Шніцель з грибним соусом – класика не гірше яблучного пирога або ванільного пудингу. Цей рецепт перевірений поколіннями, ними ж вдосконалено і доведений до вашого столу в своєму ідеальному вигляді. Так чому б не побалувати себе ідеально приготованим м'ясом за сьогоднішнім вечерею?
Курячий шніцель з грибами – рецепт
Інгредієнти: Для соусу: шалот - 100 г; вершкове масло - 20 г; оливкова олія - 15 мл; коньяк - 30 мл; сухе біле вино - 120 мл; сметана - 50 г; гриби - 200 г; свіжа петрушка. Для шніцеля:
куряче філе - 400 г; борошно пшеничне - 85 м; хлібна паніровка; курячі яйця - 2 шт. Приготування У сотейнику розтоплюємо масло і пасеруємо цибулю протягом 4 хвилин. Вливаємо коньяк, а через хвилину і біле вино. Даємо рідини закипіти і выпариваем протягом 13 хвилин.
В іншій сковороді пасеруємо гриби, чекаючи повного випаровування рідини. Додаємо гриби до выпаренному алкоголю, доповнюємо суміш сметаною і приправляємо. У фіналі скарбі нарубану петрушку.
Ділимо куряче філе на половинки, відбиваємо до приблизно рівною по всіх поверхні товщини, а потім приправляємо з обох сторін. Обвалюємо м'ясо в пшеничного борошні, після занурюємо у збите куряче яйце і паніруємо в сухарях. Розкладаємо шніцелі на деко і запікаємо 20 хвилин при 180°С.
Шніцель з грибами можна доповнити і сиром, за бажанням, але класичний варіант цього не передбачає.
Як приготувати шніцель зі свинини з грибами?
Інгредієнти: молоко - 125 мл; біле сухе вино або курячий бульйон - 125 мл; борошно - 20 г; вершкове масло - 30 г; часниковий зубчик; білий цибуля - 60 г; печериці - 180 г; солодка гірчиця - 30 г; свинячі відбивні - 400 г; борошно - 100 г; яйця курячі - 2 шт.; хлібна крихта - 120 р. Приготування Відбиваємо свинину і обвалюємо її в борошні. Далі відбивну занурюємо яйце і посипаємо хлібної крихтою. Обсмажуємо шніцелі з обох сторін, доводячи м'ясо до повної готовності.
На сковороді пасеруємо білий цибулю протягом 3 хвилин, додаємо до нього розтертий в пасту часник, а через хвилину і печериці. Коли гриби віддадуть всю свою вологу і стануть золотистими, посипаємо засмажку борошном і заливаємо сумішшю молока і вина, выпариваем до загустіння, а потім з'єднуємо з солодкою гірчицею.
Грибну підливу до м'яса слід подавати відразу ж, як тільки відбивні дійдуть до готовності. При цьому, в традиційному варіанті, шніцель з грибною підливою подають у супроводі салату з квашеної капусти і картопляного гарніру.