Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мойва з картоплею

Мойва з картоплею

22-03-2015, 08:35
1 044
Мойва з картоплею
Зазвичай ми звикли, що мойву можна подати в копченому або солоному вигляді до вареної картоплі але крім звичного способу поєднання цих двох інгредієнтів ми розповімо вам про ще кількох, трохи більше оригінальних.

Мойва, запечена в духовці з картоплею


Інгредієнти:

  • ікра мойви - 500 г;

  • картопля - 5-6 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • горіхи - 2 жмені;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо тонкими скибочками. Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо на дно картопляні скибочки. Цибулю нарізаємо великими кільцями і пасеруємо на рослинній олії до золотистого кольору. Розміщуємо цибульні кільця поверх шару картоплі. Наступним шаром викладаємо ікру мойви, а зверху посипаємо її подрібненими горіхами.
    Ставимо страву в розігріту духовку на 20 хвилин, а перед подачею посипаємо зеленню.

    Мойва, тушкована з картоплею


    Інгредієнти:

  • мойва - 800 г;

  • картопля - 500 г;

  • сметана - 200 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо картоплю на рослинному маслі до готовності і золотистої скоринки. Укладаємо до смаженій картоплі мойву, а також нарізану кільцями цибулю і продовжуємо готування ще 5 хвилин. Сметану розводимо в 100 мл води, сіль і перець додаємо за смаком. Заливаємо отриманою сумішшю картоплю і рибу, додаємо лавровий лист і тушкуємо все разом 20 хвилин.

    Мойва з картоплею на сковороді


    Інгредієнти:

  • картопля - 5 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • сушена петрушка - 1 ч. ложка;

  • мойва - 400 г;

  • борошно - 120 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо. Скибочки картоплі спершу обсушуємо паперовими рушниками, а потім смажимо на олії
    Мойва з картоплею
    олії до повної готовності з тонкими кільцями цибулі, не забувши посолити і поперчити все за смаком. До готового картоплі додаємо сушену петрушку і прибираємо страву з вогню.
    На окремій сковороді обсмажуємо мойву, попередньо без кісток в борошні. Готову рибу викладаємо на паперові серветки, щоб прибрати надлишки жиру, після чого гарнируем мойву картоплею і цибулею. Гідним доповненням до цього простого і знайомому багатьом страви, стане свіжий овочевий салат і соус, в якості якого може виступати простий кетчуп, гірчиця або сметана із зеленню і часником.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати мойву?
    Як приготувати мойву?
    Мойва - риба досить не дорога і смачна. Приготувати її можна різними способами. У нашій статті ми зібрали кілька варіантів приготування цієї дрібної
    Як смажити мойву на сковороді?
    Як смажити мойву на сковороді?
    Мойва - це маленька, жирна і смачна рибка, яку приготувати досить просто. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами, як посмажити мойву на
    Мойва в клярі
    Мойва в клярі
    Мойва - смачна маленька рибка. Вона може бути повноцінним гарячим блюдом, так і закускою. І сьогодні ми поговоримо про те, як її оригінально
    Пиріг з мойвою
    Пиріг з мойвою
    Пироги - це традиційне російське блюдо, що дійшов до нас з часів Русі Деякі з них дійшли до нас у незмінному вигляді, а деякі змінили свій рецепт до
    Як засолити мойву?
    Як засолити мойву?
    Мойва - дрібна і дешева рибка, але в смаженому або засоленому вигляді на незрівнянна. Давайте розберемося, як її засолити в домашніх умовах. Така
    Мойва в мультиварці
    Мойва в мультиварці
    Мойва - смачна і доступна рибка, яку можна готувати різними способами. І сьогодні ми розберемося, як її смачно і оригінально приготувати з