Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати мойву?

Як приготувати мойву?

22-03-2015, 08:53
1 108
Як приготувати мойву?
Мойва - риба хоч і не дорога, але дуже смачна як у якості доповнення до гарніру, так і в самостійному вигляді. Дрібну рибку можна приготувати кількома способами, а з ікри зробити оладки , або додати в суфле. Про те, як приготувати свіжу мойву ми розповімо далі.

Як приготувати смажену мойву?


Смажену мойву краще всього подавати самостійно, їсться вона легко, як насіння, а закушувати можна соліннями і чорним хлібом.
Інгредієнти:

  • мойва свіжа - 250 г;

  • борошно - 1 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати мойву в сковороді, у рибки слід відрізати голову і розпороти черевце. Черевну порожнину потрібно ретельно очистити від нутрощів, а потім сполоснути холодною водою. Вимиту й очищену рибу слід відразу обваляти в паніровці з борошна, змішаної з сіллю і перцем (можна замінити борошно панірувальними сухарями ). Обсмажувати рибу слід на гарячому рослинному маслі до золотистого кольору з обох сторін. Готову мойву викладають на паперову серветку, щоб вбралися надлишки жиру, і подають до столу відразу після приготування.

    Як приготувати смачно мойву в клярі?


    Мойва в клярі виходить трохи більше хрусткою, ніж риба, приготована в звичайній паніровці.
    Інгредієнти:

  • мойва - 500 г;

  • рослинне масло - для смаження;

  • сіль, перець - за смаком;

  • борошно - 1 ст.;

  • пиво світле - 1/3 ст.;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Мойву готуємо до обжарке, зрізавши голову і очистивши черевну порожнину від нутрощів. Очищену рибу варто промити під струменем холодної води, а потім обсушити паперовими рушниками.
    Борошно просіваємо і змішуємо з пивом і яйцем. Готовий кляр повинен нагадувати по консистенції рідкої сметани.
    У сковороді розігріваємо рослинне масло. Рибу занурюємо в кляр, даємо надлишків стекти і смажимо до золотистого кольору з обох сторін. Велика кількість розігрітого і свіжого рослинного масла - головна запорука смачною, ніжною риби, вкритою щільною золотистою скоринкою кляру.
    Для смаження риби краще всього використовувати глибоку сковороду або фритюрницю, але замінити її можна і мультиварка. Як приготувати мойву в мультиварці? Дуже просто! Розігрійте велику кількість рослинного масла в чаші пристрою, використовуючи режим "Смаження", рибу в клярі обсмажте до золотистого кольору і викладіть на паперові рушники. Мойву подаємо гарячою в самостійному вигляді.

    Як приготувати ікру мойви?


    Класичний рецепт приготування будь-якої рибної ікри - це її засолювання, з подальшим поїданням самостійно, або в компанії хліба і масла, але ми підемо далі і використовуємо ікру для приготування гарячої страви, а конкретніше - оладок.
    Інгредієнти:

  • ікра мойви - 500 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 3-4 ст. ложки;

  • рослинне масло - для смаження;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати мойву?

    Ікру мойви очищаємо і промиваємо від усіляких плівок і перегородок. Очищену ікру залишаємо стекти, після чого приступаємо до замішування тіста для оладок. Яйця збиваємо з великою кількістю солі і перцю, після чого додаємо до них ікру і акуратно вимішуємо лопаткою, намагаючись не пошкодити дрібні ікринки. Додаємо борошно до загальної маси майбутнього тесту так, щоб воно вийшло консистенції рідкої сметани. Додатково оладки можна присмачити зеленню.
    На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому икорнички з обох боків до золотистого кольору. Якщо оладки починають липнути до сковороді - додайте ще трохи борошна в тісто, а якщо вони навпаки виходять занадто щільними - додайте трохи води. Подавати оладки слід гарячими зі сметаною.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як смажити мойву на сковороді?
    Як смажити мойву на сковороді?
    Мойва - це маленька, жирна і смачна рибка, яку приготувати досить просто. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами, як посмажити мойву на
    Мойва з картоплею
    Мойва з картоплею
    Багато хто з нас звикли їсти рибу в копченому або солоному вигляді, подаючи до неї відварна картопля. Але сьогодні ми розповімо вам декілька нових і
    Мойва в клярі
    Мойва в клярі
    Мойва - смачна маленька рибка. Вона може бути повноцінним гарячим блюдом, так і закускою. І сьогодні ми поговоримо про те, як її оригінально
    Страви з ікри
    Страви з ікри
    З ікри можна приготувати безліч цікавих і смачних страв. При чому неважливо яка вона буде - кабачкова, баклажановая або з форелі, щуки, мойви. У
    Як засолити мойву?
    Як засолити мойву?
    Мойва - дрібна і дешева рибка, але в смаженому або засоленому вигляді на незрівнянна. Давайте розберемося, як її засолити в домашніх умовах. Така
    Мойва в мультиварці
    Мойва в мультиварці
    Мойва - смачна і доступна рибка, яку можна готувати різними способами. І сьогодні ми розберемося, як її смачно і оригінально приготувати з