У вихідні дні або з нагоди сімейного події можна спекти пиріг з м'ясом і капустою і ваші домашні і, можливо, гості порадіють ситна і смачна випічка.
Варіантів приготування таких пирогів безліч, капусту можна використовувати свіжу або квашену, а м'ясо краще перемолоти у фарш.
У виборі тесту можливі варіанти.
Спробуємо підійти до питання максимально креативно, тоді наша випічка вийде не тільки ситна і смачна, але і оригінальною.
Заливний пиріг з капустою і курячим фаршем в духовці
Інгредієнти: яйце куряче – 2 шт.; кефір - 15 склянки; сіль – 1 щіпка; сода погашена – 1 щіпка; борошно пшеничне; шматочок вершкового масла; Для начинки:
капуста білокачанна – 05 вилка; м'ясо куряче без шкіри і кісточок – 300 г; печериці свіжі – 5 шт.; цибуля ріпчаста – 1 шт.; чорний перець мелений; зелень кінзи і петрушки. Приготування Треба замісити тісто по консистенції близьке до сметані або йогурту (яйця, кефір, сіль, сода погашена + просеянная борошно). Вимішувати зручно виделкою віночком або міксером.
Капусту нашинкуем, трохи присолим і примнем руками, щоб пустила сік, коли це станеться, заллємо окропом хвилин на 5 потім відкинемо на друшляк. Змішаємо бланшировану капусту з рубаною зеленню.
Гриби проваримо протягом 20 хвилин і остудимо.
М'ясо, очищений цибулю і гриби пропустимо через м'ясорубку з великою насадкою. Приправимо фарш меленим чорним перцем і трохи присолим.
Змастимо форму вершковим маслом (силіконові можна не змащувати). Заллємо в форму 1/2 частину тіста, зверху рівномірно розподіляючи викладемо шар фаршу, а наступним – шар капусти. Заллємо все другою половиною тіста. Випікаємо протягом 35-40 хвилин. Вийшло швидко і нетривіально, пиріг легкий і смачний. Можете піч відразу 2 відлетить, що називається в момент.
Перед розрізанням пиріг треба трохи остудити. До такого пирога добре подати грибний або овочевий бульйон .
Оригінальний пиріг з квашеною капустою і м'ясом з листкового тіста
Щоб не возитися листкове тісто можна купити вже готове в продуктових магазинах або будинкових кухнях. Звичайно ж, краще приготувати його самостійно на натуральному вершковому маслі, тоді ви будете впевнені, що не використовувався шкідливий маргарин.
Інгредієнти: тісто листкове готове – упаковка з 2 аркушів; м'ясо свиняче не занадто пісне – 400 г; капуста квашена – 400 г; зелень (молодий цибуля, петрушка, кінза); Для заливки:
яйце куряче – 2 шт.; молоко – 1 стакан; сир твердий тертий – 50 г; борошно пшеничне – 1 ст. ложка; шматочок вершкового масла. Приготування М'ясо пропустимо через м'ясорубку, додамо у фарш дрібно нарубану зелень, трохи приправимо спеціями і присолим. Капусту промиємо і відкинемо на друшляк.
На лист тіста довгастої форми, рівномірно розподіляючи, викладемо шар м'ясного фаршу, а зверху шар капусти. Звернемо щільний рулет і разрежем його на рівні частини. У нас вийшли рулетики.
Змішуємо інгредієнти заливки, змащуємо маслом форму і наливаємо трохи заливки на дно.
Ставимо в форму рулетики (на бік), зверху – решту заливку. Випікаємо протягом 40 хвилин. Отриманий у формі квітки пиріг чудово виглядає на столі, його легко розділяти на порції.
До складу начинки такого пирога ви можете включити подрібнені тушковані гриби з цибулею (може, і з морквою) і трохи звареного розсипчастого рису (за смаком він цілком гармонійно поєднується з м'ясом і капустою).
Замість листкового тесту ви можете використовувати прісне дріжджове, традиційне для російських пирогів.
До такого пирога добре подати гарячий м'ясний або грибний бульйон, овочеві соління, ягідні настоянки.