Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пісні котлети з гречки

Пісні котлети з гречки

21-06-2015, 12:29
3 789
Пісні котлети з гречки
Спочатку котлетами називали приготований шматок м'яса на кісточці. У російській кухні загальна ідея приготування котлет була, деяким чином, переосмислена. В даний час на пострадянському просторі котлетами називають коржі з фаршу – смажені, запечные або приготовані на пару. М'ясні або домашні котлети рибні – культове сімейне блюдо. Можна ще робити пісні котлети, овочеві або грибні, а також використовувати в якості основного компонента готові зварені каші, для віруючих і вегетаріанців рецепти таких страв будуть вельми цікаві.
Розповімо, як можна приготувати пісні гречані котлети. Гречка – дуже корисний, малокалорійний продукт, який містить вітаміни групи В, Е і РР, а також корисні сполуки кальцію, заліза, магнію, йоду, міді і калію.
Зазвичай котлети готують з яйцями, але оскільки в пісних рецептах не використовуються продукти тваринного походження, в якості сполучного речовини будемо використовувати борошно.

Пісні котлети з гречки з грибами – рецепт


Інгредієнти:

  • гречана крупа – 2 склянки;

  • гриби свіжі (печериці, наприклад) – 300 г;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • часник – 1 зубчик;

  • спеції сухі мелені;

  • зелень;

  • борошно;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Варимо гречану кашу нерассыпчатую, тобто на 2 склянки гречки – 3 склянки води.
    Очищену цибулю дрібно шаткуємо і пасеруємо на олії в сковороді. Додаємо нарізані гриби і, періодично помішуючи, готуємо на слабкому вогні протягом 15 хвилин. Додаємо спеції, трохи додаємо сіль і остуджуємо. Пюрируем цибульно-грибну суміш блендером або пропускаємо через м'ясорубку. Цибульно-грибне пюре змішуємо з гречаною кашею, додаємо продавлений часник і добре подрібнену зелень. Підсипаємо в цю суміш борошна і, якщо потрібно, вливаємо трохи води.
    Мокрими руками формуємо котлети, обвалюємо їх у борошні або панірувальних сухарях. Тепер ми можемо смажити котлети на сковороді, смажаться вони дуже швидко, тому навіть при такому не корисному способі приготування готові котлети можна вважати досить здоровою їжею.
    Ще краще простелити деко промасленим пекарської папером, викласти котлети і запікати їх у духовій шафі протягом близько півгодини.
    Готові пісні гречані котлети з грибами добре подати з яким-небудь делікатним соусом.
    Зрозуміло, за відсутністю грибів або небажанням використовувати їх в цьому рецепті можна готувати котлети просто з гречки з цибулею, який, звичайно ж, треба попередньо дрібно нарізати і спасерувати, але тільки в цьому варіанті без грибів.
    В цьому випадку добре подати до котлет пісний грибний соус або бульйон.
    Оскільки піст – не дієта, і деякі не відмовляються пост від молочних продуктів, ті, хто хочуть, можуть додавати в гречані котлети тертий твердий сир – він буде додатковим сполучною речовиною.

    Котлети пісні з гречки і картопляного пюре з грибами і сиром – рецепт


    Інгредієнти:

  • крупа гречана – 2 склянки;

  • картопля разваристый – 3-4 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • борошно;

  • сир тертий;

  • спеції;

  • зелень;

  • олія рослинна.
  • Пісні котлети з гречки


    Приготування
    Варимо разваристую гречану кашу (див. вище). Очищену картоплю відварюємо з грибами в мінімальній кількості води в окремій каструльці протягом 20 хвилин. Витягаємо картоплю і гриби з бульйону і остуджуємо, після чого подрібнюємо за допомогою блендера або м'ясорубки. Змішуємо гречану кашу з картопляно-грибний сумішшю. Приправляємо спеціями і додаємо дрібно посічену зелень. Для в'язкості додаємо борошно і тертий сир, консистенцію регулюємо додаванням картопляно-грибного бульйону. Ліпимо котлети, паніруємо в борошні. Тепер можна гречані котлети смажити в сковороді, а краще запекти їх в вогнетривкої формі в духовій шафі (див. вище).
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пісні картопляні котлети
    Пісні картопляні котлети
    Рум'яні і дуже ароматні картопляні котлети стануть просто чудовим блюдом не лише в піст, а й у звичайні або навіть святкові дні! Таке частування
    Котлети з рисом
    Котлети з рисом
    Рис - досить універсальний продукт, який чудово поєднується з м'ясом і рибою. І сьогодні ми поговоримо про рибних і м'ясних котлети з рисом.
    Котлети з гречки - рецепт
    Котлети з гречки - рецепт
    Як правило, котлети - це м'ясне блюдо. Але виявляється, що можна їх зробити і з крупи. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачні котлети з
    Грибні котлети з манкою
    Грибні котлети з манкою
    Котлети - смачне і соковите блюдо, яке люблять багато. Їх можна готувати не тільки з м'ясного фаршу, але з будь-яких овочів. І сьогодні ми розповімо,
    Пісні котлети з капусти
    Пісні котлети з капусти
    Котлети - смачне і ситне блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром. І сьогодні ми поділимося цікавими рецептами створення пісних котлет з капусти.
    Сочевичні котлети
    Сочевичні котлети
    Сочевиця - корисна крупа, з якої можна зробити безліч цікавих страв. І сьогодні поговоримо про вегетаріанських чечевичних котлетки з додаванням