Гороховий суп зі свининою

Гороховий суп зі свинячими реберцями
Навряд чи смачний гороховий суп зі свининою може залишити когось байдужим: копчені свинячі реберця зі своєю пряної солонуватістю і ніжний густий гороховий бульйон однозначно припаде до смаку вашим домочадцям. Якщо ви не знаєте, як варити суп з свинини, то ми підкажемо вам в цьому рецепті.
Інгредієнти:
Приготування
Горох промиваємо і замочуємо в холодній воді на 3-4 години (а бажаніше на всю ніч). Ребра моєму і варимо 30 хвилин, після - виймаємо і кладемо в отриманий бульйон горох, варимо до м'якості (приблизно 15 години). Картоплю чистимо і нарізами невеликими кубиками, з цибулі і моркви готуємо зажарку з додаванням солі, перцю, зелені і лаврового листа. Засмажку і закладаємо картоплю до готового гороху і варимо ще 10-15 хвилин, в останній момент додаємо порубані ребра, при потребі солимо, перчимо та посипаємо свіжою зеленню. Даємо настоятися, а потім розливаємо по тарілках, присипавши сухарями і сиром.
Такий рецепт можна злегка видозмінити, проваривши ребра паралельно з горохом, а потім зрізавши з них м'ясо.
Гороховий суп зі свининою - рецепт
Цей рецепт навряд чи назвеш класичним, але оригінальна техніка приготування та цікаве поєднання інгредієнтів подарують вам не менш оригінальний смак. Такий гороховий суп зі свинини ви навряд чи знайдете в наших ресторанах, а от приготувати його самостійно - завдання здійсненне.
Інгредієнти:
Приготування
Крупно нарізану цибулю, моркву і селеру поливаємо оливковою олією і запікаємо в духовці при 210 градусах 15-20 хвилин. У товстостінний казан закладаємо: запечені овочі, сухий горох, цілу свинячу гомілку, чебрець і перець, заливаємо все шістьма склянками води. Доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо 45 хвилин. По закінченню часу дістаємо гомілку і додаємо морожений горошок і петрушку, тушкуємо все ще 5 хвилин. Збиваємо суп ручним блендером, але не до однорідності, щоб зберегти текстуру. Додаємо лимонний сік і вимикаємо плиту. Готовий суп розливаємо по тарілками і подаємо, посипавши подрібненою м'ясом.

Таке ж блюдо можна приготувати в товстостінному комбайні для повільної готування («slow cook'ере») або мультиварці. Для цього дрібно нарізані овочі, сухий горох і приправи закладаємо в чашу комбайна і заливаємо 4 1/2 склянками води, додаємо голяшку і готуємо в режимі «гасіння» («slow cooker» - швидкий режим) 4 1/2 - 5 годин. Морожений горох пюрируем в блендері разом з петрушкою, змішуємо зі склянкою бульйону і вливаємо в суп. Перед подачею додаємо лимонний сік і спеції. Завдяки повільній готуванні гороховий суп зі свининою виходить менш калорійним і більш соковитими. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти

Гороховий суп з копченими реберцями
Гороховий суп, сам по собі, не є калорійним, але дуже ситним блюдом, яке підійде для обедней трапези. Рецепти ароматних супів з копченостями шукайте

Гороховий суп з шинкою
Простий гороховий суп і сам по собі досить непоганий, а варто додати в нього трохи шинки, і навіть у вибагливих гурманів від одного тільки легкого

Гороховий суп-пюре з грінками
Гороховий суп - це смачне блюдо, яке знайоме багатьом з нас. Варіантів його приготування досить багато. І в нашій сьогоднішній статті мова піде про

Гороховий суп з рулькой - рецепт
Гороховий суп з рулькой - дуже поживна і смачна страва в усьому світі. Його шалено люблять за чудовий ніжний смак, практичність і простоту

Гороховий суп з яловичиною
Горохові супи дуже доступні, смачні і при цьому корисні. А в доповненні з яловичиною суп з гороху стає ще пахучіше і насиченішим. Пропонуємо вашій

Гороховий суп в скороварці
Готувати суп гороховий в скороварці - одне задоволення, адже зазвичай варіння гороху займає набагато більше часу, якщо готувати його в простій