поваритися з півгодини, щоб картопля розм'як, а м'ясо повністю приготувалося. Далі справа за малим, адже залишається лише доповнити наш гарбузовий суп з вершками, самими вершками і гарбузовим пюре безпосередньо.