М'ясо по-царськи виходить дуже смачним, витонченим і соковитим. Не дивно, що воно займає почесне місце на будь-якому святковому столі. Давайте дізнаємося з вами деякі цікаві рецепти його приготування.
Рецепт м'яса по-царськи
Інгредієнти: свинина – 500 г; картопля – 500 г; цибулина – 2 шт.; сир твердий – 200 г; майонез – за смаком; соус томатний; помідор – 2 шт.; печериці консервовані – 200 г; консервований ананас – 100 г; маслини без кісточок – 10 шт. Приготування Як приготувати м'ясо по-царськи? Отже, для початку давайте підготуємо всі необхідні інгредієнти. Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо невеликими кружечками завтовшки близько півсантиметра. Далі переходимо до м'яса: обробляємо його, обробляємо на шматочки, злегка відбиваємо кожен і приправляємо спеціями. Цибулю очищаємо від лушпиння і шаткуємо кільцями. Деко промазуємо рослинним маслом, викладаємо шарами картоплю, свинину, цибульні кільця, маслини без кісточок, шматочки ананаса і консервовані печериці, подрібнені пластинами. Зверху промазуємо все майонезом і присипаємо великою кількістю тертого сиру. Тепер відправляємо м'ясо по-царськи в духовку, прогріту до 200°С, і засікаємо приблизно 45 хвилин.
М'ясо по-царськи з грибами
Інгредієнти: свинина – 200 г; цибулина – 2 шт.; твердий сир – 150 г; майонез – 250 мл; гриби свіжі – 150 г; спеції. Приготування Для приготування цього «царського» страви, свинину обробляємо, нарізаємо шматочками, відбиваємо їх молоточком, підсолюємо, перчимо за смаком і викладаємо на деко, змащене маслом. Далі рівномірно розподіляємо гриби, нарізані скибочками, і присипаємо кільцями ріпчастої цибулі. Зверху натираємо на тертці сир і рівномірно розподіляємо його по всій поверхні. Рясно змащуємо майонезом і запікаємо м'ясо близько години в духовці при 200°С. Готову страву подаємо гарячим з зеленню і свіжими овочами.
М'ясо по-царськи у горщиках
Інгредієнти: м'якоть телятини – 500 г; картопля – 5 шт.; помідор – 2 шт.; перець червоний болгарський – 1 шт.; натуральний йогурт – 200 мл; часник – 2 зубчики; спеції; свіжа зелень – для прикраси. Приготування М'якоть телятини обробляємо, обробляємо на шматочки і відварюємо злегка зі спеціями. Окремо варимо картоплю в мундирі, а потім охолодити його, очищаємо і нарізаємо скибочками. Помідори і перець промиваємо, знімаємо шкірку і шаткуємо кружечками. Тепер укладаємо м'ясо, цибулька, картоплю і овочі в глиняні горщики, заливаємо натуральним йогуртом і видавлюємо в кожен по зубчику часничку. Відправляємо в розігріту духовку і тримаємо при 180°С близько півгодини.
М'ясо по-царськи з картоплею
Інгредієнти: свинина – 500 г; цибулина – 2 шт.; сир твердий – 100 г; свіжий помідор – 1 шт.; картопля – 2 шт.; майонез – 100 мл; аджика – 1 ст. ложка; свіжа зелень петрушки – за бажанням; спеції. Приготування Готуємо всі продукти: свинину промиваємо, нарізаємо порційними шматочками, гарненько відбиваємо, підсолюємо і перчимо. Аджику з'єднуємо з майонезом, заливаємо цією сумішшю м'ясо, добре перемішуємо і залишаємо його маринуватися в холодильнику на 2-3 години. Потім перекладаємо його в змащену форму, зверху присипаємо подрібненою цибулею, натираємо на крупній тертці картоплю і рівномірно розподіляємо його по формі. Промазуємо всю поверхню залишилися після маринаду соусом і засипаємо подрібненим на тертці сиром. Зверху розкладаємо скибочки помідор і прикрашаємо зеленню петрушки. Запікаємо страву в розігрітій духовці до готовності м'яса.