Вернуться назад Распечатать

Фарширований лаваш

Фарширований лаваш
Тонкі та плоскі пшеничні коржі давно перестали бути ще однією альтернативою звичайному хліба. На сучасній кухні лаваш сушать, перетворюючи в чіпси, запікають, замінюючи їм звичайне тісто, і навіть фарширують. В останній ролі вірменський хліб особливо гарний, оскільки здатний впоратися з будь-якою начинкою і виглядати при цьому естетично. Про те, чим фарширувати лаваш читайте в наших рецептах далі.

Фарширований лаваш з крабовими паличками


Згодні, крабовий салат всередині лаваша – це банально, але ми трохи відступимо від звичного рецепта цієї страви, додамо червоної риби і перетворимо пересічну закуску ще один приємний сюрприз для фуршету.
Інгредієнти:

  • лаваш - 4 листків;

  • качан листового салату;

  • крабові палички - 120 г;

  • солодкий перець - 110 г;

  • копчена червона риба - 180 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • майонез - 95 мл


  • Приготування
    З допомогою ступи розітріть часникові зубки в пасту. Змішайте часникову пасту з майонезом і наш соус готовий.
    Розкладіть шар лаваша і змастіть його часниковим соусом. Шар соусу покрийте листям салату, нарізаними крабовими паличками, шматочками солодкого перцю і рибного філе. Як можна більш щільно поверніть лаваш в рол і залиште в холодильнику. Коли соус просочить начинку і саму корж – рулет буде готовий до нарізки.

    Лаваш фарширований грибами


    Зрозуміло, що начинки для фаршированого лаваша можуть бути найрізноманітнішими, але що, якщо перетворити вірменський лаваш в подобу азіатських яєчних рулетів? Виходить незвично і смачно, але інгредієнти при цьому використовуються самі звичайні.
    Інгредієнти:

  • гливи - 280 м;

  • печериці - 280 м;

  • біле вино - 30 мл;

  • соєвий соус - 30 мл;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • гострий соус - за смаком;

  • шалот - 40 г;

  • тертий імбир - 5 г;

  • цедра одного лимона;

  • листи лаваша.


  • Для соусу:

  • сметана або грецький йогурт - 60 мл;

  • оливкова олія - 60 мл;

  • рисовий оцет - 15 мл;

  • сік лайма - 10 мл


  • Приготування
    Для приготування грибної начинки спершу спасеруйте нарізану цибулю і імбир. До ароматної засмажки додайте обидва види грибів, цедру і часник. Коли сковорода стане сухою, залийте начинку вином, гострим соусом і соєю.
    Покрийте подвійний шар лаваша грибною начинкою і поверніть корж рулетом. Також лаваш можна порізати на невеликі квадрати, які потім згортаються в індивідуальні конвертики. Обсмажте фарширований грибами лаваш в рослинному маслі, а потім подавайте до столу разом з легким соусом на основі суміші йогурту, олії, оцту і соку лайма.

    Фарширований лаваш з куркою


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 340 г;

  • перець чилі, кумін, паприка - по щіпці;

  • сушену цибулю і часник - по 1 ч. ложці;

  • сметана - 240 мл;

  • кукурудзяні зурна - 1 ст.;

  • твердий сир - 75 г;

  • листи вірменського лаваша.


  • Приготування
    Відварити куряче філе і подрібніть його будь-яким зручним способом. Змішайте сир зі сметаною і спеціями, покладіть в соус куру і ретельно перемішайте. На один з країв лаваша викладіть смужку суміші кури з соусом, посипте все сиром і поверніть «сигарою». Запікайте фарширований лаваш при 180 градусах до тих пір, поки лаваш не підрум'яниться, а сам сир не розплавиться.

    Як приготувати гарячий фарширований лаваш?


    Інгредієнти:

  • листи вірменського лаваша;
  • Фарширований лаваш

  • суміш сирів (емменталь і моцарелла) - 190 г;

  • шинка - 170 г;

  • вершковий сир - 60 г;

  • зернова гірчиця - 45 г;

  • сметана - 35 р.


  • Приготування
    Готуємо легкий гірчичний соус на основі самої зернової гірчиці зі сметаною і крем-сиром. Покриваємо готовим соусом сам лаваш, поверх розкладаємо скибочки сиру та шинки. Звертаємо Лаваш будь-яким зручним способом і ставимо під гриль або в мікрохвильову піч, щоб сир розтанув.