Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати йогурт в йогуртниці?

Як приготувати йогурт в йогуртниці?

20-06-2015, 22:37
559
Як приготувати йогурт в йогуртниці?
Що не кажи, а технічний прогрес – справа приємне не тільки для поповнення кишень виробника продуктів цього самого прогресу, але і приголомшлива можливість полегшити життя всім тим, для кого побутові клопоти в тягар. Одним з модних девайсів на сучасній кухні стала йогуртниця – прилад для приготування улюблених молочних продуктів з мінімум енерговитрат: берете закваску, змішуєте її з молоком і разливаете по чашечці йогуртниці. Через відведений в інструкції час смачний, а головне корисний домашній йогурт готовий.
Про всі подробиці того, як готувати йогурт в йогуртниці, ми поговоримо далі.

Рецепт приготування йогурту в йогуртниці


Якщо ви вирішили ввести молочні продукти в свій каждодневнй раціон, то починати і продовжувати харчування бажано з натуральних йогуртів. На щастя, останнім часом практично кожна аптека розжилася асортиментом заквасок для приготування молочних продуктів в домашніх умовах, а от для того, щоб ці бактеріальні закваски працювали, і працювали ефективно, нам потрібно дотримувати певні умови для їх активної життєдіяльності. Список останніх очолює температура. І хоч ємність з майбутнім йогуртом можна мотати пледами і засовувати під батареї, погодьтеся, що куди більш швидким та простим способом залишається використання звичайної йогуртниці.
Інгредієнти:

  • молоко;

  • бактеріальна закваска.


  • Приготування
    Купивши бактеріальну закваску, відразу подивіться на упаковку, там містяться вказівки щодо того, на яку кількість молока розрахований конкретних пакетик. У кожного виробника ці цифри відрізняються, бо ідеального алгоритму розведення не існує.
    Незважаючи на те, готуєте ви йогурт в йогуртниці або без неї, молоко для суміші доведеться попередньо розігріти на плиті. Тут важлива точність: не доберете температури – бактерії не активізуються, а якщо перестараєтеся, то вб'єте всю культуру. Якщо ви використовуєте не пастерізірованное молоко, то перед приготуванням йогурту його необхідно буде довести до кипіння (90°С), а потім охолодити до потрібної температури. Температурні межі можуть бути різними для різних молочнокислих бактерій, але, як правило, вони лежать у межах 38-45°С. Знову ж таки, всі подробиці краще додатково перевірити на упаковці.
    Перед додаванням закваски до загальної маси молока, змішайте її з парою-трійкою столових ложок самого підігрітого молока або води. Цей нехитрий трюк допоможе бактеріям рівномірно розподілиться в товщі рідини. Далі влийте розчин до залишився молока, добре перемішайте і розлийте суміш по банках йогуртниці. На цьому рецепт домашнього йогурту для йогуртниці можна закінчувати – інше за вас зробить прилад, залишиться лише натиснути кнопку включення і почекати 8-10 годин.
    Перед вживанням йогурт слід охолодити не менш ніж 4 години.

    Сметана в йогуртниці – рецепт


    Інгредієнти:

  • вершки (від 10%) - 1 л;

  • бактеріальна закваска.


  • Приготування
    Процес приготування домашньої сметани повністю нагадує такий для йогурту. Спершу вершки слід підігріти до оптимальної температури, яка вказана на упаковці закваски. Після, відберіть трохи вершків в окрему ємність і розведіть
    Як приготувати йогурт в йогуртниці?
    в ній бактеріальну закваску, виходячи з пропорцій зазначених в інструкції до продукту. Розчин змішайте з вершками і розлийте по банках йогуртниці. Закрийте баночки кришками і залиште в пристрої на 10 годин.
    Готову сметану можна вживати протягом тижня, вміст останньої баночки можна використовувати як закваски при наступному приготуванні.
    Якщо ви збираєтеся готувати сир в йогуртниці, то змішайте півтора літра жирного молока зі 100 грамами сиру і столовою ложкою соку лимона. Через 14 годин продукт готовий.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Домашній йогурт - рецепт
    Домашній йогурт - рецепт
    Домашні продукти набагато краще покупних - про це знають усі господині. А тому багато готують магазинні смакоти будинку. До них відноситься і йогурт.
    Рецепт приготування йогурту в йогуртниці
    Рецепт приготування йогурту в йогуртниці
    Ніжний смак йогурту люблять абсолютно всі. А що якщо не купувати ці ласощі в магазинах, а готувати вдома, в йогуртниці? Користі від такого продукту
    Грецький йогурт
    Грецький йогурт
    Грецький йогурт являє собою простий йогурт, тільки більш густої консистенції. І сьогодні ми детально розберемося, як його зробити в домашніх умовах,
    Йогурт з молока
    Йогурт з молока
    Йогурт - корисний і смачний продукт. Чудовий варіант сніданку або перекусу. У магазинах продається багато його різновидів, але, скільки в ньому
    Фруктовий йогурт
    Фруктовий йогурт
    Фруктовий йогурт - чудове ласощі на сніданок і для дітей і для дорослих. І сьогодні ми детально розберемося, як її правильно зробити в домашніх
    Як зробити кисляк з молока?
    Як зробити кисляк з молока?
    Всі знають наскільки корисна кисляк, але всі вміють її готувати в домашніх умовах. Виявляється, в цьому немає нічого складного! Бажано готувати