» » Тушкована капуста з картоплею і м'ясом

Тушкована капуста з картоплею і м'ясом

Тушкована капуста з картоплею і м'ясом
Різноманітність страв, які викликають припливи ностальгії, може бути безмежним, але більшість людей погодиться, що капуста – безсумнівний лідер у списку. Пропонуємо вам кілька варіантів ситної, і готової зігріти в будь-яку хвилину тушкованої капусти з картоплею та м'ясом.

Рецепт тушкованої капусти з картоплею і м'ясом


Інгредієнти:

  • яловичі кістки - 450 г;

  • яловича вирізка (шматки для гасіння) - 450 г;

  • ріпчаста цибуля - 120 г;

  • картопля (звичайний або солодкий) - 350 г;

  • морква - 200 г;

  • капуста білокачанна - 450 г;

  • листя лавра, запашний перець - за смаком.


  • Приготування
    На дно жаровні або інший глибокої товстостінного посуду кладемо половинку ріпчастої цибулі, лавр, горошини перцю і яловичі кістки, а потім заливаємо їх 3 літрами води. Варимо міцний яловичий бульйон не менше 2 годин, після чого пропускаємо його через сито і позбавляємося від вареної цибулі, прянощів і кісток.
    Залишився свіжий цибулю шаткуємо разом з капустяними листками. Картопляні бульби з морквою ріжемо кубиками. Шматочки яловичини придатні для гасіння кладемо на суху і сильно розігріту сковороду, а як тільки вони схопляться, додаємо овочі і заливаємо все половиною приготованого бульйону. Готуємо тушковану капусту з картоплею і м'ясом до м'якості овочів, при необхідності підливаючи додаткові порції бульйону. Якщо ви хочете отримати трохи більш рідке, «супове» рагу, то не давайте бульйону випаровуватися до кінця.

    Тушкована квашена капуста з картоплею і м'ясом


    Інгредієнти:

  • яловичий бульйон - 940 мл;

  • солонина з яловичини - 750 г;

  • картопляні бульби - 750 г;

  • морква - 140 г;

  • стебла селери - 120 г;

  • цибуля ріпчаста - 90 г;

  • квашена капуста - 450 г;

  • лист лавра.


  • Приготування
    Промивши і очистивши бульби картоплі, крупно нарізаємо їх. Розігріваємо чашу мультиварки і пасеруємо в ній ріпчасту цибулю, селеру і моркву до легкого золотистого відтінку. До засмажки кладемо капусту і картоплю, кубики солонини, лавр, після чого заливаємо вміст чаші готовим яловичим бульйоном. Тушкована капуста з картоплею м'ясом готується в мультиварці на режимі «Суп» півтори години.
    Якщо ви віддаєте перевагу звичайну плиту новомодних гаджетів, то розігрійте жаровню і точно також обсмажте в ній супові овочі (селера, цибуля, морква), додайте інші інгредієнти, включаючи бульйон і тушкуйте на середньому вогні близько години.

    Свіжа капуста тушкована з м'ясом і картоплею в пиві


    Цей рецепт навряд чи назвеш маминим, але це прекрасна сучасна альтернатива звичному капустяно-м'ясного рагу. Повірте, ця пляшечка «Гіннесса» дасть знати про себе, винісши звична страва на новий рівень.
    Інгредієнти:

  • яловича вирізка - 750 г;

  • борошно - 25 г;

  • ріпчаста цибуля - 160 г;

  • гриби - 300 г;

  • пиво «Гіннес» - 350 мл;

  • прованські трави - 5 г;
  • Тушкована капуста з картоплею і м'ясом

  • сушену цибулю і часник - по 1/4 ч. ложки;

  • картопля - 220 г;

  • яловичий бульйон - 2 л;

  • капуста білокачанна - 340 г;

  • зелень петрушки, тостовий хліб, сир - для подачі.


  • Приготування
    Нарізану кубиками яловичу м'якоть, не економлячи, приправляємо сіллю і посипаємо борошном. Обсмажуємо яловичину на парі столових ложок розігрітого масла, поки не стане рум'яною, після чого переміщуємо м'ясо на окрему страву, а замість нього пасеруємо цибулю і заливаємо його пивом. Опісля 6 хвилин, коли частина «Гіннесса» випаруватися, додаємо в блюдо трави і спеції, кладемо кубики картоплі, гриби, нашатковану капусту і перемішуємо. Заливаємо інгредієнти яловичим бульйоном і тушкуємо на повільному вогні півтори години. Розкладаємо тушковану капусту з картоплею, м'ясом і грибами по піалах, зверху накриваємо тостом, посипаємо сиром і ставимо під гриль на кілька хвилин. Порція зелені перед подачею і можна пробувати!
    Додав: admin | 21-06-2015, 12:24
    Переглядів: 327