Тушкована капуста з картоплею і м'ясом
Різноманітність страв, які викликають припливи ностальгії, може бути безмежним, але більшість людей погодиться, що капуста – безсумнівний лідер у списку. Пропонуємо вам кілька варіантів ситної, і готової зігріти в будь-яку хвилину тушкованої капусти з картоплею та м'ясом.
Інгредієнти:
яловичі кістки - 450 г;
яловича вирізка (шматки для гасіння) - 450 г;
ріпчаста цибуля - 120 г;
картопля (звичайний або солодкий) - 350 г;
морква - 200 г;
капуста білокачанна - 450 г;
листя лавра, запашний перець - за смаком.
Приготування
На дно жаровні або інший глибокої товстостінного посуду кладемо половинку ріпчастої цибулі, лавр, горошини перцю і яловичі кістки, а потім заливаємо їх 3 літрами води. Варимо міцний яловичий бульйон не менше 2 годин, після чого пропускаємо його через сито і позбавляємося від вареної цибулі, прянощів і кісток.
Залишився свіжий цибулю шаткуємо разом з капустяними листками. Картопляні бульби з морквою ріжемо кубиками. Шматочки яловичини придатні для гасіння кладемо на суху і сильно розігріту сковороду, а як тільки вони схопляться, додаємо овочі і заливаємо все половиною приготованого бульйону. Готуємо тушковану капусту з картоплею і м'ясом до м'якості овочів, при необхідності підливаючи додаткові порції бульйону. Якщо ви хочете отримати трохи більш рідке, «супове» рагу, то не давайте бульйону випаровуватися до кінця.
Інгредієнти:
яловичий бульйон - 940 мл;
солонина з яловичини - 750 г;
картопляні бульби - 750 г;
морква - 140 г;
стебла селери - 120 г;
цибуля ріпчаста - 90 г;
квашена капуста - 450 г;
лист лавра.
Приготування
Промивши і очистивши бульби картоплі, крупно нарізаємо їх. Розігріваємо чашу мультиварки і пасеруємо в ній ріпчасту цибулю, селеру і моркву до легкого золотистого відтінку. До засмажки кладемо капусту і картоплю, кубики солонини, лавр, після чого заливаємо вміст чаші готовим яловичим бульйоном. Тушкована капуста з картоплею м'ясом готується в мультиварці на режимі «Суп» півтори години.
Якщо ви віддаєте перевагу звичайну плиту новомодних гаджетів, то розігрійте жаровню і точно також обсмажте в ній супові овочі (селера, цибуля, морква), додайте інші інгредієнти, включаючи бульйон і тушкуйте на середньому вогні близько години.
Цей рецепт навряд чи назвеш маминим, але це прекрасна сучасна альтернатива звичному капустяно-м'ясного рагу. Повірте, ця пляшечка «Гіннесса» дасть знати про себе, винісши звична страва на новий рівень.
Інгредієнти:
яловича вирізка - 750 г;
борошно - 25 г;
ріпчаста цибуля - 160 г;
гриби - 300 г;
пиво «Гіннес» - 350 мл;
прованські трави - 5 г;
сушену цибулю і часник - по 1/4 ч. ложки;
картопля - 220 г;
яловичий бульйон - 2 л;
капуста білокачанна - 340 г;
зелень петрушки, тостовий хліб, сир - для подачі.
Приготування
Нарізану кубиками яловичу м'якоть, не економлячи, приправляємо сіллю і посипаємо борошном. Обсмажуємо яловичину на парі столових ложок розігрітого масла, поки не стане рум'яною, після чого переміщуємо м'ясо на окрему страву, а замість нього пасеруємо цибулю і заливаємо його пивом. Опісля 6 хвилин, коли частина «Гіннесса» випаруватися, додаємо в блюдо трави і спеції, кладемо кубики картоплі, гриби, нашатковану капусту і перемішуємо. Заливаємо інгредієнти яловичим бульйоном і тушкуємо на повільному вогні півтори години. Розкладаємо тушковану капусту з картоплею, м'ясом і грибами по піалах, зверху накриваємо тостом, посипаємо сиром і ставимо під гриль на кілька хвилин. Порція зелені перед подачею і можна пробувати!
