Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг з капустою і фаршем

Пиріг з капустою і фаршем

21-06-2015, 11:54
1 202
Пиріг з капустою і фаршем
Якщо ви досі дотримуєтеся думки про те, що пироги – страва складне в приготуванні, то ми поспішаємо розвіяти цей міф поруч таких рецептів. Пиріг з капустою і фаршем стане порятунком для тих, хто хоче вдосконалити свої пекарські навички, але не знає з чого варто почати.

Пиріг з м'ясом і капустою – рецепт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 180 г;

  • вершкове масло - 220 г;

  • крижана вода - 60 мл


  • Для начинки:

  • м'ясний фарш - 500 г;

  • молода капуста - 500 г;

  • оливкова олія - 30 мл;

  • ріпчаста цибуля - 80 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • сир фета - 120 г;

  • зелень кропу і петрушки.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати пиріг з капустою і м'ясом слід зробити тісто. Оскільки в даному рецепті основою страви буде виступати пісочне тісто, його необхідно витримати в холодильнику перед розкочуванням. Розітріть борошно з холодним маслом, а в отриману крихту додайте дрібку солі і влийте воду. З'єднайте тісто в єдиний кого, але не вимішуйте його довго: від тепла рук масло почне розм'якшуватися, завдяки чому хрустке пісочне тісто перетвориться на хисткий пишний корж після випікання. Оберніть ком тесту плівкою і залиште в холодильнику на весь той час, що ми присвятимо приготування начинки.
    Для начинки на розігрітій олії пасеруємо цибулю. До прозорих цибульним скибочками додаємо фарш і чекаємо, поки він підрум'яниться. Кладемо до фаршу розтертий в пасту часник, а коли останній пустить аромат – додаємо нашатковану капусту. Начинка з капусти з м'ясом для пирога повинна провести на вогні не менше 25 хвилин. Змішуємо фарш з фетою і зеленню.
    Відпочиле тісто розкачуємо і покриваємо ним дно і стінки обраної форми. На основу з тіста викладаємо начинку, краї основи підверніть. На випічку такого пирога піде близько 40 хвилин в розігрітій до 185 градусів духовці.

    Пиріг з капустою, картоплею та м'ясом


    Інгредієнти:
    Для м'ясної начинки:

  • яловичина на кістці - 25 кг;

  • ріпчаста цибуля - 750 г;

  • чебрець - 20 г;

  • часникові зубки - 8 шт.;

  • червоне вино - 750 г;

  • чорнослив - 20 шт.;

  • курячий бульйон - 3 л.


  • Для капустяно-картопляної начинки:

  • червонокачанна капуста - 600 мл;

  • буряк - 250 г;

  • вода - 280 мл;

  • картопля - 300 г;

  • пиво - 600 мл;

  • вершкове масло - 55 р.


  • Для основи:

  • упаковка готового листкового тіста;

  • яйце.


  • Приготування
    Шматки яловичини підрум'янюємо з усіх боків і прибираємо з вогню. В тій же посуді пасеруємо великі кільця цибулі з чебрецем і часником. Коли обсяг лука «усядет» на третину, повертаємо у посуд м'ясо, кладемо чорнослив, заливаємо все вином і бульйоном поверх. Тушкуємо яловичину 25 години.
    На вершковому маслі припускаємо нашатковану капусту і терту буряк. Кладемо кубики картоплі. Заливаємо овочі водою і пивом. Тушкуємо до повного випаровування рідини.
    Ділимо листкове тісто навпіл і розкачуємо кожен шматок в пласт товщиною півсантиметра. Одним з пластів покриваємо дно і стінки форми, розміщуємо на ньому начинку. Накриваємо пиріг другим шматком розкатаного тіста, краї обох пластів защипуємо. Змащуємо верхівку яйцем і розміщуємо блюдо в розігрітій до 190 градусів духовці 25 хвилин.

    Заливний пиріг з м'ясом і капустою


    Інгредієнти:
    Для начинки:

  • порей (біла частина) - 2 шт.;

  • нашатковані капустяне листя - 3 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 80 г;

  • листя чебрецю - 1 ч. ложка;

  • м'ясний фарш - 280 м;

  • зернова гірчиця - 10 г;

  • темне пиво - 240 мл


  • Для тіста:

  • яйця - 3 шт.;

  • кефір - 120 мл;
  • Пиріг з капустою і фаршем

  • борошно - 120 г;

  • молоко - 120 мл


  • Приготування
    Нашатковану капусту обсмажуємо разом з пореєм і півкільцями звичайного ріпчастої цибулі. Доведені до напівготовності овочі приправляємо чебрецем і сіллю, додаємо до них яловичий фарш, заливаємо пивом. Коли вся рідина зі сковороди випарується – начинка готова до подальших маніпуляціям.
    Збиваємо яйця з молочними продуктами і борошном. Викладаємо суміш з фаршу з капустою в обрану форму для запікання. Заливаємо начинку тістом, перемішуємо і розміщуємо у доведеної до 180 градусів духовці. Швидкий пиріг з м'ясом і капустою буде готовий через півгодини.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріжки з листкового тіста з капустою
    Пиріжки з листкового тіста з капустою
    Пропонуємо вам швидкий рецепт приготування пиріжків з капустою з готового листкового тіста. Пиріжки виходять дуже смачними: ніжна капустяна начинка у
    Швидкий пиріг з капустою
    Швидкий пиріг з капустою
    Пироги з капустою, напевно, люблять у всіх сім'ях. Пропонуємо кілька варіантів такої несолодкої випічки, які завжди виручать, якщо у вас мало часу
    Швидкий пиріг з яйцем і зеленою цибулею
    Швидкий пиріг з яйцем і зеленою цибулею
    У сезон свіжої зелені пропонуємо вам приготувати не тільки смачний, але і дуже корисний і швидкий пиріг з зеленою цибулею і яйцями. Рекомендуємо
    М'ясний пиріг в духовці - рецепт
    М'ясний пиріг в духовці - рецепт
    М'ясний пиріг - завжди виграшний варіант ситної і смачної випічки, яка стане чудовим частуванням для всієї родини. Приготувати м'ясний пиріг можна
    Заливний пиріг з капустою
    Заливний пиріг з капустою
    Заливний пиріг - це смачне і ніжне блюдо, яке отримало свою назву завдяки рідкого тесту, яким буквально заливають начинку. Вона може бути з чого
    Пиріжки з м'ясом і капустою
    Пиріжки з м'ясом і капустою
    Пиріжки - блюдо улюблені багатьма. Їх готують з різними начинками: овочевими, м'ясними, солодкими. І сьогодні мова піде про дивовижних пиріжках з