Вернуться назад Распечатать

Шніцель з грибами

Шніцель з грибами
Шніцель з грибним соусом – класика не гірше яблучного пирога або ванільного пудингу. Цей рецепт перевірений поколіннями, ними ж вдосконалено і доведений до вашого столу в своєму ідеальному вигляді. Так чому б не побалувати себе ідеально приготованим м'ясом за сьогоднішнім вечерею?

Курячий шніцель з грибами – рецепт


Інгредієнти:
Для соусу:

  • шалот - 100 г;

  • вершкове масло - 20 г;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • коньяк - 30 мл;

  • сухе біле вино - 120 мл;

  • сметана - 50 г;

  • гриби - 200 г;

  • свіжа петрушка.


  • Для шніцеля:

  • куряче філе - 400 г;

  • борошно пшеничне - 85 м;

  • хлібна паніровка;

  • курячі яйця - 2 шт.


  • Приготування
    У сотейнику розтоплюємо масло і пасеруємо цибулю протягом 4 хвилин. Вливаємо коньяк, а через хвилину і біле вино. Даємо рідини закипіти і выпариваем протягом 13 хвилин.
    В іншій сковороді пасеруємо гриби, чекаючи повного випаровування рідини. Додаємо гриби до выпаренному алкоголю, доповнюємо суміш сметаною і приправляємо. У фіналі скарбі нарубану петрушку.
    Ділимо куряче філе на половинки, відбиваємо до приблизно рівною по всіх поверхні товщини, а потім приправляємо з обох сторін. Обвалюємо м'ясо в пшеничного борошні, після занурюємо у збите куряче яйце і паніруємо в сухарях. Розкладаємо шніцелі на деко і запікаємо 20 хвилин при 180°С.
    Шніцель з грибами можна доповнити і сиром, за бажанням, але класичний варіант цього не передбачає.

    Як приготувати шніцель зі свинини з грибами?


    Інгредієнти:

  • молоко - 125 мл;

  • біле сухе вино або курячий бульйон - 125 мл;

  • борошно - 20 г;

  • вершкове масло - 30 г;

  • часниковий зубчик;

  • білий цибуля - 60 г;

  • печериці - 180 г;

  • солодка гірчиця - 30 г;

  • свинячі відбивні - 400 г;

  • борошно - 100 г;

  • яйця курячі - 2 шт.;

  • хлібна крихта - 120 р.


  • Приготування
    Відбиваємо свинину і обвалюємо її в борошні. Далі відбивну занурюємо яйце і посипаємо хлібної крихтою. Обсмажуємо шніцелі з обох сторін, доводячи м'ясо до повної готовності.
    Шніцель з грибами

    На сковороді пасеруємо білий цибулю протягом 3 хвилин, додаємо до нього розтертий в пасту часник, а через хвилину і печериці. Коли гриби віддадуть всю свою вологу і стануть золотистими, посипаємо засмажку борошном і заливаємо сумішшю молока і вина, выпариваем до загустіння, а потім з'єднуємо з солодкою гірчицею.
    Грибну підливу до м'яса слід подавати відразу ж, як тільки відбивні дійдуть до готовності. При цьому, в традиційному варіанті, шніцель з грибною підливою подають у супроводі салату з квашеної капусти і картопляного гарніру.