Вернуться назад Распечатать

Соус для курки

Соус для курки
Хочете перетворити звичайну курочку в оригінальне і вишукане блюдо? Пропонуємо вам приготувати соус для курки, і ви здивуєтеся, наскільки зміниться ваш повсякденний вечерю.

Рецепт білого соусу для курки


Інгредієнти:

  • цибулина – 1 шт.;

  • лимонна цедра – 4 г;

  • вершки 20 % - 200 мл;

  • спеції;

  • олія оливкова – 2 ст. ложки;

  • сухарі панірувальні – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Отже, очищену цибулину шаткуємо тонкими кільцями, мнемо трохи руками і промиваємо, щоб позбутися гіркоти. Даємо стекти зайвої рідини і пасеруємо цибулю до рум'яності на рослинному маслі. Потім, помішуючи, вливаємо вершки акуратно і тушкуємо на маленькому вогні до закипання близько 2 хвилин. Після цього приправляємо масу спеціями, кидаємо терту лимонну цедру лимона і додаємо трохи панірувальних сухарів. Ретельно все розмішуємо і, як тільки соус загусне, перекладаємо його в блендер і збиваємо. Отриману суміш гарненько перетираємо на дрібному ситечку, щоб видалити великі грудки. Подаємо готовий соус охолодженим, він чудово підійде для курки, запеченої в духовці .

    Рецепт класичного соусу для курки


    Інгредієнти:

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • перець чилі – за смаком;

  • цибулина – 1 шт.;

  • коричневий цукор – 50 г;

  • соус соєвий – 1 ст. ложка;

  • лимонний сік – 1 ст. ложка;

  • масло арахісове – 150 мл;

  • спеції – за смаком.


  • Приготування
    Рослинне масло з'єднайте з лимонним соком лимона і соєвим соусом. Додаємо за смаком спеції: коріандр, куркуму і кмин. Все ретельно перемішуємо. Тепер на розігріту сковороду наливаємо трохи олії і викладаємо подрібнену цибулю. Пасеруємо його кілька хвилин на середньому вогні, а потім виливаємо раніше приготований маринад і кидаємо гострий перець за смаком. Далі кладемо коричневий цукор і все, як слід, перемішуємо. Вливаємо трохи води, доводимо соус до кипіння, знімаємо з вогню і розбавляємо арахісовим маслом. Перемішуємо до однорідної консистенції і подаємо до курки в теплому вигляді.

    Рецепт гірчичного соусу для курки


    Інгредієнти:

  • соєвий соус – 05 ст.;

  • крем бальзамічний – 1 ч. ложка;

  • мед – 2 ст. ложки;

  • гірчиця – 1 ч. ложка;

  • часник – 2 зубчики;

  • олія оливкова – 05 ст.


  • Приготування
    Для приготування кисло-солодкого соусу для курки наливаємо в миску соєвий соус, оливкова масло і бальзамічний крем. Перемішуємо все і кладемо трохи меду і гірчиці за смаком. Додаємо часник, видавлений через прес, додаємо сіль і перець за бажанням. Такий медово-гірчичний соус піде не тільки для курки, але і прекрасно розкриє аромат і смак яловичини і свинини.

    Соус з молока для курки


    Інгредієнти:

  • масло вершкове – 50 г;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • молоко – 1 ст.;

  • сир твердих сортів – 100 г;

  • гостра гірчиця – 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    У глибокому сотейнику розпускаємо на середньому вогні масло і підрум'янюємо до золотистого кольору борошно. Далі, постійно помішуючи, тоненькою цівкою вливаємо молоко, зменшуємо вогонь і тушкуємо соус, поки він не загусне. Після цього висипаємо тертий сир і знову перемішуємо до повного розчинення. В кінці приготування кладемо гостру гірчицю, сіль і сушену зелень за смаком. Ретельно все перемішуємо і тушкуємо молочний соус для курки на повільному вогні ще кілька хвилин.

    Дієтичний соус для курки


    Інгредієнти:

  • помідор – 3 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • цибулина – 1 шт.;

  • гострий зелений перець – 1 стручок;

  • масло рослинне – 3 ст. ложки;

  • вода – 1 ст.;

  • соус табаско – 1 ч. ложка;

  • свіжа зелень;

  • спеції.
  • Соус для курки


    Приготування
    З помідорів акуратно знімаємо шкірку, видаляємо насіння, а м'якоть нарізаємо дрібними кубиками. Стручки перчика обробляємо, промиваємо і дрібно рубаємо. У глибокому сотейнику розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому до золотистого кольору цибулю і товчений часник. Потім додаємо помідори і гострий перець. Тушкуємо все до м'якості овочів, а потім вливаємо воду, кладемо соус табаско і солимо за смаком. Перемішуємо масу і тушкуємо ще кілька хвилин. В самому кінці приправляємо соус дрібно нарубаної зеленню і подаємо до столу.