Відкритий пиріг з рибою
Пропонуємо вам спекти смачний відкритий пиріг з рибою наприклад листкового тіста (воно продається готовим до випічки в магазинах і будинкових кухнях), або зі звичайного прісного дріжджового тіста.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 2 склянки або трохи більше;
молоко або вода – 1 склянка;
цукор – 1 ч. ложка;
дріжджі сухі –7-10 р.
Для начинки
філе форелі, горбуші або інший лососевої риби – 300 г;
картопля не разваристый – 5 шт. середнього розміру;
сир твердий тертий – 3 ст. ложки;
вершки натуральні середньої густоти – 80 мл;
яйце куряче – 1 шт.;
часник – 3 зубчики;
зелень свіжа;
мелені спеції.
Приготування
В трохи підігрітому молоці розводимо дріжджі і цукор, додаємо ложку-другу борошна, розмішуємо і ставимо миску в тепло хвилин на 20. У підійшла опару додаємо просіяне борошно. Можете включити до складу тіста 1 яйце, трохи збільшивши кількість борошна. Замішуємо тісто руками (змастити їх маслом) або міксером зі спіралеподібною насадкою. Ретельно промесив тісто, поміщаємо його в робочу ємність, накриваємо рушником і – в тепло. Через півгодинки обминаємо тісто і промешиваем руками, і знову відправляємо в тепло. Після повторного обминания і промешивания можна будувати пиріг.
Поки тісто підходить і расстаивается, варимо картоплю, нарізану довгастими нетовстими скибочками майже до готовності (тобто протягом 12-15 хвилин), потім воду зливаємо. Рибу нарізаємо дрібними кубиками або смужками. Рубаємо зелень.
Готуємо заливний соус: змішуємо яйце з вершками, приправляємо спеціями і продавлений часником. Злегка збиваємо виделкою.
Починаємо розігрівати духовку.
Розкачуємо з тіста круглий, овальний або прямокутний не занадто тонкий пласт. Скачуємо з тіста тонку «ковбаску» і робимо бортик, який щільно без зазорів прикріплюємо його до підкладці. Викладаємо на підкладку скибочки вареної картоплі, трохи присипаємо сиром, а зверху – шматочки риби упереміж з рубаною зеленню. Заливаємо все вершково-яєчним соусом. Можна виконати рідкісну «грати» з тіста, скріплюючи з бортиком.
Випікаємо відкритий пиріг з рибою протягом 35-45 хвилин. Готовий пиріг присипаємо сиром у відкритих місцях. Перед розрізанням пирога почекайте хвилин 15-20.
Подаємо такий відкритий пиріг з гарячим рибним бульйоном.
Рецепт відкритого пирога з червоною рибою, картоплею і сиром
Інгредієнти:
Для начинки
Приготування
В трохи підігрітому молоці розводимо дріжджі і цукор, додаємо ложку-другу борошна, розмішуємо і ставимо миску в тепло хвилин на 20. У підійшла опару додаємо просіяне борошно. Можете включити до складу тіста 1 яйце, трохи збільшивши кількість борошна. Замішуємо тісто руками (змастити їх маслом) або міксером зі спіралеподібною насадкою. Ретельно промесив тісто, поміщаємо його в робочу ємність, накриваємо рушником і – в тепло. Через півгодинки обминаємо тісто і промешиваем руками, і знову відправляємо в тепло. Після повторного обминания і промешивания можна будувати пиріг.
Поки тісто підходить і расстаивается, варимо картоплю, нарізану довгастими нетовстими скибочками майже до готовності (тобто протягом 12-15 хвилин), потім воду зливаємо. Рибу нарізаємо дрібними кубиками або смужками. Рубаємо зелень.
Готуємо заливний соус: змішуємо яйце з вершками, приправляємо спеціями і продавлений часником. Злегка збиваємо виделкою.
Починаємо розігрівати духовку.
Розкачуємо з тіста круглий, овальний або прямокутний не занадто тонкий пласт. Скачуємо з тіста тонку «ковбаску» і робимо бортик, який щільно без зазорів прикріплюємо його до підкладці. Викладаємо на підкладку скибочки вареної картоплі, трохи присипаємо сиром, а зверху – шматочки риби упереміж з рубаною зеленню. Заливаємо все вершково-яєчним соусом. Можна виконати рідкісну «грати» з тіста, скріплюючи з бортиком.
Випікаємо відкритий пиріг з рибою протягом 35-45 хвилин. Готовий пиріг присипаємо сиром у відкритих місцях. Перед розрізанням пирога почекайте хвилин 15-20.
Подаємо такий відкритий пиріг з гарячим рибним бульйоном.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з консервованою рибою
Пиріг з консервованою рибою готується швидко і просто, але результат буде шикарний. Компонентів в нього входить дуже мало, що дозволить зберегти ваш
Пиріг з червоною рибою
Для приготування рибного пирога по наступним рецептами можна використовувати філе будь-якої риби, м'ясо якої не містить кісток, але найбільш смачним
Пиріг з капустою і консервованою рибою
Капуста і риба - досить незвичайне поєднання для пирога. Консервована риба, просочує своїм маринадом всі інгредієнти і робить начинку більш соковитою
Пиріг з капустою і рибою
Пиріг з капустою і рибою - це традиційна випічка багатьох народів світу. І в нашій статті ми зібрали прості, але в теж час оригінальні рецепти цього
Пиріг з горбушею
Горбуша - смачна промислова риба. З неї виходить чудова начинка для пиріжків та пирогів. І сьогодні ми розберемо кілька простих рецептів створення
Дріжджовий пиріг з брусницею - рецепт
Якщо ви заготовили на зиму достатню кількість такої корисної ягоди, як брусниця, то в зимово-весняний період можете побалувати домашніх таким