Оселедець по-голландськи - рецепт

Оселедець по-голландськи в банку
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для засолки оселедця по-голландськи, беремо рибу, розморожуємо її і потрошимо. Потім відрізаємо гострим ножем голову з зябрами, а черевце розрізаємо до хвоста і акуратно вичищаємо всі нутрощі. Після цього робимо неглибокий надріз на спинці і повільно знімаємо шкірку з двох сторін. Видаляємо плавники, хвіст, виймаємо хребет і разнимаем оселедець на дві половинки. Готове філе очищаємо від дрібних кісток і розрізаємо на шматочки шириною приблизно в 2 сантиметри.
Лимон промиваємо, витираємо і шаткуємо тоненькими кружальцями. Морква обробляємо і трьом на крупній терочке, а рубаємо цибулю кільцями. Тепер беремо чисту банку і починаємо викладати всі підготовлені продукти шарами: на дно кидаємо кілька кілець цибулі, потім лавровий лист, щіпку тертої моркви, шматок лимончика, дрібку цукру і перцю. Після цього викладаємо рівномірним шаром оселедця і знову в тій же послідовності покриваємо овочевий прошарком. Чергуємо все шарами, періодично злегка придавлюючи, поки не доберемося до верхівки банки. Далі щільно закриваємо її кришкою і відправляємо на 3 дні в холодильник. Засолена таким чином оселедець по-голландськи, виходить чудово ніжною, солодкуватою, соковитою і смачною. При подачі на стіл, викладаємо рибні шматочки на тарілку, поливаємо злегка рослинним маслом і трохи підсолюємо при необхідності.
Рецепт маринованої оселедця по-голландськи
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Для того, щоб приготувати мариновану оселедець по-голландськи, рибу чистимо, відрізаємо голову,

Далі беремо чисту півлітрову баночку, кладемо на дно часточку лимона, цибулька, лаврушку і трохи перчика. Зверху накриваємо шаром тертої моркви і викладаємо оселедець. Після цього чергуємо шари до тих пір, поки ємність повністю не заповниться. Тепер варимо маринад: наливаємо в каструльку фільтровану воду, ставимо її на плиту, доводимо до закипання, кидаємо необхідну кількість цукор, вичавлюємо з лимона сік, перемішуємо і кип'ятимо. Потім заливаємо їм нашу рибку, закриваємо щільно кришкою і вже через добу оселедець по-голландськи готова до вживання. Подаємо її в якості закуски до картопельки або картопляного пюре.
Рекомендуємо добрі рецепти

Риба по-польськи
Риба по-польськи напевно сподобається прихильникам здорового харчування, адже така риба запікається в духовці (або мультиварці) і подається з

Оселедець з цибулею та оцтом
Слабосолона або пряна оселедець смачна сама по собі, але класичним доповненням до неї є лук і маринад на основі оцту. Давайте розберемо кілька

Маринована оселедець
Мариновану оселедець люблять всі, а тому ми вирішили розповісти, як приготувати цю смачну рибку в домашніх умовах. Виявляється, її можна зробити

Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але

Маринад для оселедця
Багато людей дуже люблять солону рибку і купують готову оселедець в маленьких пластикових баночках: оселедець в гірчичному соусі, майонезі, винної

Як засолити оселедець?
Багато хто з нас люблять селодочку, яку можна додавати в різні страви і закуски. Але не всі знають як її засолити в домашніх умовах. А це зробити