Гороховий суп зі свининою
Всупереч багатьом суджень смачні та корисні страви не завжди складно готувати. Одним з таких нескладних рецептів є гороховий суп зі свининою. Білки і незамінні амінокислоти гороху в поєднанні із залізом, цинком і вітамінами свинини - це море користі вашій тарілці, тому розмірковуючи про те, який зварити суп з свинини, зупиніться на гороховому - не пошкодуєте!
Навряд чи смачний гороховий суп зі свининою може залишити когось байдужим: копчені свинячі реберця зі своєю пряної солонуватістю і ніжний густий гороховий бульйон однозначно припаде до смаку вашим домочадцям. Якщо ви не знаєте, як варити суп з свинини, то ми підкажемо вам в цьому рецепті.
Інгредієнти:
ребра копчені - 600 г;
горох - 350 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
морква - 1шт.;
картопля - 2 шт.;
сіль, перець, лавровий лист, зелень - за смаком.
Приготування
Горох промиваємо і замочуємо в холодній воді на 3-4 години (а бажаніше на всю ніч). Ребра моєму і варимо 30 хвилин, після - виймаємо і кладемо в отриманий бульйон горох, варимо до м'якості (приблизно 15 години). Картоплю чистимо і нарізами невеликими кубиками, з цибулі і моркви готуємо зажарку з додаванням солі, перцю, зелені і лаврового листа. Засмажку і закладаємо картоплю до готового гороху і варимо ще 10-15 хвилин, в останній момент додаємо порубані ребра, при потребі солимо, перчимо та посипаємо свіжою зеленню. Даємо настоятися, а потім розливаємо по тарілках, присипавши сухарями і сиром.
Такий рецепт можна злегка видозмінити, проваривши ребра паралельно з горохом, а потім зрізавши з них м'ясо.
Цей рецепт навряд чи назвеш класичним, але оригінальна техніка приготування та цікаве поєднання інгредієнтів подарують вам не менш оригінальний смак. Такий гороховий суп зі свинини ви навряд чи знайдете в наших ресторанах, а от приготувати його самостійно - завдання здійсненне.
Інгредієнти:
зелений горошок (морожений) - 900 г;
горох (сушений) - 1 ст.;
свиняча голяшка копчена - 800 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
морква - 1шт.;
селера - 1шт.;
часник - 3 зубчики;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
сік лайма - 2 ст. ложки;
сіль, перець, чебрець, петрушка - за смаком.
Приготування
Крупно нарізану цибулю, моркву і селеру поливаємо оливковою олією і запікаємо в духовці при 210 градусах 15-20 хвилин. У товстостінний казан закладаємо: запечені овочі, сухий горох, цілу свинячу гомілку, чебрець і перець, заливаємо все шістьма склянками води. Доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо 45 хвилин. По закінченню часу дістаємо гомілку і додаємо морожений горошок і петрушку, тушкуємо все ще 5 хвилин. Збиваємо суп ручним блендером, але не до однорідності, щоб зберегти текстуру. Додаємо лимонний сік і вимикаємо плиту. Готовий суп розливаємо по тарілками і подаємо, посипавши подрібненою м'ясом.
Таке ж блюдо можна приготувати в товстостінному комбайні для повільної готування («slow cook'ере») або мультиварці. Для цього дрібно нарізані овочі, сухий горох і приправи закладаємо в чашу комбайна і заливаємо 4 1/2 склянками води, додаємо голяшку і готуємо в режимі «гасіння» («slow cooker» - швидкий режим) 4 1/2 - 5 годин. Морожений горох пюрируем в блендері разом з петрушкою, змішуємо зі склянкою бульйону і вливаємо в суп. Перед подачею додаємо лимонний сік і спеції. Завдяки повільній готуванні гороховий суп зі свининою виходить менш калорійним і більш соковитими. Приємного апетиту!
