Філе риби в клярі – оригінальне і ошатне блюдо, яке чудово прикрасить ваш стіл. Така закуска відмінно поєднується зі свіжими овочами, відварною картопляним пюре, переконайтеся в цьому самі!
Рецепт філе риби в клярі
Інгредієнти: філе риби – 5 шт.; борошно – 05 склянки; лайм – 4 шт.; спеції; перець чилі – 1 шт.; масло вершкове – 50 г. Приготування Як посмажити філе риби в клярі? Першим ділом моєму лайм, насухо витираємо їх рушником і вичавлюємо сік. У невеликій мисці з'єднуємо борошно зі спеціями і перемішуємо. На сковороді з антипригарним покриттям розтоплюємо шматочок вершкового масла. Філе обробляємо, обвалюємо в борошняній паніровці і обережно викладаємо на розігріту сковорідку. Обсмажуємо рибку на середньому вогні 10 хвилин, до появи апетитною скоринки. Потім, обережно перевертаємо філе лопаткою і засікаємо ще 5 хвилин. Готову страву перекладаємо на тарілку, а в сковороду виливаємо сік лайма і додаємо ще трохи олії. Коли фруктова рідина трохи випарується, поливаємо їй наше смачне рибне філе смажене в клярі і подаємо.
Філе риби в картопляному клярі
Інгредієнти: картопля – 3 шт.; форель – 600 г; лимон свіжий – 05 шт.; яйце – 1 шт.; борошно – 2 ст. ложки; спеції; олія рослинна. Приготування Рибне філе обполіскуємо, обсушуємо і ріжемо на шматочки. Потім присипаємо їх будь-якими спеціями за смаком і трохи поливаємо соком лимона. Картоплю чистимо і подрібнюємо на крупній терочке в окрему тарілку. Потім додаємо яйце, додаємо борошно і ретельно перемішуємо. Ставимо сковорідку на середній вогонь, наливаємо масло і розжарюємо його. Підготовлену рибу паніруємо добре в клярі і обсмажуємо, приблизно півгодини. Вогонь встановлюємо на мінімальний рівень і після закінчення зазначеного часу, філе червоної риби в клярі готово!
Філе риби в сирному клярі
Інгредієнти: борошно – 80 г; майонез – 50 г; яйце – 2 шт.; олія рослинна; філе пангасіуса – 600 г; сир – 100 р. Приготування Філе заздалегідь дістаємо з морозильної камери і залишаємо відтавати. Потім промиваємо, насухо витираємо і нарізаємо шматочками. Яйця окремо збиваємо міксером, додаємо майонез, всипаємо просіяне борошно і перемішуємо. Подрібнюємо сир на терочке і кидаємо в кляр, злегка збиваючи масу. У сковороду наливаємо масло, ставимо її на плиту і розігріваємо. Рибні шматочки занурюємо в кляр і акуратно опускаємо в гаряче масло. Смажимо рибку з кожної сторони по 7 хвилин, на середньому вогні при відкритій кришці, щоб сирна скоринка вийшла хрусткою. Як гарнір чудово підійде нарізка з свіжих овочів.
Філе риби в клярі в духовці
Інгредієнти: рибне філе – 700 г; борошно – 150 г; молоко – 05 склянки; яйце – 2 шт.; спеції; олія рослинна; свіжа зелень. Для соусу:
майонез – за смаком; кетчуп – за смаком; огірки мариновані; часник – 2 зубчики. Приготування Філе риби обполіскуємо в проточній воді, промаківающімі серветками і ножем нарізаємо на шматочки. Для кляру, яйця збиваємо міксером до однорідності, підливаємо молоко і збиваємо. Потім поступово всипаємо борошно і замішуємо рідкувате тісто без грудочок. Підсолюємо масу за смаком, присмачую спеціями і злегка збиваємо. Філе занурюємо в готовий кляр, викладаємо на розігріте масло й обсмажуємо з обох сторін. Паралельно з цим готуємо соус для страви: майонез змішуємо з домашнім кетчупом, видавлюємо очищений часник і додаємо подрібнені мариновані огірки. Чавунну форму промазуємо маслом і викладаємо шматочки підсмаженого рибки. Заливаємо їх пікантним соусом і ставимо в добре розігріту духовку на 25 хвилин.