Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мойва тушкована з цибулею на сковороді

Мойва тушкована з цибулею на сковороді

21-06-2015, 13:13
959
Мойва тушкована з цибулею на сковороді
Завдяки тому, що мойва – невелика рибка, за час гасіння вона сильно розм'якшується і по консистенції нагадує консервовану. З цієї ж причини немає потреби турбуватися про попередню очищення риби від кісток, оскільки вони не буду відчуватися в готовому блюді.

Мойва тушкована з цибулею та морквою


Інгредієнти:

  • мойва - 850 г;

  • коріандр - 5 г;

  • томатна паста - 45 г;

  • ріпчаста цибуля - 180 г;

  • запашний перець - 6 горошин;

  • морква - 140 р.


  • Приготування
    Так як очищати мойву від кісток нам не потрібно, перед приготуванням рибу необхідно лише звільнити від голови і всіх нутрощів, а потім сполоснути.
    Овочі наріжте довільно, оскільки в результаті тривалого гасіння вони все одно розм'якшаться, а потім спасеруйте на мінімумі розігрітого масла. Розведіть томатну пасту в половині склянки холодної води. Залийте соусом зажарку, слідом викладіть мойву, додайте зерна коріандру і горошини перцю. Приготування тушкованою мойви з цибулею на сковороді займе півтори години, за цей час ваше завдання – стежити за тим, щоб жар був мінімальним, а рідини в посуді вистачало для того, щоб овочева подушка не підгоріла.

    Мойва тушкована з овочами в томатному соусі


    Інгредієнти:

  • мойва - 900 г;

  • томати у власному соку - 480 м;

  • солодкий перець - 350 г;

  • ріпчаста цибуля - 140 г;

  • рибний бульйон або вода - 350 мл;

  • морква - 140 г;

  • мелений кумін, паприка - 1 1/2 ст. ложки;

  • часникові зубки - 4 шт.


  • Приготування
    Очистивши тушки риби від нутрощів покрийте їх ароматною пастою із суміші розтертого часникових зубков, куміна, паприки і морської солі. Нехай рибки промаринуются хвилин 20 а у нас як раз з'явиться час, щоб підготувати і спасерувати овочі. Як тільки овочі дійдуть до напівготовності, покладіть до них мариновану мойву і залийте вміст посуду сумішшю пюрированных томатів з бульйоном. Дегустувати страву можна буде через півгодини.

    Тушкована мойва в майонезі


    Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста - 90 г;

  • порей - 90 г;

  • кабачок (середнього розміру) - 2 шт.;

  • картопля - 850 г;

  • молоко - 350 мл;

  • домашній майонез - 150 г;

  • рибний бульйон - 540 мл;

  • мойва - 1 кг;

  • зелень цибулі і петрушки.


  • Приготування
    Насамперед нам слід приступити до обжарке обох видів цибулі – простого ріпчастої і порею. Коли цибульні кільця розм'якшаться, додайте до них кубики картоплі, а слідом і очищений від насіння кабачок. Як тільки овочі підрум'янилися, настає час додавати мойву, яку попередньо обов'язково очищують від нутрощів. Рибу з овочами заливаємо нехитрим соусом із суміші молока з бульйоном і майонезом. Увариваясь, соус просочить овочі і рибу, а його залишки перетворяться в густу підливу. Гасіння мойви в майонезі займе близько півгодини, після чого залишається лише додати завершальний штрих у вигляді нарізаної зелені.

    Тушкована мойва з цибулею і сметаною


    Цей рецепт, мабуть, найбільш стриманий з усіх: велика кількість цибулі, мойва свіжа, сметанна соус і трохи лавра для аромату – це все, що знадобиться для приготування простого гарячого блюда, яке підійде до будь-якого гарніру.
    Інгредієнти:

  • мойва - 750 г;

  • сметана - 140 мл;

  • вершки - 70 мл;
  • Мойва тушкована з цибулею на сковороді

  • ріпчаста цибуля - 250 г;

  • листя лавра - 3 шт.;

  • часниковий зубок.


  • Приготування
    Великі кільця цибулі пасеруємо в невеликій кількості олії до напівготовності. До засмажки додаємо часниковий зубок і залишаємо його пустити аромат. Як тільки відчує часниковий запах, вливайте в сковороду суміш сметани з вершками. Поверх цибулі подушки розкладіть очищені тушки мойви і пару листів лавра. Мойва тушкована з цибулею на сковороді буде готова через 15 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати мойву?
    Як приготувати мойву?
    Мойва - риба досить не дорога і смачна. Приготувати її можна різними способами. У нашій статті ми зібрали кілька варіантів приготування цієї дрібної
    Як смажити мойву на сковороді?
    Як смажити мойву на сковороді?
    Мойва - це маленька, жирна і смачна рибка, яку приготувати досить просто. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами, як посмажити мойву на
    Мойва з картоплею
    Мойва з картоплею
    Багато хто з нас звикли їсти рибу в копченому або солоному вигляді, подаючи до неї відварна картопля. Але сьогодні ми розповімо вам декілька нових і
    Мойва в клярі
    Мойва в клярі
    Мойва - смачна маленька рибка. Вона може бути повноцінним гарячим блюдом, так і закускою. І сьогодні ми поговоримо про те, як її оригінально
    Як засолити мойву?
    Як засолити мойву?
    Мойва - дрібна і дешева рибка, але в смаженому або засоленому вигляді на незрівнянна. Давайте розберемося, як її засолити в домашніх умовах. Така
    Мойва в мультиварці
    Мойва в мультиварці
    Мойва - смачна і доступна рибка, яку можна готувати різними способами. І сьогодні ми розберемося, як її смачно і оригінально приготувати з