Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вершковий суп з лососем

Вершковий суп з лососем

26-03-2015, 18:57
581
Вершковий суп з лососем
Супи - це гарний початок для будь-якого обіднього столу, особливо якщо суп густий і насичений. Правильний вибір супу допоможе вам задати хороший тон всьому обіду. Але це не означає, що він повинен бути легким овочевим або з хорошою порцією м'яса. Суп повинен відкрити всі смакові рецептори і злегка наситити, дати можливість організму отримати своє задоволення від прийняття їжі. Одним з таких супів є фінська вершковий суп з лососем. Ніжне м'ясо лосося і вершки роблять його смак незабутнім.

Вершковий суп з лососем



Інгредієнти:

  • філе лосося - 300 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • вершкове масло - 50 г;

  • вершки 20% - 200 мл;

  • сіль, перець;

  • кріп;

  • вода - 2 л.


  • Приготування
    Розтопіть в каструлі вершкове масло і в ній обсмажте дрібно порізану цибулю і моркву. Картоплю наріжте кубиками і додайте його в каструлю. Потім влийте воду і варіть все приблизно 15 хвилин. Філе лосося наріжте шматками, краще невеликими, і так само додайте в каструлю. Після чого поперчіть і посоліть за смаком. Через 5 хвилин влийте в суп вершки і варіть ще 5 хвилин. При подачі прикрасьте суп зеленню кропу.


    Гострий вершковий суп з рибою
    Як приготувати вершковий суп, щоб він був з родзинкою? Наприклад, щоб він був трохи гостріше, але при цьому не перченим. Це досить просто, варто лише включити свою фантазію.

    Інгредієнти:

  • філе сьомги або лосося - 500 г;

  • овочевий бульйон - 07 л;

  • вершки 20% - 100 мл;

  • вершкове масло - 75 г;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • гостра гірчиця - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець;

  • зелень.



  • Приготування
    Добре промийте філе риби, обсушіть його, поперчіть і посоліть. Поставте рибне філе запікатися в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів. Масло розтопіть на сковороді і додати борошно. Постійно помішуючи, смажте її хвилини 2-3. Введіть підсмажене борошно в заздалегідь поставлений на вогонь киплячий бульйон. Варіть, помішуючи, приблизно 5 хвилин. Потім додайте гірчицю і варіть ще 3 хвилини. Зніміть каструлю з плити, влийте в суп вершки. В глибокі тарілки викладіть по кілька шматочків риби, розлийте бульйон і прикрасьте зеленню.


    Крем-суп з лосося
    Фінські вершкові супи, не дивлячись на схожий склад інгредієнтів, можуть бути різними. Комусь подобається більш рідкий суп без додавання овочів, а хтось воліє, щоб було погустіше. Є багато шанувальників супів-пюре і вершкових крем-супів з лососем. Головне у всьому цьому - правильно підібрати інгредієнти в потрібних пропорціях, щоб не перетворити суп в звичайну кашу.

    Інгредієнти:

  • філе лосося - 500 г;

  • картопля - 4 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • вершки 15% - 200 мл;

  • вода - 3 л;

  • корінь селери - 1 шт.;

  • половина білого батона;

  • оливкова олія - 4 ст. ложка;

  • часник - 2 зубчики;

  • лимон - 1 шт.;

  • маслини;

  • сіль, перець;

  • сухі трави.



  • Приготування
    Для початку приготуйте сухарики. Зріжте скориночки з батона і наріжте його скибочками. В піалі змішайте оливкову олію, вичавлений часник, сіль, перець, сухі трави. Залиште суміш 10 хвилин настоятися. Потім змастіть хліб з двох сторін сумішшю, наріжте кубиками і відправте в духовку підсушитися на 5 хвилин. Сухарики повинні стати рум'яними.
    Вершковий суп з лососем
    Поріжте однаково за розміром картоплю, цибулю, моркву і селеру. Залийте овочі водою і варіть до готовності. Рибу так само поставте варити в іншій каструлі. Після кипіння потримайте рибу на вогні ще хвилини 3 і вимикайте. Злийте воду і дайте рибі охолонути. Відкладіть пару шматочків риби для прикраси. Інше складіть у блендер. Додайте відварна картопля і моркву. Влийте трохи овочевого бульйону і подрібніть. Перекладіть пюре в каструлю і доливайте, бульйон, що залишився, безперервно помішуючи. Додайте в суп вершки. Розлийте крем-суп по тарілках. Прикрасьте рибою, маслинами і сухариками. Подавати з четвертинкою лимона для любителів кислого.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп з індички - рецепт
    Суп з індички - рецепт
    Багато людей стежать за своєю фігурою, а тому їжу вони вибирають дуже прискіпливо. Наприклад, не всі їдять супи на бульйонах, адже, як правило, вони
    Як готувати розсольник з перловкою?
    Як готувати розсольник з перловкою?
    Рецептів приготування розсольнику дуже багато, тому ми вирішили відібрати для вас найцікавіші. У даній статті ми розглянемо, як приготувати
    Курячий суп з капустою
    Курячий суп з капустою
    Курячий суп - це смачне і популярне блюдо. Варіантів його приготування з різними інгредієнтами безліч. Сьогодні ми зробимо його з капустою по самим
    Паста з грибами
    Паста з грибами
    Напевно, немає людини, яка б хоч раз не пробував пасту - вишукане італійське блюдо. Її готують з різними інгредієнтами і соусами. Любителям цієї
    Паста з лососем
    Паста з лососем
    Паста з лососем - дуже смачне італійське блюдо, яке готується надзвичайно просто. Вам знадобляться лише хороші макарони, філе лосося, трохи овочів,
    Лазанья з рибою - рецепт
    Лазанья з рибою - рецепт
    Любите італійську кухню? А лазанью готувати вмієте? У даній статті ви зможете знайти рецепт рибної лазаньї і різні способи приготування даної страви.