Якщо ви досі дотримуєтеся думки про те, що пироги – страва складне в приготуванні, то ми поспішаємо розвіяти цей міф поруч таких рецептів. Пиріг з капустою і фаршем стане порятунком для тих, хто хоче вдосконалити свої пекарські навички, але не знає з чого варто почати.
Пиріг з м'ясом і капустою – рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 180 г; вершкове масло - 220 г; крижана вода - 60 мл Для начинки:
м'ясний фарш - 500 г; молода капуста - 500 г; оливкова олія - 30 мл; ріпчаста цибуля - 80 г; часникові зубки - 2 шт.; сир фета - 120 г; зелень кропу і петрушки. Приготування Перед тим, як приготувати пиріг з капустою і м'ясом слід зробити тісто. Оскільки в даному рецепті основою страви буде виступати пісочне тісто, його необхідно витримати в холодильнику перед розкочуванням. Розітріть борошно з холодним маслом, а в отриману крихту додайте дрібку солі і влийте воду. З'єднайте тісто в єдиний кого, але не вимішуйте його довго: від тепла рук масло почне розм'якшуватися, завдяки чому хрустке пісочне тісто перетвориться на хисткий пишний корж після випікання. Оберніть ком тесту плівкою і залиште в холодильнику на весь той час, що ми присвятимо приготування начинки.
Для начинки на розігрітій олії пасеруємо цибулю. До прозорих цибульним скибочками додаємо фарш і чекаємо, поки він підрум'яниться. Кладемо до фаршу розтертий в пасту часник, а коли останній пустить аромат – додаємо нашатковану капусту. Начинка з капусти з м'ясом для пирога повинна провести на вогні не менше 25 хвилин. Змішуємо фарш з фетою і зеленню.
Відпочиле тісто розкачуємо і покриваємо ним дно і стінки обраної форми. На основу з тіста викладаємо начинку, краї основи підверніть. На випічку такого пирога піде близько 40 хвилин в розігрітій до 185 градусів духовці.
Пиріг з капустою, картоплею та м'ясом
Інгредієнти: Для м'ясної начинки:
яловичина на кістці - 25 кг; ріпчаста цибуля - 750 г; чебрець - 20 г; часникові зубки - 8 шт.; червоне вино - 750 г; чорнослив - 20 шт.; курячий бульйон - 3 л. Для капустяно-картопляної начинки:
червонокачанна капуста - 600 мл; буряк - 250 г; вода - 280 мл; картопля - 300 г; пиво - 600 мл; вершкове масло - 55 р. Для основи:
упаковка готового листкового тіста; яйце. Приготування Шматки яловичини підрум'янюємо з усіх боків і прибираємо з вогню. В тій же посуді пасеруємо великі кільця цибулі з чебрецем і часником. Коли обсяг лука «усядет» на третину, повертаємо у посуд м'ясо, кладемо чорнослив, заливаємо все вином і бульйоном поверх. Тушкуємо яловичину 25 години.
На вершковому маслі припускаємо нашатковану капусту і терту буряк. Кладемо кубики картоплі. Заливаємо овочі водою і пивом. Тушкуємо до повного випаровування рідини.
Ділимо листкове тісто навпіл і розкачуємо кожен шматок в пласт товщиною півсантиметра. Одним з пластів покриваємо дно і стінки форми, розміщуємо на ньому начинку. Накриваємо пиріг другим шматком розкатаного тіста, краї обох пластів защипуємо. Змащуємо верхівку яйцем і розміщуємо блюдо в розігрітій до 190 градусів духовці 25 хвилин.
Заливний пиріг з м'ясом і капустою
Інгредієнти: Для начинки:
порей (біла частина) - 2 шт.; нашатковані капустяне листя - 3 ст.; ріпчаста цибуля - 80 г; листя чебрецю - 1 ч. ложка; м'ясний фарш - 280 м; зернова гірчиця - 10 г; темне пиво - 240 мл Для тіста:
яйця - 3 шт.; кефір - 120 мл; борошно - 120 г; молоко - 120 мл Приготування Нашатковану капусту обсмажуємо разом з пореєм і півкільцями звичайного ріпчастої цибулі. Доведені до напівготовності овочі приправляємо чебрецем і сіллю, додаємо до них яловичий фарш, заливаємо пивом. Коли вся рідина зі сковороди випарується – начинка готова до подальших маніпуляціям.
Збиваємо яйця з молочними продуктами і борошном. Викладаємо суміш з фаршу з капустою в обрану форму для запікання. Заливаємо начинку тістом, перемішуємо і розміщуємо у доведеної до 180 градусів духовці. Швидкий пиріг з м'ясом і капустою буде готовий через півгодини.