Мойва тушкована з цибулею на сковороді
Завдяки тому, що мойва – невелика рибка, за час гасіння вона сильно розм'якшується і по консистенції нагадує консервовану. З цієї ж причини немає потреби турбуватися про попередню очищення риби від кісток, оскільки вони не буду відчуватися в готовому блюді.
Інгредієнти:
мойва - 850 г;
коріандр - 5 г;
томатна паста - 45 г;
ріпчаста цибуля - 180 г;
запашний перець - 6 горошин;
морква - 140 р.
Приготування
Так як очищати мойву від кісток нам не потрібно, перед приготуванням рибу необхідно лише звільнити від голови і всіх нутрощів, а потім сполоснути.
Овочі наріжте довільно, оскільки в результаті тривалого гасіння вони все одно розм'якшаться, а потім спасеруйте на мінімумі розігрітого масла. Розведіть томатну пасту в половині склянки холодної води. Залийте соусом зажарку, слідом викладіть мойву, додайте зерна коріандру і горошини перцю. Приготування тушкованою мойви з цибулею на сковороді займе півтори години, за цей час ваше завдання – стежити за тим, щоб жар був мінімальним, а рідини в посуді вистачало для того, щоб овочева подушка не підгоріла.
Інгредієнти:
мойва - 900 г;
томати у власному соку - 480 м;
солодкий перець - 350 г;
ріпчаста цибуля - 140 г;
рибний бульйон або вода - 350 мл;
морква - 140 г;
мелений кумін, паприка - 1 1/2 ст. ложки;
часникові зубки - 4 шт.
Приготування
Очистивши тушки риби від нутрощів покрийте їх ароматною пастою із суміші розтертого часникових зубков, куміна, паприки і морської солі. Нехай рибки промаринуются хвилин 20 а у нас як раз з'явиться час, щоб підготувати і спасерувати овочі. Як тільки овочі дійдуть до напівготовності, покладіть до них мариновану мойву і залийте вміст посуду сумішшю пюрированных томатів з бульйоном. Дегустувати страву можна буде через півгодини.
Інгредієнти:
цибуля ріпчаста - 90 г;
порей - 90 г;
кабачок (середнього розміру) - 2 шт.;
картопля - 850 г;
молоко - 350 мл;
домашній майонез - 150 г;
рибний бульйон - 540 мл;
мойва - 1 кг;
зелень цибулі і петрушки.
Приготування
Насамперед нам слід приступити до обжарке обох видів цибулі – простого ріпчастої і порею. Коли цибульні кільця розм'якшаться, додайте до них кубики картоплі, а слідом і очищений від насіння кабачок. Як тільки овочі підрум'янилися, настає час додавати мойву, яку попередньо обов'язково очищують від нутрощів. Рибу з овочами заливаємо нехитрим соусом із суміші молока з бульйоном і майонезом. Увариваясь, соус просочить овочі і рибу, а його залишки перетворяться в густу підливу. Гасіння мойви в майонезі займе близько півгодини, після чого залишається лише додати завершальний штрих у вигляді нарізаної зелені.
Цей рецепт, мабуть, найбільш стриманий з усіх: велика кількість цибулі, мойва свіжа, сметанна соус і трохи лавра для аромату – це все, що знадобиться для приготування простого гарячого блюда, яке підійде до будь-якого гарніру.
Інгредієнти:
мойва - 750 г;
сметана - 140 мл;
вершки - 70 мл;
ріпчаста цибуля - 250 г;
листя лавра - 3 шт.;
часниковий зубок.
Приготування
Великі кільця цибулі пасеруємо в невеликій кількості олії до напівготовності. До засмажки додаємо часниковий зубок і залишаємо його пустити аромат. Як тільки відчує часниковий запах, вливайте в сковороду суміш сметани з вершками. Поверх цибулі подушки розкладіть очищені тушки мойви і пару листів лавра. Мойва тушкована з цибулею на сковороді буде готова через 15 хвилин.
