Пиріг з капустою і м'ясом
У вихідні дні або з нагоди сімейного події можна спекти пиріг з м'ясом і капустою і ваші домашні і, можливо, гості порадіють ситна і смачна випічка.
Варіантів приготування таких пирогів безліч, капусту можна використовувати свіжу або квашену, а м'ясо краще перемолоти у фарш.
У виборі тесту можливі варіанти.
Спробуємо підійти до питання максимально креативно, тоді наша випічка вийде не тільки ситна і смачна, але і оригінальною.
Інгредієнти:
яйце куряче – 2 шт.;
кефір - 15 склянки;
сіль – 1 щіпка;
сода погашена – 1 щіпка;
борошно пшеничне;
шматочок вершкового масла;
Для начинки:
капуста білокачанна – 05 вилка;
м'ясо куряче без шкіри і кісточок – 300 г;
печериці свіжі – 5 шт.;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
чорний перець мелений;
зелень кінзи і петрушки.
Приготування
Треба замісити тісто по консистенції близьке до сметані або йогурту (яйця, кефір, сіль, сода погашена + просеянная борошно). Вимішувати зручно виделкою віночком або міксером.
Капусту нашинкуем, трохи присолим і примнем руками, щоб пустила сік, коли це станеться, заллємо окропом хвилин на 5 потім відкинемо на друшляк. Змішаємо бланшировану капусту з рубаною зеленню.
Гриби проваримо протягом 20 хвилин і остудимо.
М'ясо, очищений цибулю і гриби пропустимо через м'ясорубку з великою насадкою. Приправимо фарш меленим чорним перцем і трохи присолим.
Змастимо форму вершковим маслом (силіконові можна не змащувати). Заллємо в форму 1/2 частину тіста, зверху рівномірно розподіляючи викладемо шар фаршу, а наступним – шар капусти. Заллємо все другою половиною тіста. Випікаємо протягом 35-40 хвилин. Вийшло швидко і нетривіально, пиріг легкий і смачний. Можете піч відразу 2 відлетить, що називається в момент.
Перед розрізанням пиріг треба трохи остудити. До такого пирога добре подати грибний або овочевий бульйон .
Щоб не возитися листкове тісто можна купити вже готове в продуктових магазинах або будинкових кухнях. Звичайно ж, краще приготувати його самостійно на натуральному вершковому маслі, тоді ви будете впевнені, що не використовувався шкідливий маргарин.
Інгредієнти:
тісто листкове готове – упаковка з 2 аркушів;
м'ясо свиняче не занадто пісне – 400 г;
капуста квашена – 400 г;
зелень (молодий цибуля, петрушка, кінза);
Для заливки:
яйце куряче – 2 шт.;
молоко – 1 стакан;
сир твердий тертий – 50 г;
борошно пшеничне – 1 ст. ложка;
шматочок вершкового масла.
Приготування
М'ясо пропустимо через м'ясорубку, додамо у фарш дрібно нарубану зелень, трохи приправимо спеціями і присолим. Капусту промиємо і відкинемо на друшляк.
На лист тіста довгастої форми, рівномірно розподіляючи, викладемо шар м'ясного фаршу, а зверху шар капусти. Звернемо щільний рулет і разрежем його на рівні частини. У нас вийшли рулетики.
Змішуємо інгредієнти заливки, змащуємо маслом форму і наливаємо трохи заливки на дно. Ставимо в форму рулетики (на бік), зверху – решту заливку. Випікаємо протягом 40 хвилин. Отриманий у формі квітки пиріг чудово виглядає на столі, його легко розділяти на порції.
До складу начинки такого пирога ви можете включити подрібнені тушковані гриби з цибулею (може, і з морквою) і трохи звареного розсипчастого рису (за смаком він цілком гармонійно поєднується з м'ясом і капустою).
Замість листкового тесту ви можете використовувати прісне дріжджове, традиційне для російських пирогів.
До такого пирога добре подати гарячий м'ясний або грибний бульйон, овочеві соління, ягідні настоянки.
Варіантів приготування таких пирогів безліч, капусту можна використовувати свіжу або квашену, а м'ясо краще перемолоти у фарш.
