Соус для курки
Хочете перетворити звичайну курочку в оригінальне і вишукане блюдо? Пропонуємо вам приготувати соус для курки, і ви здивуєтеся, наскільки зміниться ваш повсякденний вечерю.
Інгредієнти:
цибулина – 1 шт.;
лимонна цедра – 4 г;
вершки 20 % - 200 мл;
спеції;
олія оливкова – 2 ст. ложки;
сухарі панірувальні – 2 ст. ложки.
Приготування
Отже, очищену цибулину шаткуємо тонкими кільцями, мнемо трохи руками і промиваємо, щоб позбутися гіркоти. Даємо стекти зайвої рідини і пасеруємо цибулю до рум'яності на рослинному маслі. Потім, помішуючи, вливаємо вершки акуратно і тушкуємо на маленькому вогні до закипання близько 2 хвилин. Після цього приправляємо масу спеціями, кидаємо терту лимонну цедру лимона і додаємо трохи панірувальних сухарів. Ретельно все розмішуємо і, як тільки соус загусне, перекладаємо його в блендер і збиваємо. Отриману суміш гарненько перетираємо на дрібному ситечку, щоб видалити великі грудки. Подаємо готовий соус охолодженим, він чудово підійде для курки, запеченої в духовці .
Інгредієнти:
масло рослинне – 2 ст. ложки;
перець чилі – за смаком;
цибулина – 1 шт.;
коричневий цукор – 50 г;
соус соєвий – 1 ст. ложка;
лимонний сік – 1 ст. ложка;
масло арахісове – 150 мл;
спеції – за смаком.
Приготування
Рослинне масло з'єднайте з лимонним соком лимона і соєвим соусом. Додаємо за смаком спеції: коріандр, куркуму і кмин. Все ретельно перемішуємо. Тепер на розігріту сковороду наливаємо трохи олії і викладаємо подрібнену цибулю. Пасеруємо його кілька хвилин на середньому вогні, а потім виливаємо раніше приготований маринад і кидаємо гострий перець за смаком. Далі кладемо коричневий цукор і все, як слід, перемішуємо. Вливаємо трохи води, доводимо соус до кипіння, знімаємо з вогню і розбавляємо арахісовим маслом. Перемішуємо до однорідної консистенції і подаємо до курки в теплому вигляді.
Інгредієнти:
соєвий соус – 05 ст.;
крем бальзамічний – 1 ч. ложка;
мед – 2 ст. ложки;
гірчиця – 1 ч. ложка;
часник – 2 зубчики;
олія оливкова – 05 ст.
Приготування
Для приготування кисло-солодкого соусу для курки наливаємо в миску соєвий соус, оливкова масло і бальзамічний крем. Перемішуємо все і кладемо трохи меду і гірчиці за смаком. Додаємо часник, видавлений через прес, додаємо сіль і перець за бажанням. Такий медово-гірчичний соус піде не тільки для курки, але і прекрасно розкриє аромат і смак яловичини і свинини.
Інгредієнти:
масло вершкове – 50 г;
борошно – 2 ст. ложки;
молоко – 1 ст.;
сир твердих сортів – 100 г;
гостра гірчиця – 2 ст. ложки;
спеції.
Приготування
У глибокому сотейнику розпускаємо на середньому вогні масло і підрум'янюємо до золотистого кольору борошно. Далі, постійно помішуючи, тоненькою цівкою вливаємо молоко, зменшуємо вогонь і тушкуємо соус, поки він не загусне. Після цього висипаємо тертий сир і знову перемішуємо до повного розчинення. В кінці приготування кладемо гостру гірчицю, сіль і сушену зелень за смаком. Ретельно все перемішуємо і тушкуємо молочний соус для курки на повільному вогні ще кілька хвилин.
Інгредієнти:
помідор – 3 шт.;
часник – 3 зубчики;
цибулина – 1 шт.;
гострий зелений перець – 1 стручок;
масло рослинне – 3 ст. ложки;
вода – 1 ст.;
соус табаско – 1 ч. ложка;
свіжа зелень;
спеції.
Приготування
З помідорів акуратно знімаємо шкірку, видаляємо насіння, а м'якоть нарізаємо дрібними кубиками. Стручки перчика обробляємо, промиваємо і дрібно рубаємо. У глибокому сотейнику розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому до золотистого кольору цибулю і товчений часник. Потім додаємо помідори і гострий перець. Тушкуємо все до м'якості овочів, а потім вливаємо воду, кладемо соус табаско і солимо за смаком. Перемішуємо масу і тушкуємо ще кілька хвилин. В самому кінці приправляємо соус дрібно нарубаної зеленню і подаємо до столу.
