Як смажити мойву на сковороді?
Мойва відноситься до сімейства корюшковие і має жирненьке смачне м'ясо. Готується ця маленька рибка досить швидко і зовсім не вимагає спеціальної обробки. Страви з неї виходять приголомшливо смачні і оригінальні. Вона чудово поєднується з різними гарнірами і овочевими салатами. Давайте дізнаємося з вами, як правильно посмажити мойву на сковороді.
Інгредієнти:
мойва - 1 кг;
борошно пшеничне - для панірування;
олія рослинна;
спеції.
Приготування
Для приготування мойви на сковороді зовсім не обов'язково попередньо чистити і патрати рибу. Хоча не оброблена вона може вийти трохи гіркої, але це ніяк не вплине на загальний смак страви. Отже, спочатку мойву розморожуємо, гарненько промиваємо проточною водою, перекладаємо на паперовий рушничок і злегка витираємо.
Потім беремо тарілочку, всипаємо в неї просіяне пшеничне борошно, додаємо сіль, спеції, перемішуємо і ретельно обвалюємо в цій суміші нашу мойву. На сковороді розігріваємо рослинне масло, викладаємо запанированную рибку і обсмажуємо з обох сторін приблизно по 5 хвилин до появи золотистої хрусткої скоринки. Готову мойву акуратно викладаємо на тарілку, прикрашаємо зверху дрібно посіченою зеленню і будь-якими свіжими овочами.
Інгредієнти:
мойва - 500 г;
яйце - 2 шт.;
сухарі панірувальні - за смаком;
лимон - 1 шт.;
олія рослинна;
спеції.
Приготування
Отже, мойву попередньо розморожуємо, поклавши її на ніч у холодильник. Потім гарненько промиваємо, витираємо рушником, злегка підсолюємо і перчимо за смаком. А щоб видалити специфічний рибний запах, збризкуємо рибу свіжовичавленим лимонним соком і даємо мойви трохи промаринуватися в ньому.
Далі в окремій тарілочці гарненько збиваємо міксером курячі яйця. Після цього кожну рибку опускаємо спочатку на кілька секунд в яєчну суміш, а потім обвалюємо в панірувальних сухарях . Викладаємо мойву на сковорідку з розігрітим рослинним маслом і обсмажуємо її до рум'яного кольору з обох сторін. На приготування риби зазвичай йде не більш 10 хвилин. Після цього перекладаємо її в тарілку, подаємо на стіл, а на гарнір робимо картопляне пюре або тушковані овочі.
Інгредієнти:
мойва - 600 г;
олія оливкова - 1 ст. ложка;
масло вершкове - 2 ст. ложки;
мелений імбир;
столовий оцет;
спеції.
Для кляру:
яйце - 2 шт.;
молоко - 1 ст.;
борошно пшеничне - 1 ст.
Приготування
Мойву розморожуємо заздалегідь, промиваємо, відрізаємо голову і потрошимо. У мисочці змішуємо сіль, перчик і мелений імбир. Посипаємо сумішшю нашу рибку, збризкуємо її столовим оцтом, поливаємо оливковою маслом, добре перемішуємо і ставимо в холодне місце маринуватися хвилин на 30.
Цим часом поки давайте приготуємо тісто. Для цього відокремлюємо у яєць білки від желточков. Білки збиваємо міксером в густу піну, а жовтки додаємо в охолоджене молоко, додаємо борошно, солимо і перемішуємо все разом до однорідності. Потім акуратно викладаємо в приготовану масу збиту білкову піну і обережно перемішуємо ложкою.
Замариновану мойву занурюємо гарненько в кляр і обсмажуємо з обох боків на сковороді у великій кількості гарячого кукурудзяного масла. Готову рибу перекладаємо на паперовий рушник і видаляємо надлишки масла. Перед подачею на стіл посипаємо блюдо подрібненою зеленню і поливаємо розтопленим вершковим маслом.
Як приготувати мойву в сковороді?
