Мойва в клярі
Мойва в клярі - блюдо дуже смачне і поживне. Подавати її можна і як закуску, і як повноцінне гаряче блюдо. Пропонуємо вам кілька рецептів, а ви самі виберете для себе більш підходящий.
Інгредієнти:
мойва свіжа - 500 г;
спеції.
Для кляру:
яйце - 2 шт.;
молоко - 150 мл;
борошно - 150 г;
спеції.
Приготування
Рибку промиваємо холодною водою, видаляємо всі нутрощі. У глибоку миску розбиваємо яйця і збиваємо їх, поступово підливаючи молоко. Далі додаємо борошно, спеції за смаком і гарненько перемішуємо з допомогою міксера. У сковорідку наливаємо масло, запалюємо сильний вогонь і розігріваємо її.
Потім кожну рибку опускаємо в кляр , кладемо на сковороду і обсмажуємо до рум'яної скоринки з двох сторін. Після цього викладаємо її на паперовий рушник і залишаємо на 10 хвилин, щоб вбралося зайве масло. Готову рибку викладаємо в блюдо, посипаємо улюбленими приправами і подаємо до столу.
Інгредієнти:
мойва свіжа - 500 г;
олія - 350 мл;
мука - 4 ст. ложки;
спеції;
молоко - 2 ст. ложки;
лимон - 2 зубчики;
свіжа петрушка.
Приготування
Мойву ретельно промиваємо і трохи просушуємо. В окремому посуді збиваємо куряче яйце, додаємо борошно, сіль і вливаємо молоко. У сковороді розігріваємо рослинне масло. Потім по черзі кожну рибку опускаємо в приготований кляр, а потім викладаємо на сковороду і обсмажуємо на середньому вогні з кожного боку протягом чотирьох хвилин. Готову смажену мойву перекладаємо на сито, щоб скло зайве рослинне масло. Готову страву прикрашаємо лимонними часточками і свіжими гілочками петрушки.
Інгредієнти:
мойва свіжа - 500 г;
яйце - 1 шт.;
борошно - 1 ст.;
кефір - 150 мл;
спеції.
Приготування
Рибку розморожуємо, промиваємо, розбираємо, трохи солимо і перчимо за смаком. Далі переходимо до приготування кляра: кефір збиваємо з курячим яйцем, всипаємо борошно, перчик і трохи солі. Все гарненько перемішуємо вінчиком.
Тепер приступаємо до самого важливого процесу - смаженні риби. Рибку занурюємо повністю в клярі і викладаємо на розігріту з маслом сковороду. Трохи зменшуємо вогонь і обсмажуємо мойву з двох сторін. Потім накриваємо кришкою і пропарюють ще хвилин 5 до скоринки. Готову страву перекладаємо на тарілку, посипаємо свіжою зеленню і скроплюємо лимонним соком за бажанням.
Рецепт мойви в клярі
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Рибку промиваємо холодною водою, видаляємо всі нутрощі. У глибоку миску розбиваємо яйця і збиваємо їх, поступово підливаючи молоко. Далі додаємо борошно, спеції за смаком і гарненько перемішуємо з допомогою міксера. У сковорідку наливаємо масло, запалюємо сильний вогонь і розігріваємо її.
Потім кожну рибку опускаємо в кляр , кладемо на сковороду і обсмажуємо до рум'яної скоринки з двох сторін. Після цього викладаємо її на паперовий рушник і залишаємо на 10 хвилин, щоб вбралося зайве масло. Готову рибку викладаємо в блюдо, посипаємо улюбленими приправами і подаємо до столу.
Мойва смажена в клярі
Інгредієнти:
Приготування
Мойву ретельно промиваємо і трохи просушуємо. В окремому посуді збиваємо куряче яйце, додаємо борошно, сіль і вливаємо молоко. У сковороді розігріваємо рослинне масло. Потім по черзі кожну рибку опускаємо в приготований кляр, а потім викладаємо на сковороду і обсмажуємо на середньому вогні з кожного боку протягом чотирьох хвилин. Готову смажену мойву перекладаємо на сито, щоб скло зайве рослинне масло. Готову страву прикрашаємо лимонними часточками і свіжими гілочками петрушки.
Як приготувати мойву в клярі?
Інгредієнти:
Приготування
Рибку розморожуємо, промиваємо, розбираємо, трохи солимо і перчимо за смаком. Далі переходимо до приготування кляра: кефір збиваємо з курячим яйцем, всипаємо борошно, перчик і трохи солі. Все гарненько перемішуємо вінчиком.
Тепер приступаємо до самого важливого процесу - смаженні риби. Рибку занурюємо повністю в клярі і викладаємо на розігріту з маслом сковороду. Трохи зменшуємо вогонь і обсмажуємо мойву з двох сторін. Потім накриваємо кришкою і пропарюють ще хвилин 5 до скоринки. Готову страву перекладаємо на тарілку, посипаємо свіжою зеленню і скроплюємо лимонним соком за бажанням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як смажити мойву на сковороді?
Мойва - це маленька, жирна і смачна рибка, яку приготувати досить просто. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами, як посмажити мойву на
Мойва з картоплею
Багато хто з нас звикли їсти рибу в копченому або солоному вигляді, подаючи до неї відварна картопля. Але сьогодні ми розповімо вам декілька нових і
Хек в клярі
Хек - одна з найпопулярніших риб в кулінарії, завдяки своїй доступності та смачному білому м'ясу. Готувати таку рибу одне задоволення - швидко і
Минтай в клярі
Минтай, смажений в клярі, - дивно смачне блюдо, яке цілком може прикрасити як звичайний сімейний обід, так і святковий стіл. Минтай в клярі виходить
Помідори в сирному клярі
Жоден святковий стіл не обходиться без різноманітних закусок. Якщо ви в черговий раз ламаєте голову, що б такого приготувати, спробуйте помідори в
Мойва в мультиварці
Мойва - смачна і доступна рибка, яку можна готувати різними способами. І сьогодні ми розберемося, як її смачно і оригінально приготувати з