Мойва з картоплею
Зазвичай ми звикли, що мойву можна подати в копченому або солоному вигляді до вареної картоплі але крім звичного способу поєднання цих двох інгредієнтів ми розповімо вам про ще кількох, трохи більше оригінальних.
Інгредієнти:
ікра мойви - 500 г;
картопля - 5-6 шт.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
горіхи - 2 жмені;
рослинна олія;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо тонкими скибочками. Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо на дно картопляні скибочки. Цибулю нарізаємо великими кільцями і пасеруємо на рослинній олії до золотистого кольору. Розміщуємо цибульні кільця поверх шару картоплі. Наступним шаром викладаємо ікру мойви, а зверху посипаємо її подрібненими горіхами.
Ставимо страву в розігріту духовку на 20 хвилин, а перед подачею посипаємо зеленню.
Інгредієнти:
мойва - 800 г;
картопля - 500 г;
сметана - 200 г;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
лавровий лист - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо картоплю на рослинному маслі до готовності і золотистої скоринки. Укладаємо до смаженій картоплі мойву, а також нарізану кільцями цибулю і продовжуємо готування ще 5 хвилин. Сметану розводимо в 100 мл води, сіль і перець додаємо за смаком. Заливаємо отриманою сумішшю картоплю і рибу, додаємо лавровий лист і тушкуємо все разом 20 хвилин.
Інгредієнти:
картопля - 5 шт.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
сушена петрушка - 1 ч. ложка;
мойва - 400 г;
борошно - 120 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо. Скибочки картоплі спершу обсушуємо паперовими рушниками, а потім смажимо на олії олії до повної готовності з тонкими кільцями цибулі, не забувши посолити і поперчити все за смаком. До готового картоплі додаємо сушену петрушку і прибираємо страву з вогню.
На окремій сковороді обсмажуємо мойву, попередньо без кісток в борошні. Готову рибу викладаємо на паперові серветки, щоб прибрати надлишки жиру, після чого гарнируем мойву картоплею і цибулею. Гідним доповненням до цього простого і знайомому багатьом страви, стане свіжий овочевий салат і соус, в якості якого може виступати простий кетчуп, гірчиця або сметана із зеленню і часником.
Мойва, запечена в духовці з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо тонкими скибочками. Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо на дно картопляні скибочки. Цибулю нарізаємо великими кільцями і пасеруємо на рослинній олії до золотистого кольору. Розміщуємо цибульні кільця поверх шару картоплі. Наступним шаром викладаємо ікру мойви, а зверху посипаємо її подрібненими горіхами.
Ставимо страву в розігріту духовку на 20 хвилин, а перед подачею посипаємо зеленню.
Мойва, тушкована з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо картоплю на рослинному маслі до готовності і золотистої скоринки. Укладаємо до смаженій картоплі мойву, а також нарізану кільцями цибулю і продовжуємо готування ще 5 хвилин. Сметану розводимо в 100 мл води, сіль і перець додаємо за смаком. Заливаємо отриманою сумішшю картоплю і рибу, додаємо лавровий лист і тушкуємо все разом 20 хвилин.
Мойва з картоплею на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо. Скибочки картоплі спершу обсушуємо паперовими рушниками, а потім смажимо на олії олії до повної готовності з тонкими кільцями цибулі, не забувши посолити і поперчити все за смаком. До готового картоплі додаємо сушену петрушку і прибираємо страву з вогню.
На окремій сковороді обсмажуємо мойву, попередньо без кісток в борошні. Готову рибу викладаємо на паперові серветки, щоб прибрати надлишки жиру, після чого гарнируем мойву картоплею і цибулею. Гідним доповненням до цього простого і знайомому багатьом страви, стане свіжий овочевий салат і соус, в якості якого може виступати простий кетчуп, гірчиця або сметана із зеленню і часником.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати мойву?
Мойва - риба досить не дорога і смачна. Приготувати її можна різними способами. У нашій статті ми зібрали кілька варіантів приготування цієї дрібної
Як смажити мойву на сковороді?
Мойва - це маленька, жирна і смачна рибка, яку приготувати досить просто. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами, як посмажити мойву на
Мойва в клярі
Мойва - смачна маленька рибка. Вона може бути повноцінним гарячим блюдом, так і закускою. І сьогодні ми поговоримо про те, як її оригінально
Пиріг з мойвою
Пироги - це традиційне російське блюдо, що дійшов до нас з часів Русі Деякі з них дійшли до нас у незмінному вигляді, а деякі змінили свій рецепт до
Як засолити мойву?
Мойва - дрібна і дешева рибка, але в смаженому або засоленому вигляді на незрівнянна. Давайте розберемося, як її засолити в домашніх умовах. Така
Мойва в мультиварці
Мойва - смачна і доступна рибка, яку можна готувати різними способами. І сьогодні ми розберемося, як її смачно і оригінально приготувати з