» » М'ясо по-царськи

М'ясо по-царськи

М'ясо по-царськи
М'ясо по-царськи виходить дуже смачним, витонченим і соковитим. Не дивно, що воно займає почесне місце на будь-якому святковому столі. Давайте дізнаємося з вами деякі цікаві рецепти його приготування.

Рецепт м'яса по-царськи


Інгредієнти:

  • свинина – 500 г;

  • картопля – 500 г;

  • цибулина – 2 шт.;

  • сир твердий – 200 г;

  • майонез – за смаком;

  • соус томатний;

  • помідор – 2 шт.;

  • печериці консервовані – 200 г;

  • консервований ананас – 100 г;

  • маслини без кісточок – 10 шт.


  • Приготування
    Як приготувати м'ясо по-царськи? Отже, для початку давайте підготуємо всі необхідні інгредієнти. Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо невеликими кружечками завтовшки близько півсантиметра. Далі переходимо до м'яса: обробляємо його, обробляємо на шматочки, злегка відбиваємо кожен і приправляємо спеціями. Цибулю очищаємо від лушпиння і шаткуємо кільцями. Деко промазуємо рослинним маслом, викладаємо шарами картоплю, свинину, цибульні кільця, маслини без кісточок, шматочки ананаса і консервовані печериці, подрібнені пластинами. Зверху промазуємо все майонезом і присипаємо великою кількістю тертого сиру. Тепер відправляємо м'ясо по-царськи в духовку, прогріту до 200°С, і засікаємо приблизно 45 хвилин.

    М'ясо по-царськи з грибами


    Інгредієнти:

  • свинина – 200 г;

  • цибулина – 2 шт.;

  • твердий сир – 150 г;

  • майонез – 250 мл;

  • гриби свіжі – 150 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування цього «царського» страви, свинину обробляємо, нарізаємо шматочками, відбиваємо їх молоточком, підсолюємо, перчимо за смаком і викладаємо на деко, змащене маслом. Далі рівномірно розподіляємо гриби, нарізані скибочками, і присипаємо кільцями ріпчастої цибулі. Зверху натираємо на тертці сир і рівномірно розподіляємо його по всій поверхні. Рясно змащуємо майонезом і запікаємо м'ясо близько години в духовці при 200°С. Готову страву подаємо гарячим з зеленню і свіжими овочами.

    М'ясо по-царськи у горщиках


    Інгредієнти:

  • м'якоть телятини – 500 г;

  • картопля – 5 шт.;

  • помідор – 2 шт.;

  • перець червоний болгарський – 1 шт.;

  • натуральний йогурт – 200 мл;

  • часник – 2 зубчики;

  • спеції;

  • свіжа зелень – для прикраси.


  • Приготування
    М'якоть телятини обробляємо, обробляємо на шматочки і відварюємо злегка зі спеціями. Окремо варимо картоплю в мундирі, а потім охолодити його, очищаємо і нарізаємо скибочками. Помідори і перець промиваємо, знімаємо шкірку і шаткуємо кружечками. Тепер укладаємо м'ясо, цибулька, картоплю і овочі в глиняні горщики, заливаємо натуральним йогуртом і видавлюємо в кожен по зубчику часничку. Відправляємо в розігріту духовку і тримаємо при 180°С близько півгодини.

    М'ясо по-царськи з картоплею


    Інгредієнти:

  • свинина – 500 г;

  • цибулина – 2 шт.;

  • сир твердий – 100 г;

  • свіжий помідор – 1 шт.;

  • картопля – 2 шт.;

  • майонез – 100 мл;

  • аджика – 1 ст. ложка;

  • свіжа зелень петрушки – за бажанням;

  • спеції.


  • Приготування
    М'ясо по-царськи

    Готуємо всі продукти: свинину промиваємо, нарізаємо порційними шматочками, гарненько відбиваємо, підсолюємо і перчимо. Аджику з'єднуємо з майонезом, заливаємо цією сумішшю м'ясо, добре перемішуємо і залишаємо його маринуватися в холодильнику на 2-3 години. Потім перекладаємо його в змащену форму, зверху присипаємо подрібненою цибулею, натираємо на крупній тертці картоплю і рівномірно розподіляємо його по формі. Промазуємо всю поверхню залишилися після маринаду соусом і засипаємо подрібненим на тертці сиром. Зверху розкладаємо скибочки помідор і прикрашаємо зеленню петрушки. Запікаємо страву в розігрітій духовці до готовності м'яса.
    Додав: admin | 20-06-2015, 22:53
    Переглядів: 1398