Вернуться назад Распечатать

Відкритий пиріг з рибою

Відкритий пиріг з рибою
Пропонуємо вам спекти смачний відкритий пиріг з рибою наприклад листкового тіста (воно продається готовим до випічки в магазинах і будинкових кухнях), або зі звичайного прісного дріжджового тіста.

Рецепт відкритого пирога з червоною рибою, картоплею і сиром


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 2 склянки або трохи більше;

  • молоко або вода – 1 склянка;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • дріжджі сухі –7-10 р.


  • Для начинки

  • філе форелі, горбуші або інший лососевої риби – 300 г;

  • картопля не разваристый – 5 шт. середнього розміру;

  • сир твердий тертий – 3 ст. ложки;

  • вершки натуральні середньої густоти – 80 мл;

  • яйце куряче – 1 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • зелень свіжа;

  • мелені спеції.


  • Приготування
    В трохи підігрітому молоці розводимо дріжджі і цукор, додаємо ложку-другу борошна, розмішуємо і ставимо миску в тепло хвилин на 20. У підійшла опару додаємо просіяне борошно. Можете включити до складу тіста 1 яйце, трохи збільшивши кількість борошна. Замішуємо тісто руками (змастити їх маслом) або міксером зі спіралеподібною насадкою. Ретельно промесив тісто, поміщаємо його в робочу ємність, накриваємо рушником і – в тепло. Через півгодинки обминаємо тісто і промешиваем руками, і знову відправляємо в тепло. Після повторного обминания і промешивания можна будувати пиріг.
    Поки тісто підходить і расстаивается, варимо картоплю, нарізану довгастими нетовстими скибочками майже до готовності (тобто протягом 12-15 хвилин), потім воду зливаємо. Рибу нарізаємо дрібними кубиками або смужками. Рубаємо зелень.
    Готуємо заливний соус: змішуємо яйце з вершками, приправляємо спеціями і продавлений часником. Злегка збиваємо виделкою.
    Починаємо розігрівати духовку.
    Відкритий пиріг з рибою

    Розкачуємо з тіста круглий, овальний або прямокутний не занадто тонкий пласт. Скачуємо з тіста тонку «ковбаску» і робимо бортик, який щільно без зазорів прикріплюємо його до підкладці. Викладаємо на підкладку скибочки вареної картоплі, трохи присипаємо сиром, а зверху – шматочки риби упереміж з рубаною зеленню. Заливаємо все вершково-яєчним соусом. Можна виконати рідкісну «грати» з тіста, скріплюючи з бортиком.
    Випікаємо відкритий пиріг з рибою протягом 35-45 хвилин. Готовий пиріг присипаємо сиром у відкритих місцях. Перед розрізанням пирога почекайте хвилин 15-20.
    Подаємо такий відкритий пиріг з гарячим рибним бульйоном.