Вернуться назад Распечатать

Мойва з картоплею

Мойва з картоплею
Зазвичай ми звикли, що мойву можна подати в копченому або солоному вигляді до вареної картоплі але крім звичного способу поєднання цих двох інгредієнтів ми розповімо вам про ще кількох, трохи більше оригінальних.

Мойва, запечена в духовці з картоплею


Інгредієнти:

  • ікра мойви - 500 г;

  • картопля - 5-6 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • горіхи - 2 жмені;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо тонкими скибочками. Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо на дно картопляні скибочки. Цибулю нарізаємо великими кільцями і пасеруємо на рослинній олії до золотистого кольору. Розміщуємо цибульні кільця поверх шару картоплі. Наступним шаром викладаємо ікру мойви, а зверху посипаємо її подрібненими горіхами.
    Ставимо страву в розігріту духовку на 20 хвилин, а перед подачею посипаємо зеленню.

    Мойва, тушкована з картоплею


    Інгредієнти:

  • мойва - 800 г;

  • картопля - 500 г;

  • сметана - 200 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо картоплю на рослинному маслі до готовності і золотистої скоринки. Укладаємо до смаженій картоплі мойву, а також нарізану кільцями цибулю і продовжуємо готування ще 5 хвилин. Сметану розводимо в 100 мл води, сіль і перець додаємо за смаком. Заливаємо отриманою сумішшю картоплю і рибу, додаємо лавровий лист і тушкуємо все разом 20 хвилин.

    Мойва з картоплею на сковороді


    Інгредієнти:

  • картопля - 5 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • сушена петрушка - 1 ч. ложка;

  • мойва - 400 г;

  • борошно - 120 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо. Скибочки картоплі спершу обсушуємо паперовими рушниками, а потім смажимо на олії
    Мойва з картоплею
    олії до повної готовності з тонкими кільцями цибулі, не забувши посолити і поперчити все за смаком. До готового картоплі додаємо сушену петрушку і прибираємо страву з вогню.
    На окремій сковороді обсмажуємо мойву, попередньо без кісток в борошні. Готову рибу викладаємо на паперові серветки, щоб прибрати надлишки жиру, після чого гарнируем мойву картоплею і цибулею. Гідним доповненням до цього простого і знайомому багатьом страви, стане свіжий овочевий салат і соус, в якості якого може виступати простий кетчуп, гірчиця або сметана із зеленню і часником.