Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Баклажани з помідорами

Баклажани з помідорами

20-06-2015, 21:46
1 297
Баклажани з помідорами
Баклажани використовуються для приготування найрізноманітніших страв у багатьох країнах світу, особливо в країні їх походження, в Індії, на Середньому Сході, в Південній Азії. З них готують страви шляхом маринування, варіння, смаження, запікання, тушкування, на грилі, і рідко вживають в сирому вигляді. Свіжий баклажан на смак має невеликий гіркотою, але в процесі термічної обробки, гіркоту йде.
Баклажани відмінно поєднуються з будь-якими іншими овочами, але абсолютної класикою є страви з баклажанів з помідорами. Аромат і пікантний смак часнику, доданому до цих інгредієнтів, як в тушкованому, смаженому вигляді або у формі салату, створить неймовірно смачне і апетитне витвір кулінарного мистецтва.

Баклажани тушковані з помідорами


Інгредієнти:

  • баклажани свіжі – 350 г;

  • помідори – 300 г;

  • цибуля – 200 г;

  • перець солодкий – 150 г;

  • перець гіркий – 3 колечка;

  • часник – 1-2 зубчики;

  • рослинна олія – 25 мл;

  • сіль;

  • перець;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Очищений і нарізаний півкільцями цибулю, смажимо на олії до рум'яності. Потім відправляємо до цибулі нарізані кубиками, розміром приблизно півтора сантиметра, баклажани і смажимо п'ять-сім хвилин. Тепер додаємо нарізані часточками помідори, солодкий перець соломкою, солимо, перчимо і припускаємо десять хвилин. В кінці приготування додаємо дрібно нарубані часник і гіркий перець і даємо настоятися під кришкою кілька хвилин.
    При подачі тушковані баклажани з помідорами прикрашаємо свіжою зеленню.

    Салат зі смажених баклажанів з помідорами і часником


    Інгредієнти:

  • баклажани свіжі – 200 г;

  • помідори – 200 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • сир фета – 50 г;

  • оливкова олія;

  • бальзамічний оцет ;

  • сіль;

  • перець;

  • зелена цибуля;

  • свіжа зелень петрушки і базиліка;

  • листя салату.


  • Приготування
    Промиті і обсушені баклажани нарізаємо кружечками завтовшки п'ять міліметрів, солимо, перчимо, промазуємо оливковою олією і обсмажуємо на сковороді з двох боків до рум'яного кольору. На блюдо розкладаємо салатні листя, на них викладаємо порізані часточками помідори, а зверху розподіляємо обсмажені шматочки баклажана. Часник нарізаємо тоненькими пластинками і посипаємо ними нашу страву. Потім ріжемо сир фета кубиками й викладаємо зверху на овочі. Посипаємо салат нарубаної зеленню і поливаємо заправкою, приготовленою шляхом змішування оливкової олії, бальзамічного оцту, солі і перцю.
    Тепер ви знаєте, як тушкувати баклажани з помідорами і часником, а також, як їх посмажити і приготувати смачний салат. Наступний рецепт для любителів пасти.

    Паста з баклажанами та помідорами


    Інгредієнти:

  • макарони - 450 г;

  • баклажани свіжі – 300 г;

  • стиглі червоні помідори – 750 г;

  • цибуля ріпчаста – 100 г;

  • часник – 4 зубчики;

  • паста томатна – 50 г;

  • м'який сир (рікота або моцарела) – 50 р;

  • оливкова олія – 65 мл;

  • червоний сушений перець (пластівці) – 15 г;

  • зелень базиліка;

  • суміш мелених перців;

  • сіль.


  • Приготування
    Макарони відварюємо в підсоленій воді до готовності, зливаємо на друшляк, і залишаємо п'ятдесят мілілітрів води, в якій вони варилися.
    Баклажани з помідорами

    Очищаємо і нарізаємо кубиками ріпчасту цибулю, рубаємо пластинками часник і обсмажуємо на сковороді з оливковою олією і червоним перцем п'ять хвилин. Потім додаємо нарізану кубиками баклажан, сіль і суміш перців і припускаємо під кришкою п'ять хвилин. Знімаємо кришку і тушкуємо ще чотири хвилини. Тепер закладаємо порізані кубиками помідори, томатну пасту, вливаємо залишену від макаронів воду і протушиваем п'ять хвилин. Вміст сковороди перекладаємо в каструлю з макаронами і даємо настоятися кілька хвилин.
    Подаємо макарони на тарілці, поклавши зверху кілька шматочків сиру, і приправивши свіжою зеленню базиліка.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушковані баклажани з помідорами
    Тушковані баклажани з помідорами
    Приготувати швидко смачне блюдо цілком можливо, особливо влітку, коли навколо безліч свіжих овочів. Сьогодні ми пропонуємо приготувати тушковані
    Смажені баклажани з помідорами
    Смажені баклажани з помідорами
    Насичений смак обсмажених баклажанів відмінно доповнюють томати. З цих продуктів можна зробити апетитну запіканку, закусочні рулетики, рагу або
    Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
    Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
    Баклажани широко використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Вони за формою і змістом чудово підходять для фарширування. Начинка для них може
    Запечені баклажани з помідорами
    Запечені баклажани з помідорами
    Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
    Смажені баклажани
    Смажені баклажани
    Баклажан - дивовижний продукт, який широко застосовується в кулінарії різних кухонь світу. І сьогодні ми поговоримо про найбільш простих варіантах
    Баклажани в духовці з помідорами
    Баклажани в духовці з помідорами
    Баклажани, запечені з помідорами - дивовижно соковита закуска з приємним ароматом, яка неодмінно прикрасить ваш святковий стіл. У нашій статті ми