Шніцель з грибами
Шніцель з грибним соусом – класика не гірше яблучного пирога або ванільного пудингу. Цей рецепт перевірений поколіннями, ними ж вдосконалено і доведений до вашого столу в своєму ідеальному вигляді. Так чому б не побалувати себе ідеально приготованим м'ясом за сьогоднішнім вечерею?
Інгредієнти:
Для соусу:
шалот - 100 г;
вершкове масло - 20 г;
оливкова олія - 15 мл;
коньяк - 30 мл;
сухе біле вино - 120 мл;
сметана - 50 г;
гриби - 200 г;
свіжа петрушка.
Для шніцеля:
куряче філе - 400 г;
борошно пшеничне - 85 м;
хлібна паніровка;
курячі яйця - 2 шт.
Приготування
У сотейнику розтоплюємо масло і пасеруємо цибулю протягом 4 хвилин. Вливаємо коньяк, а через хвилину і біле вино. Даємо рідини закипіти і выпариваем протягом 13 хвилин.
В іншій сковороді пасеруємо гриби, чекаючи повного випаровування рідини. Додаємо гриби до выпаренному алкоголю, доповнюємо суміш сметаною і приправляємо. У фіналі скарбі нарубану петрушку.
Ділимо куряче філе на половинки, відбиваємо до приблизно рівною по всіх поверхні товщини, а потім приправляємо з обох сторін. Обвалюємо м'ясо в пшеничного борошні, після занурюємо у збите куряче яйце і паніруємо в сухарях. Розкладаємо шніцелі на деко і запікаємо 20 хвилин при 180°С.
Шніцель з грибами можна доповнити і сиром, за бажанням, але класичний варіант цього не передбачає.
Інгредієнти:
молоко - 125 мл;
біле сухе вино або курячий бульйон - 125 мл;
борошно - 20 г;
вершкове масло - 30 г;
часниковий зубчик;
білий цибуля - 60 г;
печериці - 180 г;
солодка гірчиця - 30 г;
свинячі відбивні - 400 г;
борошно - 100 г;
яйця курячі - 2 шт.;
хлібна крихта - 120 р.
Приготування
Відбиваємо свинину і обвалюємо її в борошні. Далі відбивну занурюємо яйце і посипаємо хлібної крихтою. Обсмажуємо шніцелі з обох сторін, доводячи м'ясо до повної готовності.
На сковороді пасеруємо білий цибулю протягом 3 хвилин, додаємо до нього розтертий в пасту часник, а через хвилину і печериці. Коли гриби віддадуть всю свою вологу і стануть золотистими, посипаємо засмажку борошном і заливаємо сумішшю молока і вина, выпариваем до загустіння, а потім з'єднуємо з солодкою гірчицею.
Грибну підливу до м'яса слід подавати відразу ж, як тільки відбивні дійдуть до готовності. При цьому, в традиційному варіанті, шніцель з грибною підливою подають у супроводі салату з квашеної капусти і картопляного гарніру.
Курячий шніцель з грибами – рецепт
Інгредієнти:
Для соусу:
Для шніцеля:
Приготування
У сотейнику розтоплюємо масло і пасеруємо цибулю протягом 4 хвилин. Вливаємо коньяк, а через хвилину і біле вино. Даємо рідини закипіти і выпариваем протягом 13 хвилин.
В іншій сковороді пасеруємо гриби, чекаючи повного випаровування рідини. Додаємо гриби до выпаренному алкоголю, доповнюємо суміш сметаною і приправляємо. У фіналі скарбі нарубану петрушку.
Ділимо куряче філе на половинки, відбиваємо до приблизно рівною по всіх поверхні товщини, а потім приправляємо з обох сторін. Обвалюємо м'ясо в пшеничного борошні, після занурюємо у збите куряче яйце і паніруємо в сухарях. Розкладаємо шніцелі на деко і запікаємо 20 хвилин при 180°С.
Шніцель з грибами можна доповнити і сиром, за бажанням, але класичний варіант цього не передбачає.
Як приготувати шніцель зі свинини з грибами?
Інгредієнти:
Приготування
Відбиваємо свинину і обвалюємо її в борошні. Далі відбивну занурюємо яйце і посипаємо хлібної крихтою. Обсмажуємо шніцелі з обох сторін, доводячи м'ясо до повної готовності.
На сковороді пасеруємо білий цибулю протягом 3 хвилин, додаємо до нього розтертий в пасту часник, а через хвилину і печериці. Коли гриби віддадуть всю свою вологу і стануть золотистими, посипаємо засмажку борошном і заливаємо сумішшю молока і вина, выпариваем до загустіння, а потім з'єднуємо з солодкою гірчицею.
Грибну підливу до м'яса слід подавати відразу ж, як тільки відбивні дійдуть до готовності. При цьому, в традиційному варіанті, шніцель з грибною підливою подають у супроводі салату з квашеної капусти і картопляного гарніру.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляні колобки
Картопляні колобки - оригінальне блюдо, яке відмінно підійде до вечері. Всередині таких колобків зазвичай знаходиться м'ясна або грибна начинка, що
Куряче філе з грибами в сметанному соусі
Соковита і апетитна курочка з грибами в сметанному соусі - чудове блюдо, щоб побалувати себе смачненьким. М'ясо виходить ніжним, соковитим і
Відбивні з помідорами
Відбивні - універсальне блюдо, яке можна приготувати на швидку руку, як на звичайний вечеря, так і до святкового столу. Однак, трапляється, що
Шніцель з капусти
Шніцель з капусти прекрасно доповнять обід як вегетаріанця, так і м'ясниць. Ці низькокалорійні капустяні "котлетки" підходять до будь гарнірів і
Картопляний шніцель
Шніцель - це тонкий шматок свинини, телятини або іншого м'яса, запанированний в сухарях і обсмажений на рослинному маслі. У нашій статті ми
Шніцель по-віденськи
Щницель по-віденськи - даний автрийское блюдо. Незважаючи на це воно відмінно прижилася в нашій країні, оскільки наші чоловіки просто закохані в