Гороховий суп зі свинячими реберцями
Навряд чи смачний гороховий суп зі свининою може залишити когось байдужим: копчені свинячі реберця зі своєю пряної солонуватістю і ніжний густий гороховий бульйон однозначно припаде до смаку вашим домочадцям. Якщо ви не знаєте, як варити суп з свинини, то ми підкажемо вам в цьому рецепті.
Інгредієнти:
Приготування
Горох промиваємо і замочуємо в холодній воді на 3-4 години (а бажаніше на всю ніч). Ребра моєму і варимо 30 хвилин, після - виймаємо і кладемо в отриманий бульйон горох, варимо до м'якості (приблизно 15 години). Картоплю чистимо і нарізами невеликими кубиками, з цибулі і моркви готуємо зажарку з додаванням солі, перцю, зелені і лаврового листа. Засмажку і закладаємо картоплю до готового гороху і варимо ще 10-15 хвилин, в останній момент додаємо порубані ребра, при потребі солимо, перчимо та посипаємо свіжою зеленню. Даємо настоятися, а потім розливаємо по тарілках, присипавши сухарями і сиром.
Такий рецепт можна злегка видозмінити, проваривши ребра паралельно з горохом, а потім зрізавши з них м'ясо.
Гороховий суп зі свининою - рецепт
Цей рецепт навряд чи назвеш класичним, але оригінальна техніка приготування та цікаве поєднання інгредієнтів подарують вам не менш оригінальний смак. Такий гороховий суп зі свинини ви навряд чи знайдете в наших ресторанах, а от приготувати його самостійно - завдання здійсненне.
Інгредієнти:
Приготування
Крупно нарізану цибулю, моркву і селеру поливаємо оливковою олією і запікаємо в духовці при 210 градусах 15-20 хвилин. У товстостінний казан закладаємо: запечені овочі, сухий горох, цілу свинячу гомілку, чебрець і перець, заливаємо все шістьма склянками води. Доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо 45 хвилин. По закінченню часу дістаємо гомілку і додаємо морожений горошок і петрушку, тушкуємо все ще 5 хвилин. Збиваємо суп ручним блендером, але не до однорідності, щоб зберегти текстуру. Додаємо лимонний сік і вимикаємо плиту. Готовий суп розливаємо по тарілками і подаємо, посипавши подрібненою м'ясом.
Таке ж блюдо можна приготувати в товстостінному комбайні для повільної готування («slow cook'ере») або мультиварці. Для цього дрібно нарізані овочі, сухий горох і приправи закладаємо в чашу комбайна і заливаємо 4 1/2 склянками води, додаємо голяшку і готуємо в режимі «гасіння» («slow cooker» - швидкий режим) 4 1/2 - 5 годин. Морожений горох пюрируем в блендері разом з петрушкою, змішуємо зі склянкою бульйону і вливаємо в суп. Перед подачею додаємо лимонний сік і спеції. Завдяки повільній готуванні гороховий суп зі свининою виходить менш калорійним і більш соковитими. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Гороховий суп з копченими реберцями
Гороховий суп, сам по собі, не є калорійним, але дуже ситним блюдом, яке підійде для обедней трапези. Рецепти ароматних супів з копченостями шукайте
Гороховий суп з шинкою
Простий гороховий суп і сам по собі досить непоганий, а варто додати в нього трохи шинки, і навіть у вибагливих гурманів від одного тільки легкого
Гороховий суп-пюре з грінками
Гороховий суп - це смачне блюдо, яке знайоме багатьом з нас. Варіантів його приготування досить багато. І в нашій сьогоднішній статті мова піде про
Гороховий суп з рулькой - рецепт
Гороховий суп з рулькой - дуже поживна і смачна страва в усьому світі. Його шалено люблять за чудовий ніжний смак, практичність і простоту
Гороховий суп з яловичиною
Горохові супи дуже доступні, смачні і при цьому корисні. А в доповненні з яловичиною суп з гороху стає ще пахучіше і насиченішим. Пропонуємо вашій
Гороховий суп в скороварці
Готувати суп гороховий в скороварці - одне задоволення, адже зазвичай варіння гороху займає набагато більше часу, якщо готувати його в простій