Супи - це гарний початок для будь-якого обіднього столу, особливо якщо суп густий і насичений. Правильний вибір супу допоможе вам задати хороший тон всьому обіду. Але це не означає, що він повинен бути легким овочевим або з хорошою порцією м'яса. Суп повинен відкрити всі смакові рецептори і злегка наситити, дати можливість організму отримати своє задоволення від прийняття їжі. Одним з таких супів є фінська вершковий суп з лососем. Ніжне м'ясо лосося і вершки роблять його смак незабутнім.
Вершковий суп з лососем
Інгредієнти: філе лосося - 300 г; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; картопля - 2 шт.; вершкове масло - 50 г; вершки 20% - 200 мл; сіль, перець; кріп; вода - 2 л. Приготування Розтопіть в каструлі вершкове масло і в ній обсмажте дрібно порізану цибулю і моркву. Картоплю наріжте кубиками і додайте його в каструлю. Потім влийте воду і варіть все приблизно 15 хвилин. Філе лосося наріжте шматками, краще невеликими, і так само додайте в каструлю. Після чого поперчіть і посоліть за смаком. Через 5 хвилин влийте в суп вершки і варіть ще 5 хвилин. При подачі прикрасьте суп зеленню кропу.
Гострий вершковий суп з рибою Як приготувати вершковий суп, щоб він був з родзинкою? Наприклад, щоб він був трохи гостріше, але при цьому не перченим. Це досить просто, варто лише включити свою фантазію.
Інгредієнти: філе сьомги або лосося - 500 г; овочевий бульйон - 07 л; вершки 20% - 100 мл; вершкове масло - 75 г; борошно - 2 ст. ложки; гостра гірчиця - 2 ст. ложки; сіль, перець; зелень. Приготування Добре промийте філе риби, обсушіть його, поперчіть і посоліть. Поставте рибне філе запікатися в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів. Масло розтопіть на сковороді і додати борошно. Постійно помішуючи, смажте її хвилини 2-3. Введіть підсмажене борошно в заздалегідь поставлений на вогонь киплячий бульйон. Варіть, помішуючи, приблизно 5 хвилин. Потім додайте гірчицю і варіть ще 3 хвилини. Зніміть каструлю з плити, влийте в суп вершки. В глибокі тарілки викладіть по кілька шматочків риби, розлийте бульйон і прикрасьте зеленню.
Крем-суп з лосося Фінські вершкові супи, не дивлячись на схожий склад інгредієнтів, можуть бути різними. Комусь подобається більш рідкий суп без додавання овочів, а хтось воліє, щоб було погустіше. Є багато шанувальників супів-пюре і вершкових крем-супів з лососем. Головне у всьому цьому - правильно підібрати інгредієнти в потрібних пропорціях, щоб не перетворити суп в звичайну кашу.
Інгредієнти: філе лосося - 500 г; картопля - 4 шт.; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; вершки 15% - 200 мл; вода - 3 л; корінь селери - 1 шт.; половина білого батона; оливкова олія - 4 ст. ложка; часник - 2 зубчики; лимон - 1 шт.; маслини; сіль, перець; сухі трави. Приготування Для початку приготуйте сухарики. Зріжте скориночки з батона і наріжте його скибочками. В піалі змішайте оливкову олію, вичавлений часник, сіль, перець, сухі трави. Залиште суміш 10 хвилин настоятися. Потім змастіть хліб з двох сторін сумішшю, наріжте кубиками і відправте в духовку підсушитися на 5 хвилин. Сухарики повинні стати рум'яними.
Поріжте однаково за розміром картоплю, цибулю, моркву і селеру. Залийте овочі водою і варіть до готовності. Рибу так само поставте варити в іншій каструлі. Після кипіння потримайте рибу на вогні ще хвилини 3 і вимикайте. Злийте воду і дайте рибі охолонути. Відкладіть пару шматочків риби для прикраси. Інше складіть у блендер. Додайте відварна картопля і моркву. Влийте трохи овочевого бульйону і подрібніть. Перекладіть пюре в каструлю і доливайте, бульйон, що залишився, безперервно помішуючи. Додайте в суп вершки. Розлийте крем-суп по тарілках. Прикрасьте рибою, маслинами і сухариками. Подавати з четвертинкою лимона для любителів кислого.