Хочете перетворити звичайну курочку в оригінальне і вишукане блюдо? Пропонуємо вам приготувати соус для курки, і ви здивуєтеся, наскільки зміниться ваш повсякденний вечерю.
Рецепт білого соусу для курки
Інгредієнти: цибулина – 1 шт.; лимонна цедра – 4 г; вершки 20 % - 200 мл; спеції; олія оливкова – 2 ст. ложки; сухарі панірувальні – 2 ст. ложки. Приготування Отже, очищену цибулину шаткуємо тонкими кільцями, мнемо трохи руками і промиваємо, щоб позбутися гіркоти. Даємо стекти зайвої рідини і пасеруємо цибулю до рум'яності на рослинному маслі. Потім, помішуючи, вливаємо вершки акуратно і тушкуємо на маленькому вогні до закипання близько 2 хвилин. Після цього приправляємо масу спеціями, кидаємо терту лимонну цедру лимона і додаємо трохи панірувальних сухарів. Ретельно все розмішуємо і, як тільки соус загусне, перекладаємо його в блендер і збиваємо. Отриману суміш гарненько перетираємо на дрібному ситечку, щоб видалити великі грудки. Подаємо готовий соус охолодженим, він чудово підійде для курки, запеченої в духовці .
Рецепт класичного соусу для курки
Інгредієнти: масло рослинне – 2 ст. ложки; перець чилі – за смаком; цибулина – 1 шт.; коричневий цукор – 50 г; соус соєвий – 1 ст. ложка; лимонний сік – 1 ст. ложка; масло арахісове – 150 мл; спеції – за смаком. Приготування Рослинне масло з'єднайте з лимонним соком лимона і соєвим соусом. Додаємо за смаком спеції: коріандр, куркуму і кмин. Все ретельно перемішуємо. Тепер на розігріту сковороду наливаємо трохи олії і викладаємо подрібнену цибулю. Пасеруємо його кілька хвилин на середньому вогні, а потім виливаємо раніше приготований маринад і кидаємо гострий перець за смаком. Далі кладемо коричневий цукор і все, як слід, перемішуємо. Вливаємо трохи води, доводимо соус до кипіння, знімаємо з вогню і розбавляємо арахісовим маслом. Перемішуємо до однорідної консистенції і подаємо до курки в теплому вигляді.
Рецепт гірчичного соусу для курки
Інгредієнти: соєвий соус – 05 ст.; крем бальзамічний – 1 ч. ложка; мед – 2 ст. ложки; гірчиця – 1 ч. ложка; часник – 2 зубчики; олія оливкова – 05 ст. Приготування Для приготування кисло-солодкого соусу для курки наливаємо в миску соєвий соус, оливкова масло і бальзамічний крем. Перемішуємо все і кладемо трохи меду і гірчиці за смаком. Додаємо часник, видавлений через прес, додаємо сіль і перець за бажанням. Такий медово-гірчичний соус піде не тільки для курки, але і прекрасно розкриє аромат і смак яловичини і свинини.
Соус з молока для курки
Інгредієнти: масло вершкове – 50 г; борошно – 2 ст. ложки; молоко – 1 ст.; сир твердих сортів – 100 г; гостра гірчиця – 2 ст. ложки; спеції. Приготування У глибокому сотейнику розпускаємо на середньому вогні масло і підрум'янюємо до золотистого кольору борошно. Далі, постійно помішуючи, тоненькою цівкою вливаємо молоко, зменшуємо вогонь і тушкуємо соус, поки він не загусне. Після цього висипаємо тертий сир і знову перемішуємо до повного розчинення. В кінці приготування кладемо гостру гірчицю, сіль і сушену зелень за смаком. Ретельно все перемішуємо і тушкуємо молочний соус для курки на повільному вогні ще кілька хвилин.
Дієтичний соус для курки
Інгредієнти: помідор – 3 шт.; часник – 3 зубчики; цибулина – 1 шт.; гострий зелений перець – 1 стручок; масло рослинне – 3 ст. ложки; вода – 1 ст.; соус табаско – 1 ч. ложка; свіжа зелень; спеції. Приготування З помідорів акуратно знімаємо шкірку, видаляємо насіння, а м'якоть нарізаємо дрібними кубиками. Стручки перчика обробляємо, промиваємо і дрібно рубаємо. У глибокому сотейнику розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому до золотистого кольору цибулю і товчений часник. Потім додаємо помідори і гострий перець. Тушкуємо все до м'якості овочів, а потім вливаємо воду, кладемо соус табаско і солимо за смаком. Перемішуємо масу і тушкуємо ще кілька хвилин. В самому кінці приправляємо соус дрібно нарубаної зеленню і подаємо до столу.