Баклажани з помідорами
Баклажани використовуються для приготування найрізноманітніших страв у багатьох країнах світу, особливо в країні їх походження, в Індії, на Середньому Сході, в Південній Азії. З них готують страви шляхом маринування, варіння, смаження, запікання, тушкування, на грилі, і рідко вживають в сирому вигляді. Свіжий баклажан на смак має невеликий гіркотою, але в процесі термічної обробки, гіркоту йде.
Баклажани відмінно поєднуються з будь-якими іншими овочами, але абсолютної класикою є страви з баклажанів з помідорами. Аромат і пікантний смак часнику, доданому до цих інгредієнтів, як в тушкованому, смаженому вигляді або у формі салату, створить неймовірно смачне і апетитне витвір кулінарного мистецтва.
Інгредієнти:
баклажани свіжі – 350 г;
помідори – 300 г;
цибуля – 200 г;
перець солодкий – 150 г;
перець гіркий – 3 колечка;
часник – 1-2 зубчики;
рослинна олія – 25 мл;
сіль;
перець;
свіжа зелень.
Приготування
Очищений і нарізаний півкільцями цибулю, смажимо на олії до рум'яності. Потім відправляємо до цибулі нарізані кубиками, розміром приблизно півтора сантиметра, баклажани і смажимо п'ять-сім хвилин. Тепер додаємо нарізані часточками помідори, солодкий перець соломкою, солимо, перчимо і припускаємо десять хвилин. В кінці приготування додаємо дрібно нарубані часник і гіркий перець і даємо настоятися під кришкою кілька хвилин.
При подачі тушковані баклажани з помідорами прикрашаємо свіжою зеленню.
Інгредієнти:
баклажани свіжі – 200 г;
помідори – 200 г;
часник – 2 зубчики;
сир фета – 50 г;
оливкова олія;
бальзамічний оцет ;
сіль;
перець;
зелена цибуля;
свіжа зелень петрушки і базиліка;
листя салату.
Приготування
Промиті і обсушені баклажани нарізаємо кружечками завтовшки п'ять міліметрів, солимо, перчимо, промазуємо оливковою олією і обсмажуємо на сковороді з двох боків до рум'яного кольору. На блюдо розкладаємо салатні листя, на них викладаємо порізані часточками помідори, а зверху розподіляємо обсмажені шматочки баклажана. Часник нарізаємо тоненькими пластинками і посипаємо ними нашу страву. Потім ріжемо сир фета кубиками й викладаємо зверху на овочі. Посипаємо салат нарубаної зеленню і поливаємо заправкою, приготовленою шляхом змішування оливкової олії, бальзамічного оцту, солі і перцю.
Тепер ви знаєте, як тушкувати баклажани з помідорами і часником, а також, як їх посмажити і приготувати смачний салат. Наступний рецепт для любителів пасти.
Інгредієнти:
макарони - 450 г;
баклажани свіжі – 300 г;
стиглі червоні помідори – 750 г;
цибуля ріпчаста – 100 г;
часник – 4 зубчики;
паста томатна – 50 г;
м'який сир (рікота або моцарела) – 50 р;
оливкова олія – 65 мл;
червоний сушений перець (пластівці) – 15 г;
зелень базиліка;
суміш мелених перців;
сіль.
Приготування
Макарони відварюємо в підсоленій воді до готовності, зливаємо на друшляк, і залишаємо п'ятдесят мілілітрів води, в якій вони варилися.
Очищаємо і нарізаємо кубиками ріпчасту цибулю, рубаємо пластинками часник і обсмажуємо на сковороді з оливковою олією і червоним перцем п'ять хвилин. Потім додаємо нарізану кубиками баклажан, сіль і суміш перців і припускаємо під кришкою п'ять хвилин. Знімаємо кришку і тушкуємо ще чотири хвилини. Тепер закладаємо порізані кубиками помідори, томатну пасту, вливаємо залишену від макаронів воду і протушиваем п'ять хвилин. Вміст сковороди перекладаємо в каструлю з макаронами і даємо настоятися кілька хвилин.