Рецепт тушкованої капусти з картоплею і м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
На дно жаровні або інший глибокої товстостінного посуду кладемо половинку ріпчастої цибулі, лавр, горошини перцю і яловичі кістки, а потім заливаємо їх 3 літрами води. Варимо міцний яловичий бульйон не менше 2 годин, після чого пропускаємо його через сито і позбавляємося від вареної цибулі, прянощів і кісток.
Залишився свіжий цибулю шаткуємо разом з капустяними листками. Картопляні бульби з морквою ріжемо кубиками. Шматочки яловичини придатні для гасіння кладемо на суху і сильно розігріту сковороду, а як тільки вони схопляться, додаємо овочі і заливаємо все половиною приготованого бульйону. Готуємо тушковану капусту з картоплею і м'ясом до м'якості овочів, при необхідності підливаючи додаткові порції бульйону. Якщо ви хочете отримати трохи більш рідке, «супове» рагу, то не давайте бульйону випаровуватися до кінця.
Тушкована квашена капуста з картоплею і м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Промивши і очистивши бульби картоплі, крупно нарізаємо їх. Розігріваємо чашу мультиварки і пасеруємо в ній ріпчасту цибулю, селеру і моркву до легкого золотистого відтінку. До засмажки кладемо капусту і картоплю, кубики солонини, лавр, після чого заливаємо вміст чаші готовим яловичим бульйоном. Тушкована капуста з картоплею м'ясом готується в мультиварці на режимі «Суп» півтори години.
Якщо ви віддаєте перевагу звичайну плиту новомодних гаджетів, то розігрійте жаровню і точно також обсмажте в ній супові овочі (селера, цибуля, морква), додайте інші інгредієнти, включаючи бульйон і тушкуйте на середньому вогні близько години.
Свіжа капуста тушкована з м'ясом і картоплею в пиві
Цей рецепт навряд чи назвеш маминим, але це прекрасна сучасна альтернатива звичному капустяно-м'ясного рагу. Повірте, ця пляшечка «Гіннесса» дасть знати про себе, винісши звична страва на новий рівень.
Інгредієнти:
Приготування
Нарізану кубиками яловичу м'якоть, не економлячи, приправляємо сіллю і посипаємо борошном. Обсмажуємо яловичину на парі столових ложок розігрітого масла, поки не стане рум'яною, після чого переміщуємо м'ясо на окрему страву, а замість нього пасеруємо цибулю і заливаємо його пивом. Опісля 6 хвилин, коли частина «Гіннесса» випаруватися, додаємо в блюдо трави і спеції, кладемо кубики картоплі, гриби, нашатковану капусту і перемішуємо. Заливаємо інгредієнти яловичим бульйоном і тушкуємо на повільному вогні півтори години. Розкладаємо тушковану капусту з картоплею, м'ясом і грибами по піалах, зверху накриваємо тостом, посипаємо сиром і ставимо під гриль на кілька хвилин. Порція зелені перед подачею і можна пробувати!
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкована капуста з м'ясом в мультиварці
Хочемо з вами поділитися простим рецептом капусти, тушкованою з м'ясом в мультиварці. Блюдо виходить дуже смачне і соковите, від нього неможливо
Тушкована квашена капуста з м'ясом
Тушкована капуста з м'ясом дуже популярна в Західній Європі, де її зазвичай подають з пивом і хлібом. У нашій країні це блюдо теж припало до смаку
Тушкована капуста з картоплею - рецепт
У кожної господині напевно є свій рецепт приготування такого популярного страви, як тушкована капуста з картоплею та м'ясом. І сьогодні ми хочемо вам
Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
Тушкована капуста з м'ясом - це смачне і корисне блюдо, яке можна готувати цілий рік. Можна тушкувати як свіжу, так і квашену або навіть кольорову
Тушкована капуста зі свининою
Тушкована капуста зі свининою - знайоме і смачне блюдо з дитинства. Чудово підходить для ситного обіду або вечері, і головне її приготувати досить
Капуста з м'ясом в мультиварці
Капуста з м'ясом - смачне і ароматне блюдо. Але тушкувати її можна не тільки в казані або сковорідці. Можна максимально спростити процес готування,