» » Шніцель з фаршу

Шніцель з фаршу

Шніцель з фаршу
Що таке шніцель, запитаєте ви? Шніцель - це ароматна шайба з м'ясного або курячого фаршу, обсипанная панірувальними сухарями і обсмажений на олії. Рецепт приготування шніцеля прийшов до нас з Німеччини і відразу ж дуже полюбився російському народу. Це справжня смакота і прикраса будь-якого святкового столу або просто сімейного вечері. Шніцель подається з будь-якими гарнірами. Будь то картопля, капуста, вермішель або квасоля.

Рецепт смаженого шніцеля з фаршу


Шніцель зазвичай готують з обрізків м'яса, або з спеціального котлетного м'яса. Можна також додати в м'ясний фарш, розмочений батон, що додасть шніцелю більш ніжний і м'який смак.
Як же правильно і смачно приготувати шніцель з фаршу? Отже, приступимо!
Інгредієнти:

  • м'ясо (краще взяти свинину) - 1 кг;

  • цибуля - 2 шт.;

  • часник - 1 шт.;

  • панірувальні сухарі - 100 г;

  • батон - 50 г;

  • масло рослинне - 100 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Беремо свинячу обрізь, цибулю, часник і прокручуємо всі разом через м'ясорубку. Потім прокручуємо в м'ясорубці батон, попередньо вимочений у воді або молоці. Перш ніж прокрутити батон, трохи вижмете з нього зайву рідину.
    Готовий фарш перемішуємо і гарненько солимо і перчимо, роблячи це на свій смак. Можна також для більшого аромату додати приправу хмелі-сунелі, але це на ваш смак.
    Потім беремо наш фарш і ділимо його на однакові порції. При цьому порція повинна бути приблизно в 2 рази більше, ніж на звичайну котлету. Далі кожну порцію фаршу акуратно обвалюють у панірувальних сухарях і формуємо маленькі ковбаски, схожі на сардельки. Панірувальні сухарі дуже добре зберігають соковитість фаршу. Кладемо отримані м'ясні заготовки на обробну дошку і за допомогою ножа з широким лезом, придавлюємо, формуючи тим самим корж так, щоб один коней вийшов гострий, а другий - тупий.
    Як далі посмажити шніцель?
    Готовий сирий шніцель кладемо на заздалегідь розігріту сковороду, попередньо наливши на неї рослинне масло. Обсмажуємо м'ясні котлетки з двох боків до появи золотистої скоринки приблизно 15 хвилин. Після того, як ви перевернете його на іншу сторону, можна накрити сковороду кришкою, щоб шніцель добре пропарити всередині. Готовність страви визначаємо наступним чином: беремо вилку або зубочистку і акуратно протикаємо шніцель. З готового шніцеля випливає жирочек прозорого кольору і він не «кровит».
    Подаємо готовий шніцель з фаршу до столу з будь-яким гарніром або як самостійну страву. Для посилення смаку, можете подати до м'ясного шніцелю кетчуп або гірчицю - це на любителя.
    Якщо замість м'ясного фаршу використовувати м'ясо курки, то у вас вийде менш калорійний, дуже ніжний, що тане в роті шніцель з курячого фаршу. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самі!

    Шніцель в мультиварці


    Інгредієнти:

  • готовий шніцель (заморожений) - 3 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • сир - 100 г;

  • майонез - за смаком;

  • масло рослинне - 50 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Як зробити шніцель в мультиварці? Все дуже просто. Робимо шніцелі за попереднім рецептом, заморожуємо їх до пори до часу
    Шніцель з фаршу
    ( хоча можна посмажити їх відразу).
    У миску мультиварки наливаємо олію і виставляємо програму «М'ясо» на 125 градусів, час 30 хвилин. Чекаємо 2 хвилини, поки масло підігріється, і викладаємо заморожені шніцелі. Накриваємо кришкою і чекаємо 15 хвилин, поки посмажити з одного боку. Потім перевертаємо наші котлетки, солимо, перчимо, змащуємо майонезом, викладаємо порізану кружальцями помідорів і засипаємо тертим сиром. Закриваємо каструлю кришкою і готуємо до сигналу. Соковитий і дуже смачний шніцель під сирною шапкою готовий! Приємного апетиту!
    Додав: admin | 4-01-2015, 21:37
    Переглядів: 1165