» » Філе риби в клярі

Філе риби в клярі

Філе риби в клярі
Філе риби в клярі – оригінальне і ошатне блюдо, яке чудово прикрасить ваш стіл. Така закуска відмінно поєднується зі свіжими овочами, відварною картопляним пюре, переконайтеся в цьому самі!

Рецепт філе риби в клярі


Інгредієнти:

  • філе риби – 5 шт.;

  • борошно – 05 склянки;

  • лайм – 4 шт.;

  • спеції;

  • перець чилі – 1 шт.;

  • масло вершкове – 50 г.


  • Приготування
    Як посмажити філе риби в клярі? Першим ділом моєму лайм, насухо витираємо їх рушником і вичавлюємо сік. У невеликій мисці з'єднуємо борошно зі спеціями і перемішуємо. На сковороді з антипригарним покриттям розтоплюємо шматочок вершкового масла. Філе обробляємо, обвалюємо в борошняній паніровці і обережно викладаємо на розігріту сковорідку. Обсмажуємо рибку на середньому вогні 10 хвилин, до появи апетитною скоринки. Потім, обережно перевертаємо філе лопаткою і засікаємо ще 5 хвилин. Готову страву перекладаємо на тарілку, а в сковороду виливаємо сік лайма і додаємо ще трохи олії. Коли фруктова рідина трохи випарується, поливаємо їй наше смачне рибне філе смажене в клярі і подаємо.

    Філе риби в картопляному клярі


    Інгредієнти:

  • картопля – 3 шт.;

  • форель – 600 г;

  • лимон свіжий – 05 шт.;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Рибне філе обполіскуємо, обсушуємо і ріжемо на шматочки. Потім присипаємо їх будь-якими спеціями за смаком і трохи поливаємо соком лимона. Картоплю чистимо і подрібнюємо на крупній терочке в окрему тарілку. Потім додаємо яйце, додаємо борошно і ретельно перемішуємо. Ставимо сковорідку на середній вогонь, наливаємо масло і розжарюємо його. Підготовлену рибу паніруємо добре в клярі і обсмажуємо, приблизно півгодини. Вогонь встановлюємо на мінімальний рівень і після закінчення зазначеного часу, філе червоної риби в клярі готово!

    Філе риби в сирному клярі


    Інгредієнти:

  • борошно – 80 г;

  • майонез – 50 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • олія рослинна;

  • філе пангасіуса – 600 г;

  • сир – 100 р.


  • Приготування
    Філе заздалегідь дістаємо з морозильної камери і залишаємо відтавати. Потім промиваємо, насухо витираємо і нарізаємо шматочками. Яйця окремо збиваємо міксером, додаємо майонез, всипаємо просіяне борошно і перемішуємо. Подрібнюємо сир на терочке і кидаємо в кляр, злегка збиваючи масу. У сковороду наливаємо масло, ставимо її на плиту і розігріваємо. Рибні шматочки занурюємо в кляр і акуратно опускаємо в гаряче масло. Смажимо рибку з кожної сторони по 7 хвилин, на середньому вогні при відкритій кришці, щоб сирна скоринка вийшла хрусткою. Як гарнір чудово підійде нарізка з свіжих овочів.

    Філе риби в клярі в духовці


    Інгредієнти:

  • рибне філе – 700 г;

  • борошно – 150 г;

  • молоко – 05 склянки;

  • яйце – 2 шт.;

  • спеції;

  • олія рослинна;

  • свіжа зелень.


  • Для соусу:

  • майонез – за смаком;

  • кетчуп – за смаком;

  • огірки мариновані;

  • часник – 2 зубчики.


  • Приготування
    Філе риби в клярі

    Філе риби обполіскуємо в проточній воді, промаківающімі серветками і ножем нарізаємо на шматочки. Для кляру, яйця збиваємо міксером до однорідності, підливаємо молоко і збиваємо. Потім поступово всипаємо борошно і замішуємо рідкувате тісто без грудочок. Підсолюємо масу за смаком, присмачую спеціями і злегка збиваємо. Філе занурюємо в готовий кляр, викладаємо на розігріте масло й обсмажуємо з обох сторін. Паралельно з цим готуємо соус для страви: майонез змішуємо з домашнім кетчупом, видавлюємо очищений часник і додаємо подрібнені мариновані огірки. Чавунну форму промазуємо маслом і викладаємо шматочки підсмаженого рибки. Заливаємо їх пікантним соусом і ставимо в добре розігріту духовку на 25 хвилин.
    Додав: admin | 21-06-2015, 13:28
    Переглядів: 475