Вершковий суп з лососем
Супи - це гарний початок для будь-якого обіднього столу, особливо якщо суп густий і насичений. Правильний вибір супу допоможе вам задати хороший тон всьому обіду. Але це не означає, що він повинен бути легким овочевим або з хорошою порцією м'яса. Суп повинен відкрити всі смакові рецептори і злегка наситити, дати можливість організму отримати своє задоволення від прийняття їжі. Одним з таких супів є фінська вершковий суп з лососем. Ніжне м'ясо лосося і вершки роблять його смак незабутнім.
Інгредієнти:
філе лосося - 300 г;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
картопля - 2 шт.;
вершкове масло - 50 г;
вершки 20% - 200 мл;
сіль, перець;
кріп;
вода - 2 л.
Приготування
Розтопіть в каструлі вершкове масло і в ній обсмажте дрібно порізану цибулю і моркву. Картоплю наріжте кубиками і додайте його в каструлю. Потім влийте воду і варіть все приблизно 15 хвилин. Філе лосося наріжте шматками, краще невеликими, і так само додайте в каструлю. Після чого поперчіть і посоліть за смаком. Через 5 хвилин влийте в суп вершки і варіть ще 5 хвилин. При подачі прикрасьте суп зеленню кропу.
Гострий вершковий суп з рибою
Як приготувати вершковий суп, щоб він був з родзинкою? Наприклад, щоб він був трохи гостріше, але при цьому не перченим. Це досить просто, варто лише включити свою фантазію.
Інгредієнти:
філе сьомги або лосося - 500 г;
овочевий бульйон - 07 л;
вершки 20% - 100 мл;
вершкове масло - 75 г;
борошно - 2 ст. ложки;
гостра гірчиця - 2 ст. ложки;
сіль, перець;
зелень.
Приготування
Добре промийте філе риби, обсушіть його, поперчіть і посоліть. Поставте рибне філе запікатися в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів. Масло розтопіть на сковороді і додати борошно. Постійно помішуючи, смажте її хвилини 2-3. Введіть підсмажене борошно в заздалегідь поставлений на вогонь киплячий бульйон. Варіть, помішуючи, приблизно 5 хвилин. Потім додайте гірчицю і варіть ще 3 хвилини. Зніміть каструлю з плити, влийте в суп вершки. В глибокі тарілки викладіть по кілька шматочків риби, розлийте бульйон і прикрасьте зеленню.
Крем-суп з лосося
Фінські вершкові супи, не дивлячись на схожий склад інгредієнтів, можуть бути різними. Комусь подобається більш рідкий суп без додавання овочів, а хтось воліє, щоб було погустіше. Є багато шанувальників супів-пюре і вершкових крем-супів з лососем. Головне у всьому цьому - правильно підібрати інгредієнти в потрібних пропорціях, щоб не перетворити суп в звичайну кашу.
Інгредієнти:
філе лосося - 500 г;
картопля - 4 шт.;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
вершки 15% - 200 мл;
вода - 3 л;
корінь селери - 1 шт.;
половина білого батона;
оливкова олія - 4 ст. ложка;
часник - 2 зубчики;
лимон - 1 шт.;
маслини;
сіль, перець;
сухі трави.
Приготування
Для початку приготуйте сухарики. Зріжте скориночки з батона і наріжте його скибочками. В піалі змішайте оливкову олію, вичавлений часник, сіль, перець, сухі трави. Залиште суміш 10 хвилин настоятися. Потім змастіть хліб з двох сторін сумішшю, наріжте кубиками і відправте в духовку підсушитися на 5 хвилин. Сухарики повинні стати рум'яними. Поріжте однаково за розміром картоплю, цибулю, моркву і селеру. Залийте овочі водою і варіть до готовності. Рибу так само поставте варити в іншій каструлі. Після кипіння потримайте рибу на вогні ще хвилини 3 і вимикайте. Злийте воду і дайте рибі охолонути. Відкладіть пару шматочків риби для прикраси. Інше складіть у блендер. Додайте відварна картопля і моркву. Влийте трохи овочевого бульйону і подрібніть. Перекладіть пюре в каструлю і доливайте, бульйон, що залишився, безперервно помішуючи. Додайте в суп вершки. Розлийте крем-суп по тарілках. Прикрасьте рибою, маслинами і сухариками. Подавати з четвертинкою лимона для любителів кислого.
