Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Капустяний шніцель - рецепт

Капустяний шніцель - рецепт

4-01-2015, 21:31
3 704
Капустяний шніцель - рецепт
Капуста - рослина їх сімейства Хрестоцвітних, дуже корисна їстівна агрикультура. З різних сортів і різновидів капусти готують різноманітні смачні і корисні страви. Наприклад, можна готувати капустяні шніцелі - такі рецепти будуть особливо цікаві тим, хто поститься і вегетаріанцям різних толків.
Розповімо, як можна приготувати капустяні шніцелі можливі невегетарианский, вегетаріанський непісним і пісний варіанти.

Капустяний шніцель з сиром


Інгредієнти:

  • капуста білокачанна - 1 качан невеликий;

  • сир твердий - близько 300-400 г;

  • молоко середньої жирності - близько 1 склянки;

  • яйце куряче - 1-2 шт.;

  • крупа манна (можна навпіл з кукурудзяним борошном) - 4-5 ст. ложок;

  • сіль - 1 щіпка;

  • масло рослинне або топлене натуральне вершкове.


  • Приготування
    У трохи підігріте молоко додаємо манну крупу (в суміші з кукурудзяним борошном буде смачніше і корисніше). Ретельно перемішати і залишимо розмокати хвилин на 30.
    Розберемо качан капусти на листи та їх кладемо в каструлю. Заллємо окропом і проваримо протягом 3-5 хвилин. Зіллємо воду і трохи відіб'ємо молоточком товсту частину кожного аркуша.
    Тепер наріжемо сир прямокутними шматочками середньої товщини. Розмір шматочка сиру повинен бути таким, щоб його було зручно запакувати в листок капусти. Кількість шматочків сиру - по 1 на лист капусти.
    Додамо яйця в суміш молока з манкою, ретельно все перемішати і злегка взобьем виделкою, суміш не повинна бути занадто рідкою або, навпаки, занадто густий.
    Добре розігріємо масло в сковороді. Кладемо шматочок сиру на лист по центру і запаковуємо у вигляді конверта. Вмочуємо шніцелі в кляр потім обсмажуємо спочатку тією стороною, з якою шніцель може розвернутися, а потім - з іншого. Подаємо капустяні шніцелі з густою сметаною або вершковим соусом, приправленим часником (можна додати в соус готовий хрін і червоний гострий перець). Оформляємо зеленню.
    У більш нескладному варіанті можна взяти (відрізати) нижню частину качана пекінської капусти, нарізати довгастих шматочків, бланшувати їх в окропі до м'якості (воду злити), потім кожен вмочити в кляр, обсмажити з обох сторін і посипати зверху тертим сиром.

    Пісний капустяний шніцель


    Інгредієнти:

  • капуста білокачанна (можна разом з червонокачанної і броколі) - 1 кг або трохи менше;

  • морква - 1 шт.;

  • зелень свіжа різна;

  • борошно пшеничне цільнозернові (можна разом з вівсяної та/або рисової) - близько 5 ст. ложок;

  • спеції сухі мелені (необов'язково);

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Капусту треба подрібнити будь-яким зручним способом (нашаткувати і дрібно нарубати ножем або за допомогою комбайна). Якщо використовуєте брокколі, то натріть на тертці разом з очищеною морквою. Максимально дрібно порубаєте зелень. Всі підготовлені інгредієнти ретельно перемішуємо в мисці, можна трохи приправити спеціями. Тепер треба додати трохи борошна і, якщо необхідно, води. Формуємо шніцелі, як довгасті котлетки (можна їх запанірувати в сухарях або кукурудзяній муці). Обсмажуємо капустяні шніцелі
    Капустяний шніцель - рецепт
    з обох (або з 3-х боків до рум'яного золотистого відтінку скоринки.
    Щоб зробити шніцелі не таким пісними (у тих, хто постить різні уявлення про ступінь і ідеї поста), можна додати до складу тертий твердий сир (під час термічної обробки він перетворюється в додатковий речовина) і обсмажити на топленому вершковому маслі.
    Можна такі капустяні шніцелі (як пісні, так і непісні) приготувати і більш корисним способом - запекти в духовій шафі (на змащеному деку) протягом близько 25 хвилин при температурі близько 180-200 градусів С.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шніцель з капусти
    Шніцель з капусти
    Шніцель з капусти прекрасно доповнять обід як вегетаріанця, так і м'ясниць. Ці низькокалорійні капустяні "котлетки" підходять до будь гарнірів і
    Котлети з капусти
    Котлети з капусти
    Капустяні котлети - чудове корисне блюдо на кожен день. Готувати їх можна з додаванням рису, картоплі, манки, кабачка - тут все залежить від ваших
    Пісні котлети з капусти
    Пісні котлети з капусти
    Котлети - смачне і ситне блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром. І сьогодні ми поділимося цікавими рецептами створення пісних котлет з капусти.
    Шніцель з фаршу
    Шніцель з фаршу
    Шніцель з фаршу - дуже смачне і досить незвичайне блюдо. Його варто готувати тоді, коли є вільний час, адже для шніцеля краще брати м'ясо і самої
    Шніцель по-віденськи
    Шніцель по-віденськи
    Щницель по-віденськи - даний автрийское блюдо. Незважаючи на це воно відмінно прижилася в нашій країні, оскільки наші чоловіки просто закохані в