Мойва тушкована з цибулею та морквою
Інгредієнти:
Приготування
Так як очищати мойву від кісток нам не потрібно, перед приготуванням рибу необхідно лише звільнити від голови і всіх нутрощів, а потім сполоснути.
Овочі наріжте довільно, оскільки в результаті тривалого гасіння вони все одно розм'якшаться, а потім спасеруйте на мінімумі розігрітого масла. Розведіть томатну пасту в половині склянки холодної води. Залийте соусом зажарку, слідом викладіть мойву, додайте зерна коріандру і горошини перцю. Приготування тушкованою мойви з цибулею на сковороді займе півтори години, за цей час ваше завдання – стежити за тим, щоб жар був мінімальним, а рідини в посуді вистачало для того, щоб овочева подушка не підгоріла.
Мойва тушкована з овочами в томатному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши тушки риби від нутрощів покрийте їх ароматною пастою із суміші розтертого часникових зубков, куміна, паприки і морської солі. Нехай рибки промаринуются хвилин 20 а у нас як раз з'явиться час, щоб підготувати і спасерувати овочі. Як тільки овочі дійдуть до напівготовності, покладіть до них мариновану мойву і залийте вміст посуду сумішшю пюрированных томатів з бульйоном. Дегустувати страву можна буде через півгодини.
Тушкована мойва в майонезі
Інгредієнти:
Приготування
Насамперед нам слід приступити до обжарке обох видів цибулі – простого ріпчастої і порею. Коли цибульні кільця розм'якшаться, додайте до них кубики картоплі, а слідом і очищений від насіння кабачок. Як тільки овочі підрум'янилися, настає час додавати мойву, яку попередньо обов'язково очищують від нутрощів. Рибу з овочами заливаємо нехитрим соусом із суміші молока з бульйоном і майонезом. Увариваясь, соус просочить овочі і рибу, а його залишки перетворяться в густу підливу. Гасіння мойви в майонезі займе близько півгодини, після чого залишається лише додати завершальний штрих у вигляді нарізаної зелені.
Тушкована мойва з цибулею і сметаною
Цей рецепт, мабуть, найбільш стриманий з усіх: велика кількість цибулі, мойва свіжа, сметанна соус і трохи лавра для аромату – це все, що знадобиться для приготування простого гарячого блюда, яке підійде до будь-якого гарніру.
Інгредієнти:
Приготування
Великі кільця цибулі пасеруємо в невеликій кількості олії до напівготовності. До засмажки додаємо часниковий зубок і залишаємо його пустити аромат. Як тільки відчує часниковий запах, вливайте в сковороду суміш сметани з вершками. Поверх цибулі подушки розкладіть очищені тушки мойви і пару листів лавра. Мойва тушкована з цибулею на сковороді буде готова через 15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати мойву?
Мойва - риба досить не дорога і смачна. Приготувати її можна різними способами. У нашій статті ми зібрали кілька варіантів приготування цієї дрібної
Як смажити мойву на сковороді?
Мойва - це маленька, жирна і смачна рибка, яку приготувати досить просто. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами, як посмажити мойву на
Мойва з картоплею
Багато хто з нас звикли їсти рибу в копченому або солоному вигляді, подаючи до неї відварна картопля. Але сьогодні ми розповімо вам декілька нових і
Мойва в клярі
Мойва - смачна маленька рибка. Вона може бути повноцінним гарячим блюдом, так і закускою. І сьогодні ми поговоримо про те, як її оригінально
Як засолити мойву?
Мойва - дрібна і дешева рибка, але в смаженому або засоленому вигляді на незрівнянна. Давайте розберемося, як її засолити в домашніх умовах. Така
Мойва в мультиварці
Мойва - смачна і доступна рибка, яку можна готувати різними способами. І сьогодні ми розберемося, як її смачно і оригінально приготувати з