Ми звикли, що оладки найчастіше готують на кефірі, ряжанці або йогурті, але ніяк не на молоці. Подібне твердження є помилкою, і рецепти далі послужать прямим доказом.
Дріжджові оладки – класичний рецепт на молоці
Інгредієнти: борошно - 240 г; дріжджі - 7 г; молоко - 240 мл; яйця - 1 шт.; цукор - 50 г; олія для смаження. Приготування Заливаємо дріжджі сумішшю теплого молока з цукром і залишаємо активізуватися в теплі хвилин на 7. Вбиваємо яйце і додаємо борошно. Готове густе тісто без грудочок накриваємо плівкою і знову ставимо в тепло подвоїтися в розмірах, на це піде близько години.
Тісто порціями обсмажуємо на розігрітій олії до підрум'янення з обох сторін. Сметана або варення (а може і обидва разом) стануть ідеальним доповненням до цим простим оладок на молоці.
Оладки без яєць на молоці з бананом
За рахунок в'яжучих властивостей банана, в бананові оладки немає потреби додавати яйця, їх функцію повністю виконають і ароматні солодкі тропічні плоди.
Інгредієнти: борошно - 110 г; цукровий пісок - 50 г; молоко - 65 мл; банан (великий, стиглий) - 1 шт.; розпушувач - 3 р. Приготування Змішуємо борошно з розпушувачем і цукром. Банан пюрируем з допомогою блендера і розминаємо виделкою, щоб отримати трохи більше текстурні оладки на виході. Змішуємо пюре з молоком і вливаємо суміш до сухих інгредієнтів. Замішуємо густе тісто і, виливаючи його порціями на сковороду, обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки.
Швидкі оладки на молоці можна подавати з цукровою пудрою або кокосовою стружкою.
Оладки з манки – простий рецепт на молоці
Манні оладки відрізняються по своїй текстурі від борошняних побратимів: вони більш щільні, менш пишні і володіють характерним смаком манної каші. Любителі манки гарантовано оцінять цей рецепт.
Інгредієнти: манка - 160 г; молоко - 120 мл; яйця - 2 шт.; мед - 30 г (або за смаком); сода - 3 р. Приготування Заливаємо манку молоком і додаємо всі інші інгредієнти, включаючи соду, яка, реагуючи з медом, зробить оладки трохи більш легкими. Потреби залишати крупу набрякнути немає, так як при обсмажуванні вона почне вбирати молоко і розбухне сама, так що не варто бентежитися, якщо в результаті ви отримаєте тісто трохи більше рідкувате, ніж зазвичай звикли бачити.
Розігрів трохи олії, виливаємо порції тесту на сковороду і чекаємо, поки оладок підрум'яниться з одного боку, а потім обережно перевертаємо і повторюємо те ж саме з іншою.
Смачні оладки з яблуками на молоці
Ви можете назвати поєднання яблук і кориці старомодним, але ми назвемо його безпрограшної класикою, яка як не можна вдало доповнює цей простий рецепт оладок на молоці.
Інгредієнти: Для яблучної начинки:
яблука - 190 г; вершкове масло - 45 г; цукор - 40 г; кориця - 4 г; кленовий сироп - 120 мл Для оладок:
борошно - 240 г; розпушувач - 8 г; кориця - 3 г; цукор - 20 г; молоко - 300 мл; яйце -1 шт; вершкове масло - 55 р. Приготування Так як тісто для оладок готується досить швидко, ми почнемо з яблучної начинки. Очищаємо яблука і ріжемо їх кубиками. Готуємо сироп з розтопленого масла з цукром і кленовим сиропом. Як тільки цукрові гранули розчинились, кладемо шматочки яблук і корицю, а потім варимо топпінг, помішуючи, 3-6 хвилин на середньому вогні. Яблучні шматочки повинні стати м'якими.
Беремося за оладки. Просіяти і змішавши всі сухі інгредієнти, збиваємо яйця з молоком і розтопленим, але охолодженим, вершковим маслом. Вливаємо рідини до борошняній основі і замішуємо густе тісто без грудок. Смажимо порції оладок на розігрітій олії пару хвилин з одного боку і ще хвилину з іншого. Викладаємо їх один на одного і поливаємо яблуками в карамелі.