» » Свинина «по-царськи»

Свинина «по-царськи»

Свинина «по-царськи»
Якщо звичні страви з свинячого м'яса кілька набридли, можна звернутися до нетривиальному рецептом приготувати свинину «по-царськи», розповімо, як це робиться.
Основна ідея приготування свинини «по-царськи» виглядає наступним чином: запекти плоскі шматки свинини під «шубою». Продукти для «шуби» можна підбирати в різних національно-регіональних стилях і поєднаннях, з певністю можна сказати, що знадобиться тертий твердий сир, який склеїть м'ясо і шари «шуби» між собою. І ще: свинину перед запіканням треба злегка підмаринувати, наприклад, в часниковому соку і спеціях.

Свинина, запечена в духовці «по-царськи» з картоплею, грибами і помідорами


Інгредієнти:

  • свиняче м'ясо, нарізане плоскими шматками – 6 шт. (вирізка або шия, можна як на відбивні: на кісточці);

  • печериці або білі гриби свіжі – 300 г;

  • тертий сир твердий – 300 г;

  • картопля нерозсипчастий – 5 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;

  • помідори щільні стиглі червоні – 4 шт.;

  • натуральне топлене вершкове масло;

  • зелень;

  • мелені спеції (чорний перець, коріандр).


  • Приготування
    Нарізане м'ясо злегка відіб'ємо і замаринуем, змастити сумішшю мелених спецій. Залишимо хоча б хвилин на 40 або трохи більше.
    Цибулю дрібно наріжемо, а гриби – трохи крупніше. Приготуємо цибульно-грибну пасерування в сковороді на вершковому маслі. Спочатку злегка пасеруємо цибулю, потім додаємо гриби, перемішуємо і тушкуємо протягом 20 хвилин.
    Картопля варимо в мундирі» майже до готовності (протягом 12-15 хвилин), воду зливаємо, картоплю очищаємо і тремо на крупній тертці.
    Викладаємо на змащене олією деко шматки м'яса, трохи присипаємо кожен тертим сиром. Зверху накладаємо і рівномірно розподіляємо по шматку порцію цибульно-грибний пасерування. Знову трохи присипаємо сиром. Наступним шаром викладаємо порцію тертої картоплі, ще раз присипаємо сиром і кладемо тонкі скибочки помідорів. Запікаємо в духовій шафі протягом близько 40-60 хвилин (оптимальна температура – близько 200°С). Коли свинина готова, кожен шматок знову злегка присипаємо тертим сиром і оформляємо зеленню.
    Подаємо з скибочками підсушеного білого багета, зі світлими соусами (наприклад, часниково-медово-лимонним) і столовим білим або рожевим вином.

    Свинина «по-царськи» – альтернативний рецепт


    Інгредієнти:

  • свинина нежирна – 6 плоских шматків товщиною близько 1 см;

  • сир тертий – близько 300 м;

  • ананас – 1 невеликий (або одна банка консервованого кільцями);

  • гранат – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • пекучий червоний перець;

  • банан трохи недоспілий – 1-2 шт.;

  • оливки темні або світлі без кісточок – 12 шт.;

  • олія оливкова;

  • зелень.


  • Приготування
    Свинину злегка відіб'ємо і замаринуем на 1 годину в суміші свіжого гранатового соку і пекучого червоного перцю з додаванням рубаного часнику.
    Оботрем і обсушим м'ясо серветкою так, щоб ні в якому разі не залишилися шматочки часнику (інакше вони будуть підгоряти).
    Свинина «по-царськи»

    Викладаємо шматки м'яса на деко, змащене маслом. Зверху кожен шматок злегка присипаємо рівномірно тертим сиром. Далі викладаємо скибочки банана, знову присипаємо сиром, а наступним шаром – скибочки ананаса. Зверху – знову насипати тонким шаром тертий сир і красиво викладаємо нарізані кружечками оливки. Запікаємо в духовій шафі протягом 40-60 хвилин при температурі близько 200°С, оформляємо зеленню. Подаємо з фруктовими салатами в стилі ф'южн (фрукти + йогурт несолодкий, може бути, горіхи рубані), з вершковими соусами або з фруктовими кисло-солодкими (наприклад, з апельсина і ківі). Можна подати спеціальні міцні вина, мадеру, херес білий або рожевий вермут, плодове бренді.
    Додав: admin | 20-06-2015, 22:53
    Переглядів: 260