Зазвичай ми звикли, що мойву можна подати в копченому або солоному вигляді до вареної картоплі але крім звичного способу поєднання цих двох інгредієнтів ми розповімо вам про ще кількох, трохи більше оригінальних.
Мойва, запечена в духовці з картоплею
Інгредієнти: ікра мойви - 500 г; картопля - 5-6 шт.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; горіхи - 2 жмені; рослинна олія; сіль, перець - за смаком. Приготування Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо тонкими скибочками. Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо на дно картопляні скибочки. Цибулю нарізаємо великими кільцями і пасеруємо на рослинній олії до золотистого кольору. Розміщуємо цибульні кільця поверх шару картоплі. Наступним шаром викладаємо ікру мойви, а зверху посипаємо її подрібненими горіхами.
Ставимо страву в розігріту духовку на 20 хвилин, а перед подачею посипаємо зеленню.
Мойва, тушкована з картоплею
Інгредієнти: мойва - 800 г; картопля - 500 г; сметана - 200 г; ріпчаста цибуля - 2 шт.; лавровий лист - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо картоплю на рослинному маслі до готовності і золотистої скоринки. Укладаємо до смаженій картоплі мойву, а також нарізану кільцями цибулю і продовжуємо готування ще 5 хвилин. Сметану розводимо в 100 мл води, сіль і перець додаємо за смаком. Заливаємо отриманою сумішшю картоплю і рибу, додаємо лавровий лист і тушкуємо все разом 20 хвилин.
Мойва з картоплею на сковороді
Інгредієнти: картопля - 5 шт.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; сушена петрушка - 1 ч. ложка; мойва - 400 г; борошно - 120 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо. Скибочки картоплі спершу обсушуємо паперовими рушниками, а потім смажимо на олії
олії до повної готовності з тонкими кільцями цибулі, не забувши посолити і поперчити все за смаком. До готового картоплі додаємо сушену петрушку і прибираємо страву з вогню.
На окремій сковороді обсмажуємо мойву, попередньо без кісток в борошні. Готову рибу викладаємо на паперові серветки, щоб прибрати надлишки жиру, після чого гарнируем мойву картоплею і цибулею. Гідним доповненням до цього простого і знайомому багатьом страви, стане свіжий овочевий салат і соус, в якості якого може виступати простий кетчуп, гірчиця або сметана із зеленню і часником.