Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг на майонезі

Пиріг на майонезі

21-03-2015, 17:06
1 921
Пиріг на майонезі
Близько 90% росіян навіщо-то регулярно вживають в їжу готовий (тобто, з корисними добавками) майонез. Рівень споживання цього диво-соусу в Росії та деяких інших країнах СНД на душу населення вважається одним з найвищих у світі (російський ринок майонезу поступається лише ринку США). Добре б, їли майонез домашнього приготування, смачний і щодо корисний. Приготувати його, між іншим, зовсім не важко. А якщо вийде не такий густий, як готовий, ну додайте крохмалю. А без хімічних добавок вже точно можна обійтися. Втім, вибір за вами.
Винахідливі громадяни пострадянського простору придумали, як готувати з майонезом різні смаколики, наприклад, котлети або пироги.

Тісто з майонезом для пирога


Інгредієнти:

  • яйце куряче - 4 шт.;

  • майонез (щодо густий) - 250 г;

  • борошно пшеничне високосортна - 15-2 склянки;

  • харчова сода, погашена лимонним соком або оцтом - 1 щіпка.


  • Приготування
    Віночком або вилкою взобьем яйця з майонезом до стану однорідності, а потім додамо харчову соду. Поступово підсипаємо і підмішуємо борошно, обов'язково просіяне. Готове тісто по консистенції має нагадувати досить густу сметану. Сіль додавати не потрібно: у майонезі її достатньо.

    Пиріг з капустою з тіста на майонезі


    Для приготування крім тесту, яке ми вже замісили (див. вище), ще знадобиться начинка.
    Інгредієнти:

  • капуста білокачанна - 1 маленький качан;

  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;

  • перець та інші сухі мелені спеції - за вашим смаком;

  • рослинна олія;

  • сіль.


  • Приготування
    Тонко нашатковану капусту заллємо окропом і залишаємо постояти хвилин на 5-10 нехай пропарится. Після закінчення цього часу відкинемо на друшляк.
    У сковороді злегка обсмажимо дрібно нарізану цибулю, додати спецій, трохи остудимо і змішаємо з капустою. Тепер печемо пиріг. Розподіляємо по дну змащеній жиром вогнетривкої форми шар тіста, потім викладемо шар начинки і заллємо все другим шаром тесту. Випікаємо пиріг в розігрітій духовій
    Пиріг на майонезі
    шафі протягом 35-40 хвилин. Готовність визначаємо за виглядом і запахом.
    Можна спекти рибний пиріг з тестом на майонезі, для цього в якості начинки використовуємо рибний фарш з морської риби (хек, тріска, окунь, минтай, путасу, пікша). Якщо фарш сухуватий, можна додати в нього 1 куряче яйце. Випікаємо так само.
    Пиріг з картоплею на майонезі - ще одна варіація, в якості начинки використовуємо картопляне пюре . Такі пироги робляться швидко і виходять смачними, а з начинкою можна експериментувати ще і ще.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Заливний пиріг з капустою
    Заливний пиріг з капустою
    Заливний пиріг - це смачне і ніжне блюдо, яке отримало свою назву завдяки рідкого тесту, яким буквально заливають начинку. Вона може бути з чого
    Пиріжки на кефірі в духовці
    Пиріжки на кефірі в духовці
    Пиріжки - це дуже смачне і ситне блюдо, яке можна готувати з будь-м'ясний або овочевий начинкою. А якщо їх ще випікати в духовці на кефірі, то вони
    Пиріг з капустою на майонезі
    Пиріг з капустою на майонезі
    Пиріг з капустою на майонезі - це швидкий і смачний варіант обіду або вечері. Готувати начинку і тісто досить просто, і ми пропонуємо вам 2 цікавих
    Тісто на майонезі
    Тісто на майонезі
    Майонез - це універсальний продукт, який дуже широко застосовується в кулінарії. Крім салатних заправок, створення різних соусів з ним, він може
    Пиріг з ковбасою
    Пиріг з ковбасою
    Пиріг з ковбасою - це відмінний варіант страви на швидку руку, особливо, якщо несподівано прийшли гості. Його можна приготувати з тих продуктів, що є
    Пиріг з капустою і рибою
    Пиріг з капустою і рибою
    Пиріг з капустою і рибою - це традиційна випічка багатьох народів світу. І в нашій статті ми зібрали прості, але в теж час оригінальні рецепти цього