Свинина «по-царськи»
Якщо звичні страви з свинячого м'яса кілька набридли, можна звернутися до нетривиальному рецептом приготувати свинину «по-царськи», розповімо, як це робиться.
Основна ідея приготування свинини «по-царськи» виглядає наступним чином: запекти плоскі шматки свинини під «шубою». Продукти для «шуби» можна підбирати в різних національно-регіональних стилях і поєднаннях, з певністю можна сказати, що знадобиться тертий твердий сир, який склеїть м'ясо і шари «шуби» між собою. І ще: свинину перед запіканням треба злегка підмаринувати, наприклад, в часниковому соку і спеціях.
Інгредієнти:
свиняче м'ясо, нарізане плоскими шматками – 6 шт. (вирізка або шия, можна як на відбивні: на кісточці);
печериці або білі гриби свіжі – 300 г;
тертий сир твердий – 300 г;
картопля нерозсипчастий – 5 шт.;
цибуля ріпчаста – 2 шт.;
помідори щільні стиглі червоні – 4 шт.;
натуральне топлене вершкове масло;
зелень;
мелені спеції (чорний перець, коріандр).
Приготування
Нарізане м'ясо злегка відіб'ємо і замаринуем, змастити сумішшю мелених спецій. Залишимо хоча б хвилин на 40 або трохи більше.
Цибулю дрібно наріжемо, а гриби – трохи крупніше. Приготуємо цибульно-грибну пасерування в сковороді на вершковому маслі. Спочатку злегка пасеруємо цибулю, потім додаємо гриби, перемішуємо і тушкуємо протягом 20 хвилин.
Картопля варимо в мундирі» майже до готовності (протягом 12-15 хвилин), воду зливаємо, картоплю очищаємо і тремо на крупній тертці.
Викладаємо на змащене олією деко шматки м'яса, трохи присипаємо кожен тертим сиром. Зверху накладаємо і рівномірно розподіляємо по шматку порцію цибульно-грибний пасерування. Знову трохи присипаємо сиром. Наступним шаром викладаємо порцію тертої картоплі, ще раз присипаємо сиром і кладемо тонкі скибочки помідорів. Запікаємо в духовій шафі протягом близько 40-60 хвилин (оптимальна температура – близько 200°С). Коли свинина готова, кожен шматок знову злегка присипаємо тертим сиром і оформляємо зеленню.
Подаємо з скибочками підсушеного білого багета, зі світлими соусами (наприклад, часниково-медово-лимонним) і столовим білим або рожевим вином.
Інгредієнти:
свинина нежирна – 6 плоских шматків товщиною близько 1 см;
сир тертий – близько 300 м;
ананас – 1 невеликий (або одна банка консервованого кільцями);
гранат – 1 шт.;
часник – 2 зубчики;
пекучий червоний перець;
банан трохи недоспілий – 1-2 шт.;
оливки темні або світлі без кісточок – 12 шт.;
олія оливкова;
зелень.
Приготування
Свинину злегка відіб'ємо і замаринуем на 1 годину в суміші свіжого гранатового соку і пекучого червоного перцю з додаванням рубаного часнику.
Оботрем і обсушим м'ясо серветкою так, щоб ні в якому разі не залишилися шматочки часнику (інакше вони будуть підгоряти).
Викладаємо шматки м'яса на деко, змащене маслом. Зверху кожен шматок злегка присипаємо рівномірно тертим сиром. Далі викладаємо скибочки банана, знову присипаємо сиром, а наступним шаром – скибочки ананаса. Зверху – знову насипати тонким шаром тертий сир і красиво викладаємо нарізані кружечками оливки. Запікаємо в духовій шафі протягом 40-60 хвилин при температурі близько 200°С, оформляємо зеленню. Подаємо з фруктовими салатами в стилі ф'южн (фрукти + йогурт несолодкий, може бути, горіхи рубані), з вершковими соусами або з фруктовими кисло-солодкими (наприклад, з апельсина і ківі). Можна подати спеціальні міцні вина, мадеру, херес білий або рожевий вермут, плодове бренді.
