Капустяний шніцель - рецепт

Розповімо, як можна приготувати капустяні шніцелі можливі невегетарианский, вегетаріанський непісним і пісний варіанти.
Капустяний шніцель з сиром
Інгредієнти:
Приготування
У трохи підігріте молоко додаємо манну крупу (в суміші з кукурудзяним борошном буде смачніше і корисніше). Ретельно перемішати і залишимо розмокати хвилин на 30.
Розберемо качан капусти на листи та їх кладемо в каструлю. Заллємо окропом і проваримо протягом 3-5 хвилин. Зіллємо воду і трохи відіб'ємо молоточком товсту частину кожного аркуша.
Тепер наріжемо сир прямокутними шматочками середньої товщини. Розмір шматочка сиру повинен бути таким, щоб його було зручно запакувати в листок капусти. Кількість шматочків сиру - по 1 на лист капусти.
Додамо яйця в суміш молока з манкою, ретельно все перемішати і злегка взобьем виделкою, суміш не повинна бути занадто рідкою або, навпаки, занадто густий.
Добре розігріємо масло в сковороді. Кладемо шматочок сиру на лист по центру і запаковуємо у вигляді конверта. Вмочуємо шніцелі в кляр потім обсмажуємо спочатку тією стороною, з якою шніцель може розвернутися, а потім - з іншого. Подаємо капустяні шніцелі з густою сметаною або вершковим соусом, приправленим часником (можна додати в соус готовий хрін і червоний гострий перець). Оформляємо зеленню.
У більш нескладному варіанті можна взяти (відрізати) нижню частину качана пекінської капусти, нарізати довгастих шматочків, бланшувати їх в окропі до м'якості (воду злити), потім кожен вмочити в кляр, обсмажити з обох сторін і посипати зверху тертим сиром.
Пісний капустяний шніцель
Інгредієнти:
Приготування
Капусту треба подрібнити будь-яким зручним способом (нашаткувати і дрібно нарубати ножем або за допомогою комбайна). Якщо використовуєте брокколі, то натріть на тертці разом з очищеною морквою. Максимально дрібно порубаєте зелень. Всі підготовлені інгредієнти ретельно перемішуємо в мисці, можна трохи приправити спеціями. Тепер треба додати трохи борошна і, якщо необхідно, води. Формуємо шніцелі, як довгасті котлетки (можна їх запанірувати в сухарях або кукурудзяній муці). Обсмажуємо капустяні шніцелі

Щоб зробити шніцелі не таким пісними (у тих, хто постить різні уявлення про ступінь і ідеї поста), можна додати до складу тертий твердий сир (під час термічної обробки він перетворюється в додатковий речовина) і обсмажити на топленому вершковому маслі.
Можна такі капустяні шніцелі (як пісні, так і непісні) приготувати і більш корисним способом - запекти в духовій шафі (на змащеному деку) протягом близько 25 хвилин при температурі близько 180-200 градусів С.
Рекомендуємо добрі рецепти

Шніцель з капусти
Шніцель з капусти прекрасно доповнять обід як вегетаріанця, так і м'ясниць. Ці низькокалорійні капустяні "котлетки" підходять до будь гарнірів і

Котлети з капусти
Капустяні котлети - чудове корисне блюдо на кожен день. Готувати їх можна з додаванням рису, картоплі, манки, кабачка - тут все залежить від ваших

Пісні котлети з капусти
Котлети - смачне і ситне блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром. І сьогодні ми поділимося цікавими рецептами створення пісних котлет з капусти.

Шніцель з фаршу
Шніцель з фаршу - дуже смачне і досить незвичайне блюдо. Його варто готувати тоді, коли є вільний час, адже для шніцеля краще брати м'ясо і самої

Шніцель по-віденськи
Щницель по-віденськи - даний автрийское блюдо. Незважаючи на це воно відмінно прижилася в нашій країні, оскільки наші чоловіки просто закохані в