Оладки на молоці – рецепт
Ми звикли, що оладки найчастіше готують на кефірі, ряжанці або йогурті, але ніяк не на молоці. Подібне твердження є помилкою, і рецепти далі послужать прямим доказом.
Інгредієнти:
борошно - 240 г;
дріжджі - 7 г;
молоко - 240 мл;
яйця - 1 шт.;
цукор - 50 г;
олія для смаження.
Приготування
Заливаємо дріжджі сумішшю теплого молока з цукром і залишаємо активізуватися в теплі хвилин на 7. Вбиваємо яйце і додаємо борошно. Готове густе тісто без грудочок накриваємо плівкою і знову ставимо в тепло подвоїтися в розмірах, на це піде близько години.
Тісто порціями обсмажуємо на розігрітій олії до підрум'янення з обох сторін. Сметана або варення (а може і обидва разом) стануть ідеальним доповненням до цим простим оладок на молоці.
За рахунок в'яжучих властивостей банана, в бананові оладки немає потреби додавати яйця, їх функцію повністю виконають і ароматні солодкі тропічні плоди.
Інгредієнти:
борошно - 110 г;
цукровий пісок - 50 г;
молоко - 65 мл;
банан (великий, стиглий) - 1 шт.;
розпушувач - 3 р.
Приготування
Змішуємо борошно з розпушувачем і цукром. Банан пюрируем з допомогою блендера і розминаємо виделкою, щоб отримати трохи більше текстурні оладки на виході. Змішуємо пюре з молоком і вливаємо суміш до сухих інгредієнтів. Замішуємо густе тісто і, виливаючи його порціями на сковороду, обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки.
Швидкі оладки на молоці можна подавати з цукровою пудрою або кокосовою стружкою.
Манні оладки відрізняються по своїй текстурі від борошняних побратимів: вони більш щільні, менш пишні і володіють характерним смаком манної каші. Любителі манки гарантовано оцінять цей рецепт.
Інгредієнти:
манка - 160 г;
молоко - 120 мл;
яйця - 2 шт.;
мед - 30 г (або за смаком);
сода - 3 р.
Приготування
Заливаємо манку молоком і додаємо всі інші інгредієнти, включаючи соду, яка, реагуючи з медом, зробить оладки трохи більш легкими. Потреби залишати крупу набрякнути немає, так як при обсмажуванні вона почне вбирати молоко і розбухне сама, так що не варто бентежитися, якщо в результаті ви отримаєте тісто трохи більше рідкувате, ніж зазвичай звикли бачити.
Розігрів трохи олії, виливаємо порції тесту на сковороду і чекаємо, поки оладок підрум'яниться з одного боку, а потім обережно перевертаємо і повторюємо те ж саме з іншою.
Ви можете назвати поєднання яблук і кориці старомодним, але ми назвемо його безпрограшної класикою, яка як не можна вдало доповнює цей простий рецепт оладок на молоці.
Інгредієнти:
Для яблучної начинки:
яблука - 190 г;
вершкове масло - 45 г;
цукор - 40 г;
кориця - 4 г;
кленовий сироп - 120 мл
Для оладок:
борошно - 240 г;
розпушувач - 8 г;
кориця - 3 г;
цукор - 20 г;
молоко - 300 мл;
яйце -1 шт;
вершкове масло - 55 р.
Приготування
Так як тісто для оладок готується досить швидко, ми почнемо з яблучної начинки. Очищаємо яблука і ріжемо їх кубиками. Готуємо сироп з розтопленого масла з цукром і кленовим сиропом. Як тільки цукрові гранули розчинились, кладемо шматочки яблук і корицю, а потім варимо топпінг, помішуючи, 3-6 хвилин на середньому вогні. Яблучні шматочки повинні стати м'якими.
Беремося за оладки. Просіяти і змішавши всі сухі інгредієнти, збиваємо яйця з молоком і розтопленим, але охолодженим, вершковим маслом. Вливаємо рідини до борошняній основі і замішуємо густе тісто без грудок. Смажимо порції оладок на розігрітій олії пару хвилин з одного боку і ще хвилину з іншого. Викладаємо їх один на одного і поливаємо яблуками в карамелі.