Вершковий суп з лососем
Інгредієнти:
Приготування
Розтопіть в каструлі вершкове масло і в ній обсмажте дрібно порізану цибулю і моркву. Картоплю наріжте кубиками і додайте його в каструлю. Потім влийте воду і варіть все приблизно 15 хвилин. Філе лосося наріжте шматками, краще невеликими, і так само додайте в каструлю. Після чого поперчіть і посоліть за смаком. Через 5 хвилин влийте в суп вершки і варіть ще 5 хвилин. При подачі прикрасьте суп зеленню кропу.
Гострий вершковий суп з рибою
Як приготувати вершковий суп, щоб він був з родзинкою? Наприклад, щоб він був трохи гостріше, але при цьому не перченим. Це досить просто, варто лише включити свою фантазію.
Інгредієнти:
Приготування
Добре промийте філе риби, обсушіть його, поперчіть і посоліть. Поставте рибне філе запікатися в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів. Масло розтопіть на сковороді і додати борошно. Постійно помішуючи, смажте її хвилини 2-3. Введіть підсмажене борошно в заздалегідь поставлений на вогонь киплячий бульйон. Варіть, помішуючи, приблизно 5 хвилин. Потім додайте гірчицю і варіть ще 3 хвилини. Зніміть каструлю з плити, влийте в суп вершки. В глибокі тарілки викладіть по кілька шматочків риби, розлийте бульйон і прикрасьте зеленню.
Крем-суп з лосося
Фінські вершкові супи, не дивлячись на схожий склад інгредієнтів, можуть бути різними. Комусь подобається більш рідкий суп без додавання овочів, а хтось воліє, щоб було погустіше. Є багато шанувальників супів-пюре і вершкових крем-супів з лососем. Головне у всьому цьому - правильно підібрати інгредієнти в потрібних пропорціях, щоб не перетворити суп в звичайну кашу.
Інгредієнти:
Приготування
Для початку приготуйте сухарики. Зріжте скориночки з батона і наріжте його скибочками. В піалі змішайте оливкову олію, вичавлений часник, сіль, перець, сухі трави. Залиште суміш 10 хвилин настоятися. Потім змастіть хліб з двох сторін сумішшю, наріжте кубиками і відправте в духовку підсушитися на 5 хвилин. Сухарики повинні стати рум'яними. Поріжте однаково за розміром картоплю, цибулю, моркву і селеру. Залийте овочі водою і варіть до готовності. Рибу так само поставте варити в іншій каструлі. Після кипіння потримайте рибу на вогні ще хвилини 3 і вимикайте. Злийте воду і дайте рибі охолонути. Відкладіть пару шматочків риби для прикраси. Інше складіть у блендер. Додайте відварна картопля і моркву. Влийте трохи овочевого бульйону і подрібніть. Перекладіть пюре в каструлю і доливайте, бульйон, що залишився, безперервно помішуючи. Додайте в суп вершки. Розлийте крем-суп по тарілках. Прикрасьте рибою, маслинами і сухариками. Подавати з четвертинкою лимона для любителів кислого.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з індички - рецепт
Багато людей стежать за своєю фігурою, а тому їжу вони вибирають дуже прискіпливо. Наприклад, не всі їдять супи на бульйонах, адже, як правило, вони
Як готувати розсольник з перловкою?
Рецептів приготування розсольнику дуже багато, тому ми вирішили відібрати для вас найцікавіші. У даній статті ми розглянемо, як приготувати
Курячий суп з капустою
Курячий суп - це смачне і популярне блюдо. Варіантів його приготування з різними інгредієнтами безліч. Сьогодні ми зробимо його з капустою по самим
Паста з грибами
Напевно, немає людини, яка б хоч раз не пробував пасту - вишукане італійське блюдо. Її готують з різними інгредієнтами і соусами. Любителям цієї
Паста з лососем
Паста з лососем - дуже смачне італійське блюдо, яке готується надзвичайно просто. Вам знадобляться лише хороші макарони, філе лосося, трохи овочів,
Лазанья з рибою - рецепт
Любите італійську кухню? А лазанью готувати вмієте? У даній статті ви зможете знайти рецепт рибної лазаньї і різні способи приготування даної страви.