» » Пиріг з капустою і м'ясом

Пиріг з капустою і м'ясом

Пиріг з капустою і м'ясом
У вихідні дні або з нагоди сімейного події можна спекти пиріг з м'ясом і капустою і ваші домашні і, можливо, гості порадіють ситна і смачна випічка.
Варіантів приготування таких пирогів безліч, капусту можна використовувати свіжу або квашену, а м'ясо краще перемолоти у фарш.
У виборі тесту можливі варіанти.
Спробуємо підійти до питання максимально креативно, тоді наша випічка вийде не тільки ситна і смачна, але і оригінальною.

Заливний пиріг з капустою і курячим фаршем в духовці


Інгредієнти:

  • яйце куряче – 2 шт.;

  • кефір - 15 склянки;

  • сіль – 1 щіпка;

  • сода погашена – 1 щіпка;

  • борошно пшеничне;

  • шматочок вершкового масла;


  • Для начинки:

  • капуста білокачанна – 05 вилка;

  • м'ясо куряче без шкіри і кісточок – 300 г;

  • печериці свіжі – 5 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • чорний перець мелений;

  • зелень кінзи і петрушки.


  • Приготування
    Треба замісити тісто по консистенції близьке до сметані або йогурту (яйця, кефір, сіль, сода погашена + просеянная борошно). Вимішувати зручно виделкою віночком або міксером.
    Капусту нашинкуем, трохи присолим і примнем руками, щоб пустила сік, коли це станеться, заллємо окропом хвилин на 5 потім відкинемо на друшляк. Змішаємо бланшировану капусту з рубаною зеленню.
    Гриби проваримо протягом 20 хвилин і остудимо.
    М'ясо, очищений цибулю і гриби пропустимо через м'ясорубку з великою насадкою. Приправимо фарш меленим чорним перцем і трохи присолим.
    Змастимо форму вершковим маслом (силіконові можна не змащувати). Заллємо в форму 1/2 частину тіста, зверху рівномірно розподіляючи викладемо шар фаршу, а наступним – шар капусти. Заллємо все другою половиною тіста. Випікаємо протягом 35-40 хвилин. Вийшло швидко і нетривіально, пиріг легкий і смачний. Можете піч відразу 2 відлетить, що називається в момент.
    Перед розрізанням пиріг треба трохи остудити. До такого пирога добре подати грибний або овочевий бульйон .

    Оригінальний пиріг з квашеною капустою і м'ясом з листкового тіста


    Щоб не возитися листкове тісто можна купити вже готове в продуктових магазинах або будинкових кухнях. Звичайно ж, краще приготувати його самостійно на натуральному вершковому маслі, тоді ви будете впевнені, що не використовувався шкідливий маргарин.
    Інгредієнти:

  • тісто листкове готове – упаковка з 2 аркушів;

  • м'ясо свиняче не занадто пісне – 400 г;

  • капуста квашена – 400 г;

  • зелень (молодий цибуля, петрушка, кінза);


  • Для заливки:

  • яйце куряче – 2 шт.;

  • молоко – 1 стакан;

  • сир твердий тертий – 50 г;

  • борошно пшеничне – 1 ст. ложка;

  • шматочок вершкового масла.


  • Приготування
    М'ясо пропустимо через м'ясорубку, додамо у фарш дрібно нарубану зелень, трохи приправимо спеціями і присолим. Капусту промиємо і відкинемо на друшляк.
    На лист тіста довгастої форми, рівномірно розподіляючи, викладемо шар м'ясного фаршу, а зверху шар капусти. Звернемо щільний рулет і разрежем його на рівні частини. У нас вийшли рулетики.
    Змішуємо інгредієнти заливки, змащуємо маслом форму і наливаємо трохи заливки на дно.
    Пиріг з капустою і м'ясом
    Ставимо в форму рулетики (на бік), зверху – решту заливку. Випікаємо протягом 40 хвилин. Отриманий у формі квітки пиріг чудово виглядає на столі, його легко розділяти на порції.
    До складу начинки такого пирога ви можете включити подрібнені тушковані гриби з цибулею (може, і з морквою) і трохи звареного розсипчастого рису (за смаком він цілком гармонійно поєднується з м'ясом і капустою).
    Замість листкового тесту ви можете використовувати прісне дріжджове, традиційне для російських пирогів.
    До такого пирога добре подати гарячий м'ясний або грибний бульйон, овочеві соління, ягідні настоянки.
    Додав: admin | 21-06-2015, 11:48
    Переглядів: 1536