У виборі тесту можливі варіанти.
Спробуємо підійти до питання максимально креативно, тоді наша випічка вийде не тільки ситна і смачна, але і оригінальною.
Заливний пиріг з капустою і курячим фаршем в духовці
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Треба замісити тісто по консистенції близьке до сметані або йогурту (яйця, кефір, сіль, сода погашена + просеянная борошно). Вимішувати зручно виделкою віночком або міксером.
Капусту нашинкуем, трохи присолим і примнем руками, щоб пустила сік, коли це станеться, заллємо окропом хвилин на 5 потім відкинемо на друшляк. Змішаємо бланшировану капусту з рубаною зеленню.
Гриби проваримо протягом 20 хвилин і остудимо.
М'ясо, очищений цибулю і гриби пропустимо через м'ясорубку з великою насадкою. Приправимо фарш меленим чорним перцем і трохи присолим.
Змастимо форму вершковим маслом (силіконові можна не змащувати). Заллємо в форму 1/2 частину тіста, зверху рівномірно розподіляючи викладемо шар фаршу, а наступним – шар капусти. Заллємо все другою половиною тіста. Випікаємо протягом 35-40 хвилин. Вийшло швидко і нетривіально, пиріг легкий і смачний. Можете піч відразу 2 відлетить, що називається в момент.
Перед розрізанням пиріг треба трохи остудити. До такого пирога добре подати грибний або овочевий бульйон .
Оригінальний пиріг з квашеною капустою і м'ясом з листкового тіста
Щоб не возитися листкове тісто можна купити вже готове в продуктових магазинах або будинкових кухнях. Звичайно ж, краще приготувати його самостійно на натуральному вершковому маслі, тоді ви будете впевнені, що не використовувався шкідливий маргарин.
Інгредієнти:
Для заливки:
Приготування
М'ясо пропустимо через м'ясорубку, додамо у фарш дрібно нарубану зелень, трохи приправимо спеціями і присолим. Капусту промиємо і відкинемо на друшляк.
На лист тіста довгастої форми, рівномірно розподіляючи, викладемо шар м'ясного фаршу, а зверху шар капусти. Звернемо щільний рулет і разрежем його на рівні частини. У нас вийшли рулетики.
Змішуємо інгредієнти заливки, змащуємо маслом форму і наливаємо трохи заливки на дно. Ставимо в форму рулетики (на бік), зверху – решту заливку. Випікаємо протягом 40 хвилин. Отриманий у формі квітки пиріг чудово виглядає на столі, його легко розділяти на порції.
До складу начинки такого пирога ви можете включити подрібнені тушковані гриби з цибулею (може, і з морквою) і трохи звареного розсипчастого рису (за смаком він цілком гармонійно поєднується з м'ясом і капустою).
Замість листкового тесту ви можете використовувати прісне дріжджове, традиційне для російських пирогів.
До такого пирога добре подати гарячий м'ясний або грибний бульйон, овочеві соління, ягідні настоянки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з капустою і консервованою рибою
Капуста і риба - досить незвичайне поєднання для пирога. Консервована риба, просочує своїм маринадом всі інгредієнти і робить начинку більш соковитою
Пиріг з квашеною капустою
Ароматний пиріг з квашеною капустою зможе приготувати навіть починаюча господиня. Крім того, така випічка підійде для пісного столу і для
Пиріг з капустою з листкового тіста
Дуже смачний і швидкий пиріг з капустою з листкового тіста. Аромат під час приготування варто просто приголомшливий. Така випічка – це безпрограшний
Пиріг на майонезі
Всі ми любимо пироги з різноманітними начинками. А ви знаєте, що тісто для них можна зробити на майонезі, вийде дуже смачно, хоч і не зовсім корисно.
Пиріг з капустою і рибою
Пиріг з капустою і рибою - це традиційна випічка багатьох народів світу. І в нашій статті ми зібрали прості, але в теж час оригінальні рецепти цього
Пиріг з капустою і яйцем
Всі ми любимо пироги. Їх готують з різними начинками: м'ясними, рибними, овочевими та солодкими. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижний пиріг