Подаємо макарони на тарілці, поклавши зверху кілька шматочків сиру, і приправивши свіжою зеленню базиліка.
Баклажани відмінно поєднуються з будь-якими іншими овочами, але абсолютної класикою є страви з баклажанів з помідорами. Аромат і пікантний смак часнику, доданому до цих інгредієнтів, як в тушкованому, смаженому вигляді або у формі салату, створить неймовірно смачне і апетитне витвір кулінарного мистецтва.
Баклажани тушковані з помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Очищений і нарізаний півкільцями цибулю, смажимо на олії до рум'яності. Потім відправляємо до цибулі нарізані кубиками, розміром приблизно півтора сантиметра, баклажани і смажимо п'ять-сім хвилин. Тепер додаємо нарізані часточками помідори, солодкий перець соломкою, солимо, перчимо і припускаємо десять хвилин. В кінці приготування додаємо дрібно нарубані часник і гіркий перець і даємо настоятися під кришкою кілька хвилин.
При подачі тушковані баклажани з помідорами прикрашаємо свіжою зеленню.
Салат зі смажених баклажанів з помідорами і часником
Інгредієнти:
Приготування
Промиті і обсушені баклажани нарізаємо кружечками завтовшки п'ять міліметрів, солимо, перчимо, промазуємо оливковою олією і обсмажуємо на сковороді з двох боків до рум'яного кольору. На блюдо розкладаємо салатні листя, на них викладаємо порізані часточками помідори, а зверху розподіляємо обсмажені шматочки баклажана. Часник нарізаємо тоненькими пластинками і посипаємо ними нашу страву. Потім ріжемо сир фета кубиками й викладаємо зверху на овочі. Посипаємо салат нарубаної зеленню і поливаємо заправкою, приготовленою шляхом змішування оливкової олії, бальзамічного оцту, солі і перцю.
Тепер ви знаєте, як тушкувати баклажани з помідорами і часником, а також, як їх посмажити і приготувати смачний салат. Наступний рецепт для любителів пасти.
Паста з баклажанами та помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Макарони відварюємо в підсоленій воді до готовності, зливаємо на друшляк, і залишаємо п'ятдесят мілілітрів води, в якій вони варилися.
Очищаємо і нарізаємо кубиками ріпчасту цибулю, рубаємо пластинками часник і обсмажуємо на сковороді з оливковою олією і червоним перцем п'ять хвилин. Потім додаємо нарізану кубиками баклажан, сіль і суміш перців і припускаємо під кришкою п'ять хвилин. Знімаємо кришку і тушкуємо ще чотири хвилини. Тепер закладаємо порізані кубиками помідори, томатну пасту, вливаємо залишену від макаронів воду і протушиваем п'ять хвилин. Вміст сковороди перекладаємо в каструлю з макаронами і даємо настоятися кілька хвилин.
Подаємо макарони на тарілці, поклавши зверху кілька шматочків сиру, і приправивши свіжою зеленню базиліка.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушковані баклажани з помідорами
Приготувати швидко смачне блюдо цілком можливо, особливо влітку, коли навколо безліч свіжих овочів. Сьогодні ми пропонуємо приготувати тушковані
Смажені баклажани з помідорами
Насичений смак обсмажених баклажанів відмінно доповнюють томати. З цих продуктів можна зробити апетитну запіканку, закусочні рулетики, рагу або
Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
Баклажани широко використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Вони за формою і змістом чудово підходять для фарширування. Начинка для них може
Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
Смажені баклажани
Баклажан - дивовижний продукт, який широко застосовується в кулінарії різних кухонь світу. І сьогодні ми поговоримо про найбільш простих варіантах
Баклажани в духовці з помідорами
Баклажани, запечені з помідорами - дивовижно соковита закуска з приємним ароматом, яка неодмінно прикрасить ваш святковий стіл. У нашій статті ми