Основна ідея приготування свинини «по-царськи» виглядає наступним чином: запекти плоскі шматки свинини під «шубою». Продукти для «шуби» можна підбирати в різних національно-регіональних стилях і поєднаннях, з певністю можна сказати, що знадобиться тертий твердий сир, який склеїть м'ясо і шари «шуби» між собою. І ще: свинину перед запіканням треба злегка підмаринувати, наприклад, в часниковому соку і спеціях.
Свинина, запечена в духовці «по-царськи» з картоплею, грибами і помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Нарізане м'ясо злегка відіб'ємо і замаринуем, змастити сумішшю мелених спецій. Залишимо хоча б хвилин на 40 або трохи більше.
Цибулю дрібно наріжемо, а гриби – трохи крупніше. Приготуємо цибульно-грибну пасерування в сковороді на вершковому маслі. Спочатку злегка пасеруємо цибулю, потім додаємо гриби, перемішуємо і тушкуємо протягом 20 хвилин.
Картопля варимо в мундирі» майже до готовності (протягом 12-15 хвилин), воду зливаємо, картоплю очищаємо і тремо на крупній тертці.
Викладаємо на змащене олією деко шматки м'яса, трохи присипаємо кожен тертим сиром. Зверху накладаємо і рівномірно розподіляємо по шматку порцію цибульно-грибний пасерування. Знову трохи присипаємо сиром. Наступним шаром викладаємо порцію тертої картоплі, ще раз присипаємо сиром і кладемо тонкі скибочки помідорів. Запікаємо в духовій шафі протягом близько 40-60 хвилин (оптимальна температура – близько 200°С). Коли свинина готова, кожен шматок знову злегка присипаємо тертим сиром і оформляємо зеленню.
Подаємо з скибочками підсушеного білого багета, зі світлими соусами (наприклад, часниково-медово-лимонним) і столовим білим або рожевим вином.
Свинина «по-царськи» – альтернативний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Свинину злегка відіб'ємо і замаринуем на 1 годину в суміші свіжого гранатового соку і пекучого червоного перцю з додаванням рубаного часнику.
Оботрем і обсушим м'ясо серветкою так, щоб ні в якому разі не залишилися шматочки часнику (інакше вони будуть підгоряти).
Викладаємо шматки м'яса на деко, змащене маслом. Зверху кожен шматок злегка присипаємо рівномірно тертим сиром. Далі викладаємо скибочки банана, знову присипаємо сиром, а наступним шаром – скибочки ананаса. Зверху – знову насипати тонким шаром тертий сир і красиво викладаємо нарізані кружечками оливки. Запікаємо в духовій шафі протягом 40-60 хвилин при температурі близько 200°С, оформляємо зеленню. Подаємо з фруктовими салатами в стилі ф'южн (фрукти + йогурт несолодкий, може бути, горіхи рубані), з вершковими соусами або з фруктовими кисло-солодкими (наприклад, з апельсина і ківі). Можна подати спеціальні міцні вина, мадеру, херес білий або рожевий вермут, плодове бренді.
Рекомендуємо добрі рецепти
Свинина в духовці з сиром і помідорами
Цей рецепт відмінно підійде, коли не особливо хочеться морочитися з приготуванням святкового страви, але, щоб в результаті вийшло смачно і досить
М'ясо по-царськи
М'ясо по-царськи не дарма має таку величну назву, адже і на святковому столі це блюдо займає царське місце в якості головної страви. Ніжне м'ясо з
Свинина по-французьки
М'ясо по-французьки насправді має мало спільного з французькою кухнею. У нас же прийнято називати так м'ясо, запечене під шапкою майонезу і сиру, з
М'ясо по-французьки з свинини
Таке блюдо, як «м'ясо по-французьки» готують з курки, яловичини, але частіше всього використовують свинину при створенні цієї смакоти. Давайте
Свинина з помідорами і сиром
Свинина - м'ясо досить жирне, і для кращої засвоюваності її краще всього готувати зі свіжими овочами або фруктами. Давайте поговоримо про те, як
Фарширована свинина
Фарширована свинина - це відмінний варіант святкового або вечері у вихідний день. Пропонуємо вам кілька оригінальних варіантів створення цього