Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Оладки на молоці – рецепт

Оладки на молоці – рецепт

20-06-2015, 20:46
781
Оладки на молоці – рецепт
Ми звикли, що оладки найчастіше готують на кефірі, ряжанці або йогурті, але ніяк не на молоці. Подібне твердження є помилкою, і рецепти далі послужать прямим доказом.

Дріжджові оладки – класичний рецепт на молоці


Інгредієнти:

  • борошно - 240 г;

  • дріжджі - 7 г;

  • молоко - 240 мл;

  • яйця - 1 шт.;

  • цукор - 50 г;

  • олія для смаження.


  • Приготування
    Заливаємо дріжджі сумішшю теплого молока з цукром і залишаємо активізуватися в теплі хвилин на 7. Вбиваємо яйце і додаємо борошно. Готове густе тісто без грудочок накриваємо плівкою і знову ставимо в тепло подвоїтися в розмірах, на це піде близько години.
    Тісто порціями обсмажуємо на розігрітій олії до підрум'янення з обох сторін. Сметана або варення (а може і обидва разом) стануть ідеальним доповненням до цим простим оладок на молоці.

    Оладки без яєць на молоці з бананом


    За рахунок в'яжучих властивостей банана, в бананові оладки немає потреби додавати яйця, їх функцію повністю виконають і ароматні солодкі тропічні плоди.
    Інгредієнти:

  • борошно - 110 г;

  • цукровий пісок - 50 г;

  • молоко - 65 мл;

  • банан (великий, стиглий) - 1 шт.;

  • розпушувач - 3 р.


  • Приготування
    Змішуємо борошно з розпушувачем і цукром. Банан пюрируем з допомогою блендера і розминаємо виделкою, щоб отримати трохи більше текстурні оладки на виході. Змішуємо пюре з молоком і вливаємо суміш до сухих інгредієнтів. Замішуємо густе тісто і, виливаючи його порціями на сковороду, обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки.
    Швидкі оладки на молоці можна подавати з цукровою пудрою або кокосовою стружкою.

    Оладки з манки – простий рецепт на молоці


    Манні оладки відрізняються по своїй текстурі від борошняних побратимів: вони більш щільні, менш пишні і володіють характерним смаком манної каші. Любителі манки гарантовано оцінять цей рецепт.
    Інгредієнти:

  • манка - 160 г;

  • молоко - 120 мл;

  • яйця - 2 шт.;

  • мед - 30 г (або за смаком);

  • сода - 3 р.


  • Приготування
    Заливаємо манку молоком і додаємо всі інші інгредієнти, включаючи соду, яка, реагуючи з медом, зробить оладки трохи більш легкими. Потреби залишати крупу набрякнути немає, так як при обсмажуванні вона почне вбирати молоко і розбухне сама, так що не варто бентежитися, якщо в результаті ви отримаєте тісто трохи більше рідкувате, ніж зазвичай звикли бачити.
    Розігрів трохи олії, виливаємо порції тесту на сковороду і чекаємо, поки оладок підрум'яниться з одного боку, а потім обережно перевертаємо і повторюємо те ж саме з іншою.

    Смачні оладки з яблуками на молоці


    Ви можете назвати поєднання яблук і кориці старомодним, але ми назвемо його безпрограшної класикою, яка як не можна вдало доповнює цей простий рецепт оладок на молоці.
    Інгредієнти:
    Для яблучної начинки:

  • яблука - 190 г;

  • вершкове масло - 45 г;

  • цукор - 40 г;

  • кориця - 4 г;

  • кленовий сироп - 120 мл


  • Для оладок:

  • борошно - 240 г;

  • розпушувач - 8 г;

  • кориця - 3 г;

  • цукор - 20 г;
  • Оладки на молоці – рецепт

  • молоко - 300 мл;

  • яйце -1 шт;

  • вершкове масло - 55 р.


  • Приготування
    Так як тісто для оладок готується досить швидко, ми почнемо з яблучної начинки. Очищаємо яблука і ріжемо їх кубиками. Готуємо сироп з розтопленого масла з цукром і кленовим сиропом. Як тільки цукрові гранули розчинились, кладемо шматочки яблук і корицю, а потім варимо топпінг, помішуючи, 3-6 хвилин на середньому вогні. Яблучні шматочки повинні стати м'якими.
    Беремося за оладки. Просіяти і змішавши всі сухі інгредієнти, збиваємо яйця з молоком і розтопленим, але охолодженим, вершковим маслом. Вливаємо рідини до борошняній основі і замішуємо густе тісто без грудок. Смажимо порції оладок на розігрітій олії пару хвилин з одного боку і ще хвилину з іншого. Викладаємо їх один на одного і поливаємо яблуками в карамелі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Оладки на кисляку - рецепт
    Оладки на кисляку - рецепт
    Хто з нас не любить пишні і ароматні оладки?! Їх готують на сметані, молоці, ряжанка. А сьогодні ми вам розповімо, як їх спекти на кисляку. Подаємо
    Пишні оладки на молоці
    Пишні оладки на молоці
    Пишні, легкі і повітряні оладки з варенням або джемом - що може бути краще для сніданку? Однак, приготувати пишні оладки виходить не завжди. Ми
    Сирні оладки - рецепт
    Сирні оладки - рецепт
    Сирні оладки - відмінне ласощі для сніданку. Воно буде корисно і дітям, і дорослим. Приготувати такі оладки досить просто, адже всі інгредієнти є в
    Оладки з бананом на кефірі
    Оладки з бананом на кефірі
    Зробити звичне ласощі оладки різноманітним допомагають різні фруктові добавки. І сьогодні ми пропонуємо приготувати їх з бананом на кефірі. Такі
    Оладки на ряжанці
    Оладки на ряжанці
    Оладки - це смачне блюдо, яке зазвичай готують на основі кисломолочних продуктів: кефірі, кисляку, сметана і ряжанка. Ось про останньому варіанті