Дріжджові оладки – класичний рецепт на молоці
Інгредієнти:
Приготування
Заливаємо дріжджі сумішшю теплого молока з цукром і залишаємо активізуватися в теплі хвилин на 7. Вбиваємо яйце і додаємо борошно. Готове густе тісто без грудочок накриваємо плівкою і знову ставимо в тепло подвоїтися в розмірах, на це піде близько години.
Тісто порціями обсмажуємо на розігрітій олії до підрум'янення з обох сторін. Сметана або варення (а може і обидва разом) стануть ідеальним доповненням до цим простим оладок на молоці.
Оладки без яєць на молоці з бананом
За рахунок в'яжучих властивостей банана, в бананові оладки немає потреби додавати яйця, їх функцію повністю виконають і ароматні солодкі тропічні плоди.
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо борошно з розпушувачем і цукром. Банан пюрируем з допомогою блендера і розминаємо виделкою, щоб отримати трохи більше текстурні оладки на виході. Змішуємо пюре з молоком і вливаємо суміш до сухих інгредієнтів. Замішуємо густе тісто і, виливаючи його порціями на сковороду, обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки.
Швидкі оладки на молоці можна подавати з цукровою пудрою або кокосовою стружкою.
Оладки з манки – простий рецепт на молоці
Манні оладки відрізняються по своїй текстурі від борошняних побратимів: вони більш щільні, менш пишні і володіють характерним смаком манної каші. Любителі манки гарантовано оцінять цей рецепт.
Інгредієнти:
Приготування
Заливаємо манку молоком і додаємо всі інші інгредієнти, включаючи соду, яка, реагуючи з медом, зробить оладки трохи більш легкими. Потреби залишати крупу набрякнути немає, так як при обсмажуванні вона почне вбирати молоко і розбухне сама, так що не варто бентежитися, якщо в результаті ви отримаєте тісто трохи більше рідкувате, ніж зазвичай звикли бачити.
Розігрів трохи олії, виливаємо порції тесту на сковороду і чекаємо, поки оладок підрум'яниться з одного боку, а потім обережно перевертаємо і повторюємо те ж саме з іншою.
Смачні оладки з яблуками на молоці
Ви можете назвати поєднання яблук і кориці старомодним, але ми назвемо його безпрограшної класикою, яка як не можна вдало доповнює цей простий рецепт оладок на молоці.
Інгредієнти:
Для яблучної начинки:
Для оладок:
Приготування
Так як тісто для оладок готується досить швидко, ми почнемо з яблучної начинки. Очищаємо яблука і ріжемо їх кубиками. Готуємо сироп з розтопленого масла з цукром і кленовим сиропом. Як тільки цукрові гранули розчинились, кладемо шматочки яблук і корицю, а потім варимо топпінг, помішуючи, 3-6 хвилин на середньому вогні. Яблучні шматочки повинні стати м'якими.
Беремося за оладки. Просіяти і змішавши всі сухі інгредієнти, збиваємо яйця з молоком і розтопленим, але охолодженим, вершковим маслом. Вливаємо рідини до борошняній основі і замішуємо густе тісто без грудок. Смажимо порції оладок на розігрітій олії пару хвилин з одного боку і ще хвилину з іншого. Викладаємо їх один на одного і поливаємо яблуками в карамелі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Оладки на кисляку - рецепт
Хто з нас не любить пишні і ароматні оладки?! Їх готують на сметані, молоці, ряжанка. А сьогодні ми вам розповімо, як їх спекти на кисляку. Подаємо
Пишні оладки на молоці
Пишні, легкі і повітряні оладки з варенням або джемом - що може бути краще для сніданку? Однак, приготувати пишні оладки виходить не завжди. Ми
Сирні оладки - рецепт
Сирні оладки - відмінне ласощі для сніданку. Воно буде корисно і дітям, і дорослим. Приготувати такі оладки досить просто, адже всі інгредієнти є в
Оладки з бананом на кефірі
Зробити звичне ласощі оладки різноманітним допомагають різні фруктові добавки. І сьогодні ми пропонуємо приготувати їх з бананом на кефірі. Такі
Оладки на ряжанці
Оладки - це смачне блюдо, яке зазвичай готують на основі кисломолочних продуктів: кефірі, кисляку, сметана і ряжанка. Ось про останньому варіанті