Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шніцель по-віденськи

Шніцель по-віденськи

4-01-2015, 16:05
1 212
Шніцель по-віденськи
Сама назва «Віденський шніцель», говорить про його належність до віденської, точніше австрійської кухні. Як правило, розміри такого шніцеля перевищують розміри самої тарілки, але, не дивлячись на це з'їдається він легко і без залишку. Справжній шніцель по-віденськи готується з телятини, добре відбитої і обваленной в яйці і панірувальних сухарях. Так само одна з особливостей приготування віденського шніцеля полягає в тому, що обсмажуватися він повинен у великій кількості жиру або розтопленого вершкового масла. Це сприяє повній прожарювання самого м'яса, а його скоринка виходить на подив хрусткою.

Як приготувати віденський шніцель?



Якщо ви зважилися приготувати цю страву, потрібно пам'ятати, що справжнім можна назвати лише шніцель з телятини. Звичайно, можна зробити і з будь-якого іншого м'яса - свинини, курки або баранини, але це вже буде не віденський шніцель, а просто блюдо, приготоване на зразок оригінального рецепту.

Інгредієнти:

  • телятина - 500 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • вершкове масло - 200 г;

  • борошно;

  • панірувальні сухарі;

  • сіль, перець.



  • Приготування
    Для приготування шніцеля краще вибрати телячу лопатку. М'ясо розріжте поперек волокон на два однакових шматка. Добре відбийте кухонним молотком, до товщини приблизно 4-5 мм. Відбиті шматки м'яса посоліть, поперчіть, а потім обваляйте в борошні. Умочіть шніцелі у збите яйце, а після гарненько обваляйте в панірувальних сухарях. Покладіть шніцелі на тарілку і залиште на 15-20 хвилин в холодильнику. Розтопити вершкове масло в сковороді з товстим дном і викладіть шніцелі. У процесі смаження весь час поливайте з ложки шніцелі вершковим маслом. Смажте приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку до золотої скоринки. Перед подачею викладіть на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. Віденський шніцель найкраще подавати з вареною картоплею або овочевим салатом.

    Шніцель в паніровці в духовці



    Інгредієнти:

  • телятина - 1 кг;

  • яйця - 4 шт.;

  • солодка паприка - 15 ч. ложки;

  • рослинна олія - 4 ст. ложки;

  • панірувальні сухарі;

  • сіль, перець.



  • Приготування
    М'ясо промийте і розріжте на 4-5 однакових шматка. Добре обсушіть їх паперовим рушником і відбийте кухонним молоточком. Посоліть і поперчіть. Залиште шніцелі на пару хвилин настоятися в холодильнику. Порошок паприки всипте в рослинне масло і добре перемішайте. Заздалегідь підготуйте лист і застеліть його спеціальним папером. Трохи змастіть папір маслом з паприкою. Шніцель по черзі вмочайте в збиті яйця, потім в панірувальні сухарі. Викладіть шніцелі на деко і добре обмажте з обох боків маслом з паприкою. Перед запіканням не варто розігрівати духовку. Запікайте 25 хвилин при температурі 180-200 градусів.

    Австрійський шніцель з сиром



    Є ще кілька рецептів м'ясного шніцеля, які зовсім не завадять вашої кухонної книзі. Ми розповімо вам про те, як смачно приготувати м'ясний шніцель з курки.

    Інгредієнти:

  • філе курки - 700 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • сир - 150 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • гірчиця;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець.



  • Приготування
    Шніцель по-віденськи

    Для приготування найкраще візьміть курячі медальйони. Добре відбийте м'ясо. Посоліть, поперчіть і змастіть гірчицею. Сир натріть на крупній тертці і перемішайте з тиском часником і панірувальними сухарями. Курячі шніцелі вмочайте по черзі спочатку у збиті підсолені яйця, потім сир з сухарями. В процесі панірування, добре притискайте шніцелі до тарілки, щоб запанірувати їх як можна краще. Обсмажте м'ясо по 1 хвилині з кожної сторони на розігрітій сковороді, змащеній олією. Потім викладіть шніцелі на деко, застелене папером, і запікайте 10 хвилин при температурі 200 градусів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Курячі відбивні в клярі
    Курячі відбивні в клярі
    Куряче м'ясо - одне з найбільш простих у приготуванні. А скільки смачних страв може вийти з цього недорогого інгредієнта?! Салати, супи, запіканки,
    Куряче філе з грибами
    Куряче філе з грибами
    Куряче м'ясо по праву вважається самим смачним, корисним і легким у приготуванні. З цих причин багато мами готують його своїм родинам. Курячі ніжки і
    Шніцель з капусти
    Шніцель з капусти
    Шніцель з капусти прекрасно доповнять обід як вегетаріанця, так і м'ясниць. Ці низькокалорійні капустяні "котлетки" підходять до будь гарнірів і
    Картопляний шніцель
    Картопляний шніцель
    Шніцель - це тонкий шматок свинини, телятини або іншого м'яса, запанированний в сухарях і обсмажений на рослинному маслі. У нашій статті ми
    Шніцель з фаршу
    Шніцель з фаршу
    Шніцель з фаршу - дуже смачне і досить незвичайне блюдо. Його варто готувати тоді, коли є вільний час, адже для шніцеля краще брати м'ясо і самої
    Капустяний шніцель - рецепт
    Капустяний шніцель - рецепт
    Капуста - дуже корисний дієтичний продукт, з якого можна створити безліч цікавих і оригінальних страв. І сьогодні ми детально розберемося, як