Сама назва «Віденський шніцель», говорить про його належність до віденської, точніше австрійської кухні. Як правило, розміри такого шніцеля перевищують розміри самої тарілки, але, не дивлячись на це з'їдається він легко і без залишку. Справжній шніцель по-віденськи готується з телятини, добре відбитої і обваленной в яйці і панірувальних сухарях. Так само одна з особливостей приготування віденського шніцеля полягає в тому, що обсмажуватися він повинен у великій кількості жиру або розтопленого вершкового масла. Це сприяє повній прожарювання самого м'яса, а його скоринка виходить на подив хрусткою.
Як приготувати віденський шніцель?
Якщо ви зважилися приготувати цю страву, потрібно пам'ятати, що справжнім можна назвати лише шніцель з телятини. Звичайно, можна зробити і з будь-якого іншого м'яса - свинини, курки або баранини, але це вже буде не віденський шніцель, а просто блюдо, приготоване на зразок оригінального рецепту.
Інгредієнти: телятина - 500 г; яйце - 2 шт.; вершкове масло - 200 г; борошно; панірувальні сухарі; сіль, перець. Приготування Для приготування шніцеля краще вибрати телячу лопатку. М'ясо розріжте поперек волокон на два однакових шматка. Добре відбийте кухонним молотком, до товщини приблизно 4-5 мм. Відбиті шматки м'яса посоліть, поперчіть, а потім обваляйте в борошні. Умочіть шніцелі у збите яйце, а після гарненько обваляйте в панірувальних сухарях. Покладіть шніцелі на тарілку і залиште на 15-20 хвилин в холодильнику. Розтопити вершкове масло в сковороді з товстим дном і викладіть шніцелі. У процесі смаження весь час поливайте з ложки шніцелі вершковим маслом. Смажте приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку до золотої скоринки. Перед подачею викладіть на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. Віденський шніцель найкраще подавати з вареною картоплею або овочевим салатом.
Шніцель в паніровці в духовці
Інгредієнти: телятина - 1 кг; яйця - 4 шт.; солодка паприка - 15 ч. ложки; рослинна олія - 4 ст. ложки; панірувальні сухарі; сіль, перець. Приготування М'ясо промийте і розріжте на 4-5 однакових шматка. Добре обсушіть їх паперовим рушником і відбийте кухонним молоточком. Посоліть і поперчіть. Залиште шніцелі на пару хвилин настоятися в холодильнику. Порошок паприки всипте в рослинне масло і добре перемішайте. Заздалегідь підготуйте лист і застеліть його спеціальним папером. Трохи змастіть папір маслом з паприкою. Шніцель по черзі вмочайте в збиті яйця, потім в панірувальні сухарі. Викладіть шніцелі на деко і добре обмажте з обох боків маслом з паприкою. Перед запіканням не варто розігрівати духовку. Запікайте 25 хвилин при температурі 180-200 градусів.
Австрійський шніцель з сиром
Є ще кілька рецептів м'ясного шніцеля, які зовсім не завадять вашої кухонної книзі. Ми розповімо вам про те, як смачно приготувати м'ясний шніцель з курки.
Інгредієнти: філе курки - 700 г; часник - 3 зубчики; сир - 150 г; яйця - 2 шт.; гірчиця; рослинна олія; сіль, перець. Приготування Для приготування найкраще візьміть курячі медальйони. Добре відбийте м'ясо. Посоліть, поперчіть і змастіть гірчицею. Сир натріть на крупній тертці і перемішайте з тиском часником і панірувальними сухарями. Курячі шніцелі вмочайте по черзі спочатку у збиті підсолені яйця, потім сир з сухарями. В процесі панірування, добре притискайте шніцелі до тарілки, щоб запанірувати їх як можна краще. Обсмажте м'ясо по 1 хвилині з кожної сторони на розігрітій сковороді, змащеній олією. Потім викладіть шніцелі на деко, застелене папером, і запікайте 10 хвилин при температурі 200 градусів.