Мойва в клярі - блюдо дуже смачне і поживне. Подавати її можна і як закуску, і як повноцінне гаряче блюдо. Пропонуємо вам кілька рецептів, а ви самі виберете для себе більш підходящий.
Рецепт мойви в клярі
Інгредієнти: мойва свіжа - 500 г; спеції. Для кляру:
яйце - 2 шт.; молоко - 150 мл; борошно - 150 г; спеції. Приготування Рибку промиваємо холодною водою, видаляємо всі нутрощі. У глибоку миску розбиваємо яйця і збиваємо їх, поступово підливаючи молоко. Далі додаємо борошно, спеції за смаком і гарненько перемішуємо з допомогою міксера. У сковорідку наливаємо масло, запалюємо сильний вогонь і розігріваємо її.
Потім кожну рибку опускаємо в кляр , кладемо на сковороду і обсмажуємо до рум'яної скоринки з двох сторін. Після цього викладаємо її на паперовий рушник і залишаємо на 10 хвилин, щоб вбралося зайве масло. Готову рибку викладаємо в блюдо, посипаємо улюбленими приправами і подаємо до столу.
Мойва смажена в клярі
Інгредієнти: мойва свіжа - 500 г; олія - 350 мл; мука - 4 ст. ложки; спеції; молоко - 2 ст. ложки; лимон - 2 зубчики; свіжа петрушка. Приготування Мойву ретельно промиваємо і трохи просушуємо. В окремому посуді збиваємо куряче яйце, додаємо борошно, сіль і вливаємо молоко. У сковороді розігріваємо рослинне масло. Потім по черзі кожну рибку опускаємо в приготований кляр, а потім викладаємо на сковороду і обсмажуємо на середньому вогні з кожного боку протягом чотирьох хвилин. Готову смажену мойву перекладаємо на сито, щоб скло зайве рослинне масло. Готову страву прикрашаємо лимонними часточками і свіжими гілочками петрушки.
Як приготувати мойву в клярі?
Інгредієнти: мойва свіжа - 500 г; яйце - 1 шт.; борошно - 1 ст.; кефір - 150 мл; спеції. Приготування Рибку розморожуємо, промиваємо, розбираємо, трохи солимо і перчимо за смаком. Далі переходимо до приготування кляра: кефір збиваємо з курячим яйцем, всипаємо борошно, перчик і трохи солі. Все гарненько перемішуємо вінчиком.
Тепер приступаємо до самого важливого процесу - смаженні риби. Рибку занурюємо повністю в клярі і викладаємо на розігріту з маслом сковороду. Трохи зменшуємо вогонь і обсмажуємо мойву з двох сторін. Потім накриваємо кришкою і пропарюють ще хвилин 5 до скоринки. Готову страву перекладаємо на тарілку, посипаємо свіжою зеленню і скроплюємо лимонним соком за бажанням.