Оселедець по-голландськи - рецепт
Солона оселедець – це практично справжня гордість Голландії. Там таку рибу їдять і на сніданок, і подають на обід і навіть на вечерю, та ще й влаштовують з нею невеликі перекуси. Засолюють її особливим способом, прямо в море і першу бочку відправляють особисто королеві Нідерландів. Спробувати її – справжня удача, особливо для туристів, але для цього доведеться відправитися прямо в Голландію. Але якщо у вас немає такої можливості, а поласувати рибкою дуже хочеться, не турбуйтеся, тому що сьогодні ми розповімо вам, як приготувати оселедець по-голландськи в домашніх умовах! Звичайно, солити ми її з вами будемо не в бочці, а в банку, але, повірте, вона вийде нітрохи не гірше!
Інгредієнти:
свіжозаморожена оселедець – 2 шт.;
цибулина – 2 шт.;
лимон – 05 шт.;
цукор – 6 ч. ложок;
морква – 1 шт.;
лавровий лист – 10 шт;
чорний перець горошком – 8 шт.
Приготування
Отже, для засолки оселедця по-голландськи, беремо рибу, розморожуємо її і потрошимо. Потім відрізаємо гострим ножем голову з зябрами, а черевце розрізаємо до хвоста і акуратно вичищаємо всі нутрощі. Після цього робимо неглибокий надріз на спинці і повільно знімаємо шкірку з двох сторін. Видаляємо плавники, хвіст, виймаємо хребет і разнимаем оселедець на дві половинки. Готове філе очищаємо від дрібних кісток і розрізаємо на шматочки шириною приблизно в 2 сантиметри.
Лимон промиваємо, витираємо і шаткуємо тоненькими кружальцями. Морква обробляємо і трьом на крупній терочке, а рубаємо цибулю кільцями. Тепер беремо чисту банку і починаємо викладати всі підготовлені продукти шарами: на дно кидаємо кілька кілець цибулі, потім лавровий лист, щіпку тертої моркви, шматок лимончика, дрібку цукру і перцю. Після цього викладаємо рівномірним шаром оселедця і знову в тій же послідовності покриваємо овочевий прошарком. Чергуємо все шарами, періодично злегка придавлюючи, поки не доберемося до верхівки банки. Далі щільно закриваємо її кришкою і відправляємо на 3 дні в холодильник. Засолена таким чином оселедець по-голландськи, виходить чудово ніжною, солодкуватою, соковитою і смачною. При подачі на стіл, викладаємо рибні шматочки на тарілку, поливаємо злегка рослинним маслом і трохи підсолюємо при необхідності.
Інгредієнти:
солона оселедець – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
цибулина – 1 шт.;
перець горошком – 15 шт.;
лимон – 05 шт.;
лавровий лист – 5 шт.
Для маринаду:
фільтрована вода – 100 мл;
цукор – 2 ч. ложки;
лимон – 05 шт.
Приготування
Для того, щоб приготувати мариновану оселедець по-голландськи, рибу чистимо, відрізаємо голову, хвіст, плавники, відокремлюємо м'ясо від кісток і розділяємо її на філе. Потім нарізаємо тоненькими шматочками. Овочі обробляємо: цибулю шаткуємо півкільцями, а моркву кришимо соломкою або подрібнюємо на тертці. Лимон промиваємо, витираємо насухо рушником і рубаємо полудольками.
Далі беремо чисту півлітрову баночку, кладемо на дно часточку лимона, цибулька, лаврушку і трохи перчика. Зверху накриваємо шаром тертої моркви і викладаємо оселедець. Після цього чергуємо шари до тих пір, поки ємність повністю не заповниться. Тепер варимо маринад: наливаємо в каструльку фільтровану воду, ставимо її на плиту, доводимо до закипання, кидаємо необхідну кількість цукор, вичавлюємо з лимона сік, перемішуємо і кип'ятимо. Потім заливаємо їм нашу рибку, закриваємо щільно кришкою і вже через добу оселедець по-голландськи готова до вживання. Подаємо її в якості закуски до картопельки або картопляного пюре.
