Тонкі та плоскі пшеничні коржі давно перестали бути ще однією альтернативою звичайному хліба. На сучасній кухні лаваш сушать, перетворюючи в чіпси, запікають, замінюючи їм звичайне тісто, і навіть фарширують. В останній ролі вірменський хліб особливо гарний, оскільки здатний впоратися з будь-якою начинкою і виглядати при цьому естетично. Про те, чим фарширувати лаваш читайте в наших рецептах далі.
Фарширований лаваш з крабовими паличками
Згодні, крабовий салат всередині лаваша – це банально, але ми трохи відступимо від звичного рецепта цієї страви, додамо червоної риби і перетворимо пересічну закуску ще один приємний сюрприз для фуршету.
Інгредієнти: лаваш - 4 листків; качан листового салату; крабові палички - 120 г; солодкий перець - 110 г; копчена червона риба - 180 г; часникові зубки - 2 шт.; майонез - 95 мл Приготування З допомогою ступи розітріть часникові зубки в пасту. Змішайте часникову пасту з майонезом і наш соус готовий.
Розкладіть шар лаваша і змастіть його часниковим соусом. Шар соусу покрийте листям салату, нарізаними крабовими паличками, шматочками солодкого перцю і рибного філе. Як можна більш щільно поверніть лаваш в рол і залиште в холодильнику. Коли соус просочить начинку і саму корж – рулет буде готовий до нарізки.
Лаваш фарширований грибами
Зрозуміло, що начинки для фаршированого лаваша можуть бути найрізноманітнішими, але що, якщо перетворити вірменський лаваш в подобу азіатських яєчних рулетів? Виходить незвично і смачно, але інгредієнти при цьому використовуються самі звичайні.
Інгредієнти: гливи - 280 м; печериці - 280 м; біле вино - 30 мл; соєвий соус - 30 мл; часникові зубки - 2 шт.; гострий соус - за смаком; шалот - 40 г; тертий імбир - 5 г; цедра одного лимона; листи лаваша. Для соусу:
сметана або грецький йогурт - 60 мл; оливкова олія - 60 мл; рисовий оцет - 15 мл; сік лайма - 10 мл Приготування Для приготування грибної начинки спершу спасеруйте нарізану цибулю і імбир. До ароматної засмажки додайте обидва види грибів, цедру і часник. Коли сковорода стане сухою, залийте начинку вином, гострим соусом і соєю.
Покрийте подвійний шар лаваша грибною начинкою і поверніть корж рулетом. Також лаваш можна порізати на невеликі квадрати, які потім згортаються в індивідуальні конвертики. Обсмажте фарширований грибами лаваш в рослинному маслі, а потім подавайте до столу разом з легким соусом на основі суміші йогурту, олії, оцту і соку лайма.
Фарширований лаваш з куркою
Інгредієнти: куряче філе - 340 г; перець чилі, кумін, паприка - по щіпці; сушену цибулю і часник - по 1 ч. ложці; сметана - 240 мл; кукурудзяні зурна - 1 ст.; твердий сир - 75 г; листи вірменського лаваша. Приготування Відварити куряче філе і подрібніть його будь-яким зручним способом. Змішайте сир зі сметаною і спеціями, покладіть в соус куру і ретельно перемішайте. На один з країв лаваша викладіть смужку суміші кури з соусом, посипте все сиром і поверніть «сигарою». Запікайте фарширований лаваш при 180 градусах до тих пір, поки лаваш не підрум'яниться, а сам сир не розплавиться.
Як приготувати гарячий фарширований лаваш?
Інгредієнти: листи вірменського лаваша; суміш сирів (емменталь і моцарелла) - 190 г; шинка - 170 г; вершковий сир - 60 г; зернова гірчиця - 45 г; сметана - 35 р. Приготування Готуємо легкий гірчичний соус на основі самої зернової гірчиці зі сметаною і крем-сиром. Покриваємо готовим соусом сам лаваш, поверх розкладаємо скибочки сиру та шинки. Звертаємо Лаваш будь-яким зручним способом і ставимо під гриль або в мікрохвильову піч, щоб сир розтанув.