Куряче філе з грибами
Куряче м'ясо вважається дієтичним з усіх сортів. Крім усього іншого філе курки містить безліч вітамінів і мінералів, а білки цього м'яса засвоюються в організмі швидше всього. До того ж куряче м'ясо, на відміну від будь-якого іншого, ідеально готується в будь-якому вигляді. Його можна тушкувати, смажити, запікати, варити і абсолютно не боятися, що страва не вийде. Одне з найпоширеніших страв - це смажене куряче філе з грибами. Кожна господиня готує його по-своєму. Хтось любить додавати до грибів вершковий соус, а комусь подобається просто обсмажити гриби з цибулею. Щоб ви могли вибрати, що вам по душі, ми пропонуємо кілька рецептів курячого філе.
Інгредієнти:
куряче філе - 600 г;
сир - 200 г;
печериці - 400 г;
цибуля - 1 шт.;
рослинна олія;
соєвий соус;
гірчиця - 2 ч. ложки;
сіль, перець.
Приготування
Промийте добре філе, наріжте на шматки і відбийте кухонним молоточком. Соєвий соус змішайте з гірчицею, додайте трохи спецій. Змастіть соєво-гірчичним маринадом куряче філе і залиште в стороні трохи постояти і гарненько просочитися. В цей час візьміть гриби, помийте їх, почистіть і поставте варитися в трохи підсоленій воді хвилин 15. Після того, як пройде час, злийте воду з грибів, залийте нову і варіть ще 10 хвилин. Цибулю наріжте кільцями і обсмажте до золотистого кольору. Вже відварені і злегка остиглі гриби, розріжте навпіл і додати до цибулі. Смажте гриби з цибулею 10 хвилин, постійно помішуючи. Замариноване куряче філе викладіть на деко, змастіть майонезом, покрийте зверху грибами, тертим сиром. Запікайте філе з грибами в духовці близько 30 хвилин.
Інгредієнти:
куряче філе (грудка) - 600 г;
бекон - 100 г;
сир - 100 г;
печериці - 300 г;
чорнослив - 100 г;
волоські горіхи - 50 г;
вершкове масло - 50 г;
оливкова олія;
листя базиліка;
сіль, перець.
Приготування
Курячу грудку почистіть від можливих кісточок, промийте і добре відбийте кухонним молоточком. Поперчіть, посоліть, можете додати будь-які спеції на ваш смак. Печериці поріжте і обсмажте в сковороді на вершковому маслі. Курячу грудку розкладіть на дошці. Викладіть поверх нарізаний тонкими скибочками бекон. Потім шарами або просто в ряд викладіть - гриби, тертий сир, базилік, чорнослив і трохи подрібнені волоські горіхи. Поверніть грудку в рулет, стягніть ниткою і добре змастіть оливковою олією. Деко змастіть маслом і викладіть на нього ваш рулет. Запікайте приблизно півгодини при температурі 200 градусів. Ось таким простим чином можна отримати запечене куряче філе з грибами.
Інгредієнти:
філе куряче - 700 г;
печериці - 300 г;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
сметана - 150 г;
м'ясний бульйон - 500 мл;
часник - 2 зубчики;
зелень;
рослинна олія;
сіль, перець.
Приготування
Філе промийте і поріжте кубиками. Обсмажте його 5 хвилин в олії, потім додайте дрібно нарізану цибулю, часточками моркву і гриби, розрізані на четвертинки. Трохи посоліть і на середньому вогні тушкуйте ще 5 хвилин. Додайте сметану, ретельно перемішайте і після влийте заздалегідь приготований м'ясний бульйон так, щоб він покрив м'ясо з грибами. Посоліть, поперчіть і додайте продавлений часник. Тушкуйте ще приблизно хвилин 10. У самому кінці, перед подачею, посипте філе з грибами рубаною зеленню.
Куряче філе буде поєднуватися з будь-яким гарніром і так само чудово виглядати окремо. Якщо ви подаєте гостям просто куряче філе з грибами, обов'язково супроводжуйте м'ясо будь-яким соусом на ваш смак.
Куряче філе з грибами - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Промийте добре філе, наріжте на шматки і відбийте кухонним молоточком. Соєвий соус змішайте з гірчицею, додайте трохи спецій. Змастіть соєво-гірчичним маринадом куряче філе і залиште в стороні трохи постояти і гарненько просочитися. В цей час візьміть гриби, помийте їх, почистіть і поставте варитися в трохи підсоленій воді хвилин 15. Після того, як пройде час, злийте воду з грибів, залийте нову і варіть ще 10 хвилин. Цибулю наріжте кільцями і обсмажте до золотистого кольору. Вже відварені і злегка остиглі гриби, розріжте навпіл і додати до цибулі. Смажте гриби з цибулею 10 хвилин, постійно помішуючи. Замариноване куряче філе викладіть на деко, змастіть майонезом, покрийте зверху грибами, тертим сиром. Запікайте філе з грибами в духовці близько 30 хвилин.
Куряче філе, фаршироване грибами
Інгредієнти:
Приготування
Курячу грудку почистіть від можливих кісточок, промийте і добре відбийте кухонним молоточком. Поперчіть, посоліть, можете додати будь-які спеції на ваш смак. Печериці поріжте і обсмажте в сковороді на вершковому маслі. Курячу грудку розкладіть на дошці. Викладіть поверх нарізаний тонкими скибочками бекон. Потім шарами або просто в ряд викладіть - гриби, тертий сир, базилік, чорнослив і трохи подрібнені волоські горіхи. Поверніть грудку в рулет, стягніть ниткою і добре змастіть оливковою олією. Деко змастіть маслом і викладіть на нього ваш рулет. Запікайте приблизно півгодини при температурі 200 градусів. Ось таким простим чином можна отримати запечене куряче філе з грибами.
Тушковане куряче філе з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Філе промийте і поріжте кубиками. Обсмажте його 5 хвилин в олії, потім додайте дрібно нарізану цибулю, часточками моркву і гриби, розрізані на четвертинки. Трохи посоліть і на середньому вогні тушкуйте ще 5 хвилин. Додайте сметану, ретельно перемішайте і після влийте заздалегідь приготований м'ясний бульйон так, щоб він покрив м'ясо з грибами. Посоліть, поперчіть і додайте продавлений часник. Тушкуйте ще приблизно хвилин 10. У самому кінці, перед подачею, посипте філе з грибами рубаною зеленню.
Куряче філе буде поєднуватися з будь-яким гарніром і так само чудово виглядати окремо. Якщо ви подаєте гостям просто куряче філе з грибами, обов'язково супроводжуйте м'ясо будь-яким соусом на ваш смак.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паста з грибами
Напевно, немає людини, яка б хоч раз не пробував пасту - вишукане італійське блюдо. Її готують з різними інгредієнтами і соусами. Любителям цієї
Куряче філе фаршироване
Куряче філе фаршироване - це чудове доповнення до будь-якого гарніру: відвареної картоплі, рису, гречки. Приготувати цю дивну смакота досить просто.
Чечевиця з куркою
Корисним і смачним гарніром до курки може стати сочевиця, яка поки що не здобула особливої популярності, але вже користується успіхом у багатьох
Куряче філе в пароварці
Куряче філе - відмінне блюдо, готувати яке можна багатьма способами. Один з них - приготування в пароварці. Зробити курячу грудку за таким рецептом
Гречка з куркою в мультиварці
Якщо ви прибігли з роботи і треба швиденько приготувати вечерю, а сил немає, то пропонуємо вам скористатися вашої кухонної помічницею мультиварка і