Оселедець по-голландськи в банку
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для засолки оселедця по-голландськи, беремо рибу, розморожуємо її і потрошимо. Потім відрізаємо гострим ножем голову з зябрами, а черевце розрізаємо до хвоста і акуратно вичищаємо всі нутрощі. Після цього робимо неглибокий надріз на спинці і повільно знімаємо шкірку з двох сторін. Видаляємо плавники, хвіст, виймаємо хребет і разнимаем оселедець на дві половинки. Готове філе очищаємо від дрібних кісток і розрізаємо на шматочки шириною приблизно в 2 сантиметри.
Лимон промиваємо, витираємо і шаткуємо тоненькими кружальцями. Морква обробляємо і трьом на крупній терочке, а рубаємо цибулю кільцями. Тепер беремо чисту банку і починаємо викладати всі підготовлені продукти шарами: на дно кидаємо кілька кілець цибулі, потім лавровий лист, щіпку тертої моркви, шматок лимончика, дрібку цукру і перцю. Після цього викладаємо рівномірним шаром оселедця і знову в тій же послідовності покриваємо овочевий прошарком. Чергуємо все шарами, періодично злегка придавлюючи, поки не доберемося до верхівки банки. Далі щільно закриваємо її кришкою і відправляємо на 3 дні в холодильник. Засолена таким чином оселедець по-голландськи, виходить чудово ніжною, солодкуватою, соковитою і смачною. При подачі на стіл, викладаємо рибні шматочки на тарілку, поливаємо злегка рослинним маслом і трохи підсолюємо при необхідності.
Рецепт маринованої оселедця по-голландськи
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Для того, щоб приготувати мариновану оселедець по-голландськи, рибу чистимо, відрізаємо голову, хвіст, плавники, відокремлюємо м'ясо від кісток і розділяємо її на філе. Потім нарізаємо тоненькими шматочками. Овочі обробляємо: цибулю шаткуємо півкільцями, а моркву кришимо соломкою або подрібнюємо на тертці. Лимон промиваємо, витираємо насухо рушником і рубаємо полудольками.
Далі беремо чисту півлітрову баночку, кладемо на дно часточку лимона, цибулька, лаврушку і трохи перчика. Зверху накриваємо шаром тертої моркви і викладаємо оселедець. Після цього чергуємо шари до тих пір, поки ємність повністю не заповниться. Тепер варимо маринад: наливаємо в каструльку фільтровану воду, ставимо її на плиту, доводимо до закипання, кидаємо необхідну кількість цукор, вичавлюємо з лимона сік, перемішуємо і кип'ятимо. Потім заливаємо їм нашу рибку, закриваємо щільно кришкою і вже через добу оселедець по-голландськи готова до вживання. Подаємо її в якості закуски до картопельки або картопляного пюре.
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба по-польськи
Риба по-польськи напевно сподобається прихильникам здорового харчування, адже така риба запікається в духовці (або мультиварці) і подається з
Оселедець з цибулею та оцтом
Слабосолона або пряна оселедець смачна сама по собі, але класичним доповненням до неї є лук і маринад на основі оцту. Давайте розберемо кілька
Маринована оселедець
Мариновану оселедець люблять всі, а тому ми вирішили розповісти, як приготувати цю смачну рибку в домашніх умовах. Виявляється, її можна зробити
Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
Маринад для оселедця
Багато людей дуже люблять солону рибку і купують готову оселедець в маленьких пластикових баночках: оселедець в гірчичному соусі, майонезі, винної
Як засолити оселедець?
Багато хто з нас люблять селодочку, яку можна додавати в різні страви і закуски. Але не всі знають як її засолити в домашніх умовах. А це зробити