Качка з яблуками рецепт
Качка з яблуками – святкове блюдо і цікаве. Кілька рецептів, як смачно приготувати качку з яблуками, чекають вас нижче.
Інгредієнти:
качка – 1 шт.;
яблука сорту Симиренка – 3 шт.;
сіль велика – 5 г;
мелений коріандр – 1 щіпка;
чорний мелений перець;
рослинне масло.
Приготування
Тушку качки миємо, обсушуємо. Яблука нарізаємо великими шматочками і змішати з меленим коріандром. Начиняємо підготовленими таким чином яблуками тушку качки і скріплюємо отвір ниткою. Натираємо качку сіллю і перцем. Після цього укладаємо її швом вгору в каструлю мультиварки. Під закритою кришкою в режимі «Випічка» готуємо 25 хвилин. Потім перевертаємо тушку на іншу сторону і обсмажуємо ще стільки ж часу. Після цього виставляємо режим «Гасіння» і час – 15 години. Після цього потрібно перевірити тушку качки на готовність. Для цього потрібно проткнути вилкою м'ясо в області суглоба. Якщо витекла прозора рідина, качка готова. Якщо ж вытекаем червона водичка, птицю потрібно готувати ще. У такому разі тушкуємо ще хвилин 30-40. Коли ж качка все-таки буде готова, виймаємо її, розрізаємо шов і видаляємо нитки. Витягаємо яблука, ділимо тушку на порційні шматочки і подаємо до столу.
Інгредієнти:
качка – 15 кг;
часник – 1 зубчик;
яблука – 5 шт.;
спеції для птиці – 1 упаковка.
Приготування
Щоб приготувати качку, тушковану з яблуками, ділимо тушку на шматочки. Зубчик часнику очистити і дрібно-дрібно рубаємо. Додаємо спеції для птиці і перемішуємо. Відправляємо суміш у миску з шматками качки і перемішуємо, щоб птиця з усіх сторін покрилася приправою. Залишаємо качку години маринуватися на 2 а можна і довше. Тепер викладаємо шматки птиці на суху розігріту сковороду. Ніякого масла не потрібно, так як в процесі термічної обробки буде виходити жир з самої качки. Отже, обсмажуємо птицю з одного боку, потім з іншого. Готові обсмажені шматочки складаємо в сотейник. Тепер займемося яблуками – почистимо їх, виріжемо серцевинки і наріжемо часточками. Шматки качки покриваємо шаром нарізаних яблук. Зверху їх також можна злегка притрусити приправою для птиці. Вливаємо близько 50 мл води, накриваємо сотейник кришкою і ставимо на вогонь. Як тільки рідина закипить, зменшуємо його до мінімуму і готуємо 2 години. Качку, тушковану шматочками, з яблуками подаємо до столу з улюбленим гарніром.
Інгредієнти:
качка – 1 шт.;
вершкове масло – 50 г;
червоне сухе вино – 200 мл;
мед натуральний – 15 ст. ложки;
яблука дрібні – 1 кг;
сіль, чорний перець, цукор.
Приготування
Вливаємо Вино в сотейник, додаємо мед, ставимо на малий вогонь і уварюємо близько 10 хвилин. За цей час об'єм рідини повинен зменшитися приблизно в 2 рази. Після цього додаємо шматочок вершкового масла, перемішуємо і знімаємо з вогню. Солимо, перчимо за смаком. Моєму яблука і ріжемо на 4 частини, видаляємо серцевину. Складаємо підготовлені яблука в миску і поливаємо їх половиною приготованого соусу. Тушку качки миємо, обсушуємо, натираємо сіллю. Всередину поміщаємо яблучну начинку. Отвір скріплюємо дерев'яними шпажками. Іншим винним соусом змащуємо тушку птиці. Викладаємо її на деко грудкою вгору, підливаємо 50 мл води і відправляємо на півтори години в духовку, температура якої повинна бути близько 200 °С.
Інгредієнти:
качка – 2 кг;
яблука – 3 шт.;
сухий шавлія – 15 ч. ложки;
суміш насіння чебрецю і майорану – 15 ч. ложки;
бульйон м'ясний – 125 мл;
сіль, білий мелений перець.
Приготування
Качку миємо, обсушуємо, натираємо сумішшю солі і перцю. Зсередини натираємо також шавлією. Яблука миємо, видаляємо середину і ріжемо кожне на 8 частин. Змішуємо їх з майораном і чебрецем і фаршируємо качку. Зашиваємо отвір. Укладаємо качку у форму для мікрохвильовки, накриваємо кришкою і при максимальній потужності готуємо півгодини. Потім вливаємо половину бульйону і готуємо ще півгодини.
Інгредієнти:
качка – 1 шт.;
картопля – 7 шт.;
яблука – 7 шт.;
сіль;
прованські трави сухі – 1 ст. ложка;
оливкова олія;
вершкове масло пряжене;
чорний мелений перець.
Приготування
Тушку качки гарненько намазуємо розтопленим вершковим маслом, натираємо сіллю і перцем. 4 яблука візьмемо для приготування начинки. Чистимо їх, видаляємо серцевину і ріжемо великими кубиками. Тушку начиняємо яблуками, зашиваємо отвір. Поміщаємо її швом вгору на деко і запікаємо 40 хвилин при 200°С. Раз в 15 хвилин поливаємо тушку виділився жиром. Поки качка печеться, ріжемо часточками картоплю. Притрушиваем її сіллю, додаємо оливкову олію, прованські трави і гарненько перемішуємо. Решта яблука нарізаємо часточками. Деко з качкою виймаємо з духовки, навколо тушки викладаємо картоплю і яблука. Знову ставимо в духовку ще хвилин на 40.
