Куряче м'ясо вважається дієтичним з усіх сортів. Крім усього іншого філе курки містить безліч вітамінів і мінералів, а білки цього м'яса засвоюються в організмі швидше всього. До того ж куряче м'ясо, на відміну від будь-якого іншого, ідеально готується в будь-якому вигляді. Його можна тушкувати, смажити, запікати, варити і абсолютно не боятися, що страва не вийде. Одне з найпоширеніших страв - це смажене куряче філе з грибами. Кожна господиня готує його по-своєму. Хтось любить додавати до грибів вершковий соус, а комусь подобається просто обсмажити гриби з цибулею. Щоб ви могли вибрати, що вам по душі, ми пропонуємо кілька рецептів курячого філе.
Куряче філе з грибами - рецепт
Інгредієнти: куряче філе - 600 г; сир - 200 г; печериці - 400 г; цибуля - 1 шт.; рослинна олія; соєвий соус; гірчиця - 2 ч. ложки; сіль, перець. Приготування Промийте добре філе, наріжте на шматки і відбийте кухонним молоточком. Соєвий соус змішайте з гірчицею, додайте трохи спецій. Змастіть соєво-гірчичним маринадом куряче філе і залиште в стороні трохи постояти і гарненько просочитися. В цей час візьміть гриби, помийте їх, почистіть і поставте варитися в трохи підсоленій воді хвилин 15. Після того, як пройде час, злийте воду з грибів, залийте нову і варіть ще 10 хвилин. Цибулю наріжте кільцями і обсмажте до золотистого кольору. Вже відварені і злегка остиглі гриби, розріжте навпіл і додати до цибулі. Смажте гриби з цибулею 10 хвилин, постійно помішуючи. Замариноване куряче філе викладіть на деко, змастіть майонезом, покрийте зверху грибами, тертим сиром. Запікайте філе з грибами в духовці близько 30 хвилин.
Куряче філе, фаршироване грибами
Інгредієнти: куряче філе (грудка) - 600 г; бекон - 100 г; сир - 100 г; печериці - 300 г; чорнослив - 100 г; волоські горіхи - 50 г; вершкове масло - 50 г; оливкова олія; листя базиліка; сіль, перець. Приготування Курячу грудку почистіть від можливих кісточок, промийте і добре відбийте кухонним молоточком. Поперчіть, посоліть, можете додати будь-які спеції на ваш смак. Печериці поріжте і обсмажте в сковороді на вершковому маслі. Курячу грудку розкладіть на дошці. Викладіть поверх нарізаний тонкими скибочками бекон. Потім шарами або просто в ряд викладіть - гриби, тертий сир, базилік, чорнослив і трохи подрібнені волоські горіхи. Поверніть грудку в рулет, стягніть ниткою і добре змастіть оливковою олією. Деко змастіть маслом і викладіть на нього ваш рулет. Запікайте приблизно півгодини при температурі 200 градусів. Ось таким простим чином можна отримати запечене куряче філе з грибами.
Тушковане куряче філе з грибами
Інгредієнти: філе куряче - 700 г; печериці - 300 г; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; сметана - 150 г; м'ясний бульйон - 500 мл; часник - 2 зубчики; зелень; рослинна олія; сіль, перець. Приготування Філе промийте і поріжте кубиками. Обсмажте його 5 хвилин в олії, потім додайте дрібно нарізану цибулю, часточками моркву і гриби, розрізані на четвертинки.
Трохи посоліть і на середньому вогні тушкуйте ще 5 хвилин. Додайте сметану, ретельно перемішайте і після влийте заздалегідь приготований м'ясний бульйон так, щоб він покрив м'ясо з грибами. Посоліть, поперчіть і додайте продавлений часник. Тушкуйте ще приблизно хвилин 10. У самому кінці, перед подачею, посипте філе з грибами рубаною зеленню.
Куряче філе буде поєднуватися з будь-яким гарніром і так само чудово виглядати окремо. Якщо ви подаєте гостям просто куряче філе з грибами, обов'язково супроводжуйте м'ясо будь-яким соусом на ваш смак.