Фарширований лаваш
Тонкі та плоскі пшеничні коржі давно перестали бути ще однією альтернативою звичайному хліба. На сучасній кухні лаваш сушать, перетворюючи в чіпси, запікають, замінюючи їм звичайне тісто, і навіть фарширують. В останній ролі вірменський хліб особливо гарний, оскільки здатний впоратися з будь-якою начинкою і виглядати при цьому естетично. Про те, чим фарширувати лаваш читайте в наших рецептах далі.
Згодні, крабовий салат всередині лаваша – це банально, але ми трохи відступимо від звичного рецепта цієї страви, додамо червоної риби і перетворимо пересічну закуску ще один приємний сюрприз для фуршету.
Інгредієнти:
лаваш - 4 листків;
качан листового салату;
крабові палички - 120 г;
солодкий перець - 110 г;
копчена червона риба - 180 г;
часникові зубки - 2 шт.;
майонез - 95 мл
Приготування
З допомогою ступи розітріть часникові зубки в пасту. Змішайте часникову пасту з майонезом і наш соус готовий.
Розкладіть шар лаваша і змастіть його часниковим соусом. Шар соусу покрийте листям салату, нарізаними крабовими паличками, шматочками солодкого перцю і рибного філе. Як можна більш щільно поверніть лаваш в рол і залиште в холодильнику. Коли соус просочить начинку і саму корж – рулет буде готовий до нарізки.
Зрозуміло, що начинки для фаршированого лаваша можуть бути найрізноманітнішими, але що, якщо перетворити вірменський лаваш в подобу азіатських яєчних рулетів? Виходить незвично і смачно, але інгредієнти при цьому використовуються самі звичайні.
Інгредієнти:
гливи - 280 м;
печериці - 280 м;
біле вино - 30 мл;
соєвий соус - 30 мл;
часникові зубки - 2 шт.;
гострий соус - за смаком;
шалот - 40 г;
тертий імбир - 5 г;
цедра одного лимона;
листи лаваша.
Для соусу:
сметана або грецький йогурт - 60 мл;
оливкова олія - 60 мл;
рисовий оцет - 15 мл;
сік лайма - 10 мл
Приготування
Для приготування грибної начинки спершу спасеруйте нарізану цибулю і імбир. До ароматної засмажки додайте обидва види грибів, цедру і часник. Коли сковорода стане сухою, залийте начинку вином, гострим соусом і соєю.
Покрийте подвійний шар лаваша грибною начинкою і поверніть корж рулетом. Також лаваш можна порізати на невеликі квадрати, які потім згортаються в індивідуальні конвертики. Обсмажте фарширований грибами лаваш в рослинному маслі, а потім подавайте до столу разом з легким соусом на основі суміші йогурту, олії, оцту і соку лайма.
Інгредієнти:
куряче філе - 340 г;
перець чилі, кумін, паприка - по щіпці;
сушену цибулю і часник - по 1 ч. ложці;
сметана - 240 мл;
кукурудзяні зурна - 1 ст.;
твердий сир - 75 г;
листи вірменського лаваша.
Приготування
Відварити куряче філе і подрібніть його будь-яким зручним способом. Змішайте сир зі сметаною і спеціями, покладіть в соус куру і ретельно перемішайте. На один з країв лаваша викладіть смужку суміші кури з соусом, посипте все сиром і поверніть «сигарою». Запікайте фарширований лаваш при 180 градусах до тих пір, поки лаваш не підрум'яниться, а сам сир не розплавиться.
Інгредієнти:
листи вірменського лаваша;
суміш сирів (емменталь і моцарелла) - 190 г;
шинка - 170 г;
вершковий сир - 60 г;
зернова гірчиця - 45 г;
сметана - 35 р.
Приготування
Готуємо легкий гірчичний соус на основі самої зернової гірчиці зі сметаною і крем-сиром. Покриваємо готовим соусом сам лаваш, поверх розкладаємо скибочки сиру та шинки. Звертаємо Лаваш будь-яким зручним способом і ставимо під гриль або в мікрохвильову піч, щоб сир розтанув.
Фарширований лаваш з крабовими паличками
Згодні, крабовий салат всередині лаваша – це банально, але ми трохи відступимо від звичного рецепта цієї страви, додамо червоної риби і перетворимо пересічну закуску ще один приємний сюрприз для фуршету.
Інгредієнти:
Приготування
З допомогою ступи розітріть часникові зубки в пасту. Змішайте часникову пасту з майонезом і наш соус готовий.
Розкладіть шар лаваша і змастіть його часниковим соусом. Шар соусу покрийте листям салату, нарізаними крабовими паличками, шматочками солодкого перцю і рибного філе. Як можна більш щільно поверніть лаваш в рол і залиште в холодильнику. Коли соус просочить начинку і саму корж – рулет буде готовий до нарізки.
Лаваш фарширований грибами
Зрозуміло, що начинки для фаршированого лаваша можуть бути найрізноманітнішими, але що, якщо перетворити вірменський лаваш в подобу азіатських яєчних рулетів? Виходить незвично і смачно, але інгредієнти при цьому використовуються самі звичайні.
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Для приготування грибної начинки спершу спасеруйте нарізану цибулю і імбир. До ароматної засмажки додайте обидва види грибів, цедру і часник. Коли сковорода стане сухою, залийте начинку вином, гострим соусом і соєю.
Покрийте подвійний шар лаваша грибною начинкою і поверніть корж рулетом. Також лаваш можна порізати на невеликі квадрати, які потім згортаються в індивідуальні конвертики. Обсмажте фарширований грибами лаваш в рослинному маслі, а потім подавайте до столу разом з легким соусом на основі суміші йогурту, олії, оцту і соку лайма.
Фарширований лаваш з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Відварити куряче філе і подрібніть його будь-яким зручним способом. Змішайте сир зі сметаною і спеціями, покладіть в соус куру і ретельно перемішайте. На один з країв лаваша викладіть смужку суміші кури з соусом, посипте все сиром і поверніть «сигарою». Запікайте фарширований лаваш при 180 градусах до тих пір, поки лаваш не підрум'яниться, а сам сир не розплавиться.
Як приготувати гарячий фарширований лаваш?
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо легкий гірчичний соус на основі самої зернової гірчиці зі сметаною і крем-сиром. Покриваємо готовим соусом сам лаваш, поверх розкладаємо скибочки сиру та шинки. Звертаємо Лаваш будь-яким зручним способом і ставимо під гриль або в мікрохвильову піч, щоб сир розтанув.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лаваш з крабовими паличками
В якості одного з страв на святковому столі ми все частіше бачимо рулет з лаваша. Апетитна і смачна закуска, до того ж дуже легка у приготуванні, а
Фарширований лаваш, запечений в духовці
Приготуйте фарширований лаваш і здивуйте гостей своїми кулінарними здібностями. Блюдо виходить ситним, а також смачним і відмінно прикрасить
Пиріжки з лаваша
Швидкі пиріжки з лаваша - це відмінна альтернатива домашній випічці, процес приготування якої, часом, займає дуже багато часу. Швидкі пиріжки зручно
Лаваш з ковбасою
Не знаєте чим пригостити гостей, які до вас несподівано завітали? У нас є для вас рішення - зробіть лаваш з ковбасою. Приготувати таку просту закуску
Лаваш з грибами
З лаваша виходять чудові закуски, які можна подати на святковий стіл, фуршет або просто взяти з собою на пікнік. І зараз ми з вами поділимося
Лаваш з куркою
Вірменський лаваш використовують в створенні різних страв або подають до столу в якості звичайного хліба. А ми сьогодні розповімо, як приготувати