Качка з яблуками в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Тушку качки миємо, обсушуємо. Яблука нарізаємо великими шматочками і змішати з меленим коріандром. Начиняємо підготовленими таким чином яблуками тушку качки і скріплюємо отвір ниткою. Натираємо качку сіллю і перцем. Після цього укладаємо її швом вгору в каструлю мультиварки. Під закритою кришкою в режимі «Випічка» готуємо 25 хвилин. Потім перевертаємо тушку на іншу сторону і обсмажуємо ще стільки ж часу. Після цього виставляємо режим «Гасіння» і час – 15 години. Після цього потрібно перевірити тушку качки на готовність. Для цього потрібно проткнути вилкою м'ясо в області суглоба. Якщо витекла прозора рідина, качка готова. Якщо ж вытекаем червона водичка, птицю потрібно готувати ще. У такому разі тушкуємо ще хвилин 30-40. Коли ж качка все-таки буде готова, виймаємо її, розрізаємо шов і видаляємо нитки. Витягаємо яблука, ділимо тушку на порційні шматочки і подаємо до столу.
Качка, тушкована з яблуками рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати качку, тушковану з яблуками, ділимо тушку на шматочки. Зубчик часнику очистити і дрібно-дрібно рубаємо. Додаємо спеції для птиці і перемішуємо. Відправляємо суміш у миску з шматками качки і перемішуємо, щоб птиця з усіх сторін покрилася приправою. Залишаємо качку години маринуватися на 2 а можна і довше. Тепер викладаємо шматки птиці на суху розігріту сковороду. Ніякого масла не потрібно, так як в процесі термічної обробки буде виходити жир з самої качки. Отже, обсмажуємо птицю з одного боку, потім з іншого. Готові обсмажені шматочки складаємо в сотейник. Тепер займемося яблуками – почистимо їх, виріжемо серцевинки і наріжемо часточками. Шматки качки покриваємо шаром нарізаних яблук. Зверху їх також можна злегка притрусити приправою для птиці. Вливаємо близько 50 мл води, накриваємо сотейник кришкою і ставимо на вогонь. Як тільки рідина закипить, зменшуємо його до мінімуму і готуємо 2 години. Качку, тушковану шматочками, з яблуками подаємо до столу з улюбленим гарніром.
Качка у вині з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Вливаємо Вино в сотейник, додаємо мед, ставимо на малий вогонь і уварюємо близько 10 хвилин. За цей час об'єм рідини повинен зменшитися приблизно в 2 рази. Після цього додаємо шматочок вершкового масла, перемішуємо і знімаємо з вогню. Солимо, перчимо за смаком. Моєму яблука і ріжемо на 4 частини, видаляємо серцевину. Складаємо підготовлені яблука в миску і поливаємо їх половиною приготованого соусу. Тушку качки миємо, обсушуємо, натираємо сіллю. Всередину поміщаємо яблучну начинку. Отвір скріплюємо дерев'яними шпажками. Іншим винним соусом змащуємо тушку птиці. Викладаємо її на деко грудкою вгору, підливаємо 50 мл води і відправляємо на півтори години в духовку, температура якої повинна бути близько 200 °С.
Качка з яблуками в мікрохвильовці
Інгредієнти:
Приготування
Качку миємо, обсушуємо, натираємо сумішшю солі і перцю. Зсередини натираємо також шавлією. Яблука миємо, видаляємо середину і ріжемо кожне на 8 частин. Змішуємо їх з майораном і чебрецем і фаршируємо качку. Зашиваємо отвір. Укладаємо качку у форму для мікрохвильовки, накриваємо кришкою і при максимальній потужності готуємо півгодини. Потім вливаємо половину бульйону і готуємо ще півгодини.
Качка з яблуками та картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Тушку качки гарненько намазуємо розтопленим вершковим маслом, натираємо сіллю і перцем. 4 яблука візьмемо для приготування начинки. Чистимо їх, видаляємо серцевину і ріжемо великими кубиками. Тушку начиняємо яблуками, зашиваємо отвір. Поміщаємо її швом вгору на деко і запікаємо 40 хвилин при 200°С. Раз в 15 хвилин поливаємо тушку виділився жиром. Поки качка печеться, ріжемо часточками картоплю. Притрушиваем її сіллю, додаємо оливкову олію, прованські трави і гарненько перемішуємо. Решта яблука нарізаємо часточками. Деко з качкою виймаємо з духовки, навколо тушки викладаємо картоплю і яблука. Знову ставимо в духовку ще хвилин на 40.
Рекомендуємо добрі рецепти
Качка, фарширована яблуками
Любите смажену в духовці качечку? Спробуйте її нафарширувати? Чому? Та чим завгодно! Наприклад, яблуками. Це самий простий і швидкий спосіб
Качка з айвою
Качка з айвою - оригінальне і вишукане блюдо, яке припаде до смаку і дорослим і дітям. Приготувати таку смакота не складе особливої праці. Ми для вас
Качка з грибами
Качка, запечена цілком - відмінний варіант святкового вечері. Зазвичай її фарширують яблуками і чорносливом. Але сьогодні ми поговоримо про качку з
Смажена качка
Смажена качка - чудове рішення для святкового столу. Її можна приготувати з апельсинами, яблуками, чорносливом, картоплею і т. д. Пропонуємо вам
Качка в духовці з гречкою
Класика будь-якого торжества, без сумніву, це качка фарширована яблуками, чорносливом, апельсинами і т. д. І сьогодні ми поговоримо про качці,
Качка з квашеною капустою
Зазвичай качку готують за класичним рецептом, запікаючи в яблуках. Ми ж вам пропонуємо приготувати не менш смачне блюдо - качку з квашеною капустою.