Пиріг з капустою і м'ясом

Варіантів приготування таких пирогів безліч, капусту можна використовувати свіжу або квашену, а м'ясо краще перемолоти у фарш.
У виборі тесту можливі варіанти.
Спробуємо підійти до питання максимально креативно, тоді наша випічка вийде не тільки ситна і смачна, але і оригінальною.
Заливний пиріг з капустою і курячим фаршем в духовці
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Треба замісити тісто по консистенції близьке до сметані або йогурту (яйця, кефір, сіль, сода погашена + просеянная борошно). Вимішувати зручно виделкою віночком або міксером.
Капусту нашинкуем, трохи присолим і примнем руками, щоб пустила сік, коли це станеться, заллємо окропом хвилин на 5 потім відкинемо на друшляк. Змішаємо бланшировану капусту з рубаною зеленню.
Гриби проваримо протягом 20 хвилин і остудимо.
М'ясо, очищений цибулю і гриби пропустимо через м'ясорубку з великою насадкою. Приправимо фарш меленим чорним перцем і трохи присолим.
Змастимо форму вершковим маслом (силіконові можна не змащувати). Заллємо в форму 1/2 частину тіста, зверху рівномірно розподіляючи викладемо шар фаршу, а наступним – шар капусти. Заллємо все другою половиною тіста. Випікаємо протягом 35-40 хвилин. Вийшло швидко і нетривіально, пиріг легкий і смачний. Можете піч відразу 2 відлетить, що називається в момент.
Перед розрізанням пиріг треба трохи остудити. До такого пирога добре подати грибний або овочевий бульйон .
Оригінальний пиріг з квашеною капустою і м'ясом з листкового тіста
Щоб не возитися листкове тісто можна купити вже готове в продуктових магазинах або будинкових кухнях. Звичайно ж, краще приготувати його самостійно на натуральному вершковому маслі, тоді ви будете впевнені, що не використовувався шкідливий маргарин.
Інгредієнти:
Для заливки:
Приготування
М'ясо пропустимо через м'ясорубку, додамо у фарш дрібно нарубану зелень, трохи приправимо спеціями і присолим. Капусту промиємо і відкинемо на друшляк.
На лист тіста довгастої форми, рівномірно розподіляючи, викладемо шар м'ясного фаршу, а зверху шар капусти. Звернемо щільний рулет і разрежем його на рівні частини. У нас вийшли рулетики.
Змішуємо інгредієнти заливки, змащуємо маслом форму і наливаємо трохи заливки на дно.

До складу начинки такого пирога ви можете включити подрібнені тушковані гриби з цибулею (може, і з морквою) і трохи звареного розсипчастого рису (за смаком він цілком гармонійно поєднується з м'ясом і капустою).
Замість листкового тесту ви можете використовувати прісне дріжджове, традиційне для російських пирогів.
До такого пирога добре подати гарячий м'ясний або грибний бульйон, овочеві соління, ягідні настоянки.
Рекомендуємо добрі рецепти

Пиріг з капустою і консервованою рибою
Капуста і риба - досить незвичайне поєднання для пирога. Консервована риба, просочує своїм маринадом всі інгредієнти і робить начинку більш соковитою

Пиріг з квашеною капустою
Ароматний пиріг з квашеною капустою зможе приготувати навіть починаюча господиня. Крім того, така випічка підійде для пісного столу і для

Пиріг з капустою з листкового тіста
Дуже смачний і швидкий пиріг з капустою з листкового тіста. Аромат під час приготування варто просто приголомшливий. Така випічка – це безпрограшний

Пиріг на майонезі
Всі ми любимо пироги з різноманітними начинками. А ви знаєте, що тісто для них можна зробити на майонезі, вийде дуже смачно, хоч і не зовсім корисно.

Пиріг з капустою і рибою
Пиріг з капустою і рибою - це традиційна випічка багатьох народів світу. І в нашій статті ми зібрали прості, але в теж час оригінальні рецепти цього

Пиріг з капустою і яйцем
Всі ми любимо пироги. Їх готують з різними начинками: м'ясними, рибними, овочевими та солодкими. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижний пиріг