Рецепт білого соусу для курки
Інгредієнти:
Приготування
Отже, очищену цибулину шаткуємо тонкими кільцями, мнемо трохи руками і промиваємо, щоб позбутися гіркоти. Даємо стекти зайвої рідини і пасеруємо цибулю до рум'яності на рослинному маслі. Потім, помішуючи, вливаємо вершки акуратно і тушкуємо на маленькому вогні до закипання близько 2 хвилин. Після цього приправляємо масу спеціями, кидаємо терту лимонну цедру лимона і додаємо трохи панірувальних сухарів. Ретельно все розмішуємо і, як тільки соус загусне, перекладаємо його в блендер і збиваємо. Отриману суміш гарненько перетираємо на дрібному ситечку, щоб видалити великі грудки. Подаємо готовий соус охолодженим, він чудово підійде для курки, запеченої в духовці .
Рецепт класичного соусу для курки
Інгредієнти:
Приготування
Рослинне масло з'єднайте з лимонним соком лимона і соєвим соусом. Додаємо за смаком спеції: коріандр, куркуму і кмин. Все ретельно перемішуємо. Тепер на розігріту сковороду наливаємо трохи олії і викладаємо подрібнену цибулю. Пасеруємо його кілька хвилин на середньому вогні, а потім виливаємо раніше приготований маринад і кидаємо гострий перець за смаком. Далі кладемо коричневий цукор і все, як слід, перемішуємо. Вливаємо трохи води, доводимо соус до кипіння, знімаємо з вогню і розбавляємо арахісовим маслом. Перемішуємо до однорідної консистенції і подаємо до курки в теплому вигляді.
Рецепт гірчичного соусу для курки
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування кисло-солодкого соусу для курки наливаємо в миску соєвий соус, оливкова масло і бальзамічний крем. Перемішуємо все і кладемо трохи меду і гірчиці за смаком. Додаємо часник, видавлений через прес, додаємо сіль і перець за бажанням. Такий медово-гірчичний соус піде не тільки для курки, але і прекрасно розкриє аромат і смак яловичини і свинини.
Соус з молока для курки
Інгредієнти:
Приготування
У глибокому сотейнику розпускаємо на середньому вогні масло і підрум'янюємо до золотистого кольору борошно. Далі, постійно помішуючи, тоненькою цівкою вливаємо молоко, зменшуємо вогонь і тушкуємо соус, поки він не загусне. Після цього висипаємо тертий сир і знову перемішуємо до повного розчинення. В кінці приготування кладемо гостру гірчицю, сіль і сушену зелень за смаком. Ретельно все перемішуємо і тушкуємо молочний соус для курки на повільному вогні ще кілька хвилин.
Дієтичний соус для курки
Інгредієнти:
Приготування
З помідорів акуратно знімаємо шкірку, видаляємо насіння, а м'якоть нарізаємо дрібними кубиками. Стручки перчика обробляємо, промиваємо і дрібно рубаємо. У глибокому сотейнику розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому до золотистого кольору цибулю і товчений часник. Потім додаємо помідори і гострий перець. Тушкуємо все до м'якості овочів, а потім вливаємо воду, кладемо соус табаско і солимо за смаком. Перемішуємо масу і тушкуємо ще кілька хвилин. В самому кінці приправляємо соус дрібно нарубаної зеленню і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус бешамель - рецепт
Бешамель - французький соус, який знайшов застосування і на наших кухнях. Ви ще не знаєте, що таке бешамель і з чим його їдять? Тоді ми зараз вам
Фрікасе з курки з грибами - рецепт
Фрікасе - страва французької кухні, яке прижилося і в нас. Готують фрікасе з шматочків м'яса, обсмажені на сковороді з додаванням соусу. Ми розповімо
Гуляш з курки з підливою
Гуляш - страва угорської кухні, яке щільно оселилося і в нашій меню. Готують гуляш з м'яса з додаванням овочів. Гуляш курячий з підливою чудово
Соус до курки - рецепт
Курка - це блюдо на кожен день, який може приготувати навіть ледачий. Так ось найбільш ледачим радимо урізноманітнити «куряче меню» простим способом
Вершково-грибний соус
Вершково-грибний соус - одне із самих ніжних і вишуканих доповнень до основного блюда. Його можна подати до м'яса, курки, овочів. Ми пропонуємо вам
Маринад для курки гриль
Любите поїсти соковиту і апетитну курочку гриль? Тоді вчіться її не тільки правильно смажити, але і маринувати. Як? Скориставшись одним з рецептів,