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування мойви на сковороді зовсім не обов'язково попередньо чистити і патрати рибу. Хоча не оброблена вона може вийти трохи гіркої, але це ніяк не вплине на загальний смак страви. Отже, спочатку мойву розморожуємо, гарненько промиваємо проточною водою, перекладаємо на паперовий рушничок і злегка витираємо.
Потім беремо тарілочку, всипаємо в неї просіяне пшеничне борошно, додаємо сіль, спеції, перемішуємо і ретельно обвалюємо в цій суміші нашу мойву. На сковороді розігріваємо рослинне масло, викладаємо запанированную рибку і обсмажуємо з обох сторін приблизно по 5 хвилин до появи золотистої хрусткої скоринки. Готову мойву акуратно викладаємо на тарілку, прикрашаємо зверху дрібно посіченою зеленню і будь-якими свіжими овочами.
Як приготувати мойву на сковороді в паніровці?
Інгредієнти:
Приготування
Отже, мойву попередньо розморожуємо, поклавши її на ніч у холодильник. Потім гарненько промиваємо, витираємо рушником, злегка підсолюємо і перчимо за смаком. А щоб видалити специфічний рибний запах, збризкуємо рибу свіжовичавленим лимонним соком і даємо мойви трохи промаринуватися в ньому.
Далі в окремій тарілочці гарненько збиваємо міксером курячі яйця. Після цього кожну рибку опускаємо спочатку на кілька секунд в яєчну суміш, а потім обвалюємо в панірувальних сухарях . Викладаємо мойву на сковорідку з розігрітим рослинним маслом і обсмажуємо її до рум'яного кольору з обох сторін. На приготування риби зазвичай йде не більш 10 хвилин. Після цього перекладаємо її в тарілку, подаємо на стіл, а на гарнір робимо картопляне пюре або тушковані овочі.
Як посмажити мойву на сковороді в клярі?
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Мойву розморожуємо заздалегідь, промиваємо, відрізаємо голову і потрошимо. У мисочці змішуємо сіль, перчик і мелений імбир. Посипаємо сумішшю нашу рибку, збризкуємо її столовим оцтом, поливаємо оливковою маслом, добре перемішуємо і ставимо в холодне місце маринуватися хвилин на 30.
Цим часом поки давайте приготуємо тісто. Для цього відокремлюємо у яєць білки від желточков. Білки збиваємо міксером в густу піну, а жовтки додаємо в охолоджене молоко, додаємо борошно, солимо і перемішуємо все разом до однорідності. Потім акуратно викладаємо в приготовану масу збиту білкову піну і обережно перемішуємо ложкою.
Замариновану мойву занурюємо гарненько в кляр і обсмажуємо з обох боків на сковороді у великій кількості гарячого кукурудзяного масла. Готову рибу перекладаємо на паперовий рушник і видаляємо надлишки масла. Перед подачею на стіл посипаємо блюдо подрібненою зеленню і поливаємо розтопленим вершковим маслом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати мойву?
Мойва - риба досить не дорога і смачна. Приготувати її можна різними способами. У нашій статті ми зібрали кілька варіантів приготування цієї дрібної
Мойва з картоплею
Багато хто з нас звикли їсти рибу в копченому або солоному вигляді, подаючи до неї відварна картопля. Але сьогодні ми розповімо вам декілька нових і
Мойва в клярі
Мойва - смачна маленька рибка. Вона може бути повноцінним гарячим блюдом, так і закускою. І сьогодні ми поговоримо про те, як її оригінально
Пиріг з мойвою
Пироги - це традиційне російське блюдо, що дійшов до нас з часів Русі Деякі з них дійшли до нас у незмінному вигляді, а деякі змінили свій рецепт до
Як засолити мойву?
Мойва - дрібна і дешева рибка, але в смаженому або засоленому вигляді на незрівнянна. Давайте розберемося, як її засолити в домашніх умовах. Така
Мойва в мультиварці
Мойва - смачна і доступна рибка, яку можна готувати різними способами. І сьогодні ми розберемося, як її смачно